Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

HR новини

Един работен ден на инж. Анелия Костадинова от ЛЕМ България 29.10.2019 г.

Сред работните ангажименти на един ръководител R&D проекти в ЛЕМ България са вниманието към нуждите на клиента, проследяването на прогреса по проектите, както и силният интерес към нови начини за подобряване на системата на работа. Всичко това обаче, е само малка част от ежедневните задачи на Анелия Костадинова, която заема тази длъжност от почти 5 години. Ето какво още разказа тя за работата си пред екипа на Инженер.bg за рубриката „Един работен ден на...“

 

Здравейте, бихте ли се представили пред читателите на Инженер.bg.

 

Името ми е Анелия Костадинова и към момента съм ръководител R&D проекти в ЛЕМ България. 

 

От колко време работите в компанията?

 

Работя от тук вече почти 5 години и е толкова приятно, че дните минават просто неусетно.

 

Кои са основните задачи и дейности, които изпълнявате ежедневно?

 

Внимавам за нуждите на клиента и непрестанно общувам с колегите по зададените действия за изпълнение на даден проект. Освен това на ежедневна база кроя планове, създавам графици, проследявам прогреса по проекта и осъществените разходи. Силно се интересувам как да сме по-ефективни във всичко, което вършим по време на работния ден, и непрекъснато търся начини за подобряване на системата ни на работа.

 

Какви са отговорностите, които носите?

 

Моето виждане за отговорностите не се базира на длъжностната характеристика, а на поетия дълг към основните ми партньори. Имам отговорността клиентът да е доволен от качеството и характеристиките на продукта, който може да си закупи на завидна цена с бърза доставка. Смятам, че е важно да се стараем екипът да е щастлив с естеството на работа и успехите, които жъне, а компанията да е конкурентоспособна на пазара и да постига високи икономически показатели чрез реализирането на нови продукти.

  

Защо харесвате работата си и длъжността, която заемате?

 

Три са основните причини. Резултатно ориентиран човек съм, а в работата си оживяваме дадена идея в реален физически продукт с ясно дефинирани критерии и показатели за оценка. Сътрудничим си с колеги с различни интереси, гледна точка, чувства и подходи, което ме обогатява. Намираме решения на много загадки в проектите, което е вълнуващо и ме кара да се чувствам полезна и пълноценна.

 

Какво си казвате в края на работния ден?

 

Питам се кога мина това време?

 

Целия материал можете да прочетете в Инженер.bg ТУК.

 

Повече информация за свободните работни и стажантски позиции в ЛЕМ България, както и подробности за продуктите и услугите на компанията можете да намерите ТУК!

 

Източник на снимковия материал: ЛЕМ България

Браншът In Brief

 • В Македония се състоя регионална среща за качеството на въздуха

  Представители на правителствата на Северна Македония, Сърбия, Косово, Босна и Херцеговина проведоха регионална конференция за управление на качеството на въздуха на Западните Балкани. Срещата се състоя на 21 ноември в гр. Скопие.

 • Теси бе партньор на кампания за безопасно пътуване на децата

  Теси стана партньор на кампанията „С предпазен колан на задната седалка“, съобщиха за Борса.bg от българската компания. Инициативата е на Община Шумен и се проведе под патронажа на Президента на Република България, г-н Румен Радев.

 • България ще предостави честоти за 5G мрежа до средата на 2020 г.

  До средата на 2020 г. България ще стартира процедура по предоставяне на честотен ресурс, чрез който мобилните оператори да започнат изграждането на мобилните си 5G мрежи. Това стана ясно по време на първия по рода си форум за внедряването на 5G в страната.

 • Nibe Industrier става собственик на сръбския завод на Gorenje

  Шведският производител на бойлери Nibe Industrier става собственик на завода за домакински уреди на Gorenje в Сърбия. Сумата за сделката не е разкрита. Досега Gorenje присъстваше в Сърбия чрез дъщерното си дружество Gorenje Tiki.

 • Innovation Accelerator Bulgaria ще финансира стартъп компании

  Innovation Accelerator Bulgaria търси иновативни стартъп компании, които да подкрепи с инвестиция. Фирмите в начален етап на развитие ще бъдат финансирани със суми между 25 000 и 50 000 евро, а по-напредналите могат да получат от 50 000 до 1 млн. евро.

 • Група Sika закупува румънския производител на материали AdePlast

  Един от най-големите румънски производители на строителни материали – AdePlast, става собственост на швейцарската група Sika. Стойността на сделката не е публично обявена. AdePlast произвежда сухи лепила и хоросани, декоративни бои, мазилки и полистирен.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6