Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

HR новини

Проф. Димитър Аличков оглави Българската асоциация по водите 30.06.2020 г.

Проф. д-р инж. Димитър Аличков бе избран за председател на Българска асоциация по водите (БАВ) на провелото се на 29 юни 2020 г. Общо отчетно-изборно събрание на асоциацията, съобщиха за Борса.bg от БАВ. Той пое длъжността от дългогодишния председател на БАВ инж. Иван Иванов, който оглави Управителния съвет на Български ВиК холдинг.

 

 

Проф. д-р инж. Димитър Аличков е доскорошен ръководител на катедра „Водоснабдяване, канализация и пречистване на води“ в Университета по архитектура строителство и геодезия в София (УАСГ) и член на Управителния съвет на БАВ.

 

Завършва висше образование в УАСГ, където се дипломира като строителен инженер по „Водоснабдяване и канализация”. След това защитава докторантура в областта „Моделиране на водопотреблението”. Специализира в университета в гр. Генуа, Италия в сферата на „Дистанционни методи (Remote sensing)” и „Моделиране и оптимизация на водоснабдителни и канализационни системи“. Владее английски и руски език.

 

Източник на снимковия материал: Българска асоциация по водите

Браншът In Brief

 • Не пропускайте предстоящия уебинар на ABB на 27 януари 2021 г.

  Интересувате ли се от това как да разпределяте оптимално енергията в своя бизнес? Ако Вашият оговор е „да“, то не пропускайте да вземете участие в предстоящия уебинар на ABB. Онлайн събитието ще се проведе на 27 януари 2021 г. от 10:00 и от 17:00 ч.

 • Метрополитен обяви търг за строежа на третата метролиния

  Метрополитен обяви търг за избор на изпълнител за изготвяне на работен проект, строителство, доставка на необходимото оборудване и въвеждане в експлоатация на участъка от третата метролиния в София от ул. „Шипка“ до бул. „Цариградско шосе“.

 • Събрия и Китай подписаха меморандум за сръбския жп транспорт

  Меморандумът признава сътрудничеството и поставя основите за потенциални поръчки на влакове с електрически двигатели и скорост на движение от 200 km/h за целите на пътническия трафик на бъдещата високоскоростна жп линия Белград Център – Нови Сад – Суботица.

 • 93 са кандидатурите за конкурса „Наградите на БАИТ“

  93 регистрации от личности, компании и институции бяха направени до края на срока за участие в 10-ото издание на конкурса „Наградите на БАИТ“, съобщиха за Борса.bg от Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ).

 • Restart Energy и американски фонд инвестират в зелена енергия

  Румънският енергиен доставчик Restart Energy и базираният в САЩ фонд Interlink Capital Strategies създадоха съвместно предприятие, с което ще генерират инвестиции в зелена енергия в Румъния и съседните страни в размер на 500 млн. щатски долара.

 • Северна Македония обяви проектите в сферата на ВЕИ през 2021 г.

  От новите инвестиции във ВЕИ възможно най-скоро може да се очаква изграждането на две фотоволтаични електроцентрали на мястото на старата мина в ТЕЦ „Осломей“. През 2021 г. ще бъде пусната в експлоатация и водноелектрическата централа „Чебрен“.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6