Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

HR новини

Промяна в производственото ръководство на Multivac 17.11.2020 г.

В ролята си на производствен вицепрезидент, д-р Кристиан Лау поема отговорността за производството на групата Multivac. Като част от задълженията си, той ще бъде управител на две дъщерни дружества – Мултивак Лехашау и Мултивак България Продакшън, а също така и Председател на управителния съвет на Мултивак Тайканг (Китай). „Д-р Лау работи в Multivac от юли 2010 г., като последно е бил изпълнителен вицепрезидент и е отговарял за бизнес отдела за термоформовъчни опаковъчни машини. Учил е бизнес администрация и инженерство в Университета в Карлсруе, а впоследствие е защитил докторска степен по производствени технологии в Техническия университет в Мюнхен“, съобщиха за Борса.bg от Мултивак България, 100% дъщерно дружество на Multivac Export AG.

 

 

„Едно от основните преимуществата на Multivac е затвореният цикъл на производство, което ни позволява да посрещнем изискванията за най-високо качество и иновации. Това е и причината производственият отдел на компанията, състоящ се от около 1000 човека, да бъде толкова високо ценен. Работейки в тясно сътрудничество с всички производствени отдели, д-р Лау ще развие стратегията ни за доставки изцяло в полза на нашите клиенти“, споделя г-н Гуидо Шпикс, изпълнителен директор на Multivac.

 

В резултат на ръководната смяна, г-н Андреас Шалер, който заемаше тази позиция, напуска компанията. „Бихме искали да благодарим на г-н Шалер за дългогодишната му ползотворна работа в Multivac“ обърнаха се с благодарност от индустриалната група.

 

Целия материал можете да прочетете в Инженер.bg ТУК.

 

Източник на снимковия материал: Мултивак България

Браншът In Brief

 • Procter & Gamble откри нов завод в Урлати, Румъния

  Procter & Gamble откри нов завод в румънския град Урлати. Новото съоръжение ще произвежда капсули с течен перилен препарат на марката Ариел. Продукцията е предназначена предимно за износ в редица европейски страни. С това ще бъдат открити над 200 работни места.

 • Kemet Electronics с план за разширяване на базата си в Скопие

  Планът на компанията предвижда откриване на R&D център, който ще се фокусира върху производството на нови кондензатори, създаването на нови производствени съоръжения и разкриването на помещения за изследване и тестване на нови материали.

 • Булмаркет навлиза на румънския жп пазар

  През април т.г. Юнайтед Рейлуейс стартира своята дейност в Румъния. Юнайтед Рейлуейс ще обслужва работата на Булмаркет на територията на Румъния. Нейната дейност е свързана с двата терминала за пропан бутан, които се намират в Гюргево и Галац.

 • Внесоха проект за превръщането на Централна баня в бaлнeoцeнтъp

  Планът за обновяването на северното и източното крило на Централна минерална баня в София вече е внесен за разглеждане в Столичния общински съвет, научи Борса.bg от Градът Медиа Груп. Той бе paзpaбoтeн oт Oбщинско предприятие „Coфияплaн“.

 • Китайският производител Mei Ta планира нови инвестиции в Сърбия

  Китайският производител на части за автомобили и мотоциклети Mei Ta планира нови инвестиции в индустриалната зона в Барич в Сърбия. Първоначалната идея на ръководството е да построят в Барич най-големия логистичен център на компанията за Европа.

 • Конкурсът „Стартирай 4.0“ ще дигитализира две предприятия у нас

  Представителства на няколко световни компании у нас обявиха началото на конкурса „Стартирай 4.0“. Той има за цел да подпомогне българската индустриална общност по пътя на дигиталната трансформация в производството, а основен организатор е Шнайдер Електрик България.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6