Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

HR новини

Промяна в производственото ръководство на Multivac 17.11.2020 г.

В ролята си на производствен вицепрезидент, д-р Кристиан Лау поема отговорността за производството на групата Multivac. Като част от задълженията си, той ще бъде управител на две дъщерни дружества – Мултивак Лехашау и Мултивак България Продакшън, а също така и Председател на управителния съвет на Мултивак Тайканг (Китай). „Д-р Лау работи в Multivac от юли 2010 г., като последно е бил изпълнителен вицепрезидент и е отговарял за бизнес отдела за термоформовъчни опаковъчни машини. Учил е бизнес администрация и инженерство в Университета в Карлсруе, а впоследствие е защитил докторска степен по производствени технологии в Техническия университет в Мюнхен“, съобщиха за Борса.bg от Мултивак България, 100% дъщерно дружество на Multivac Export AG.

 

 

„Едно от основните преимуществата на Multivac е затвореният цикъл на производство, което ни позволява да посрещнем изискванията за най-високо качество и иновации. Това е и причината производственият отдел на компанията, състоящ се от около 1000 човека, да бъде толкова високо ценен. Работейки в тясно сътрудничество с всички производствени отдели, д-р Лау ще развие стратегията ни за доставки изцяло в полза на нашите клиенти“, споделя г-н Гуидо Шпикс, изпълнителен директор на Multivac.

 

В резултат на ръководната смяна, г-н Андреас Шалер, който заемаше тази позиция, напуска компанията. „Бихме искали да благодарим на г-н Шалер за дългогодишната му ползотворна работа в Multivac“ обърнаха се с благодарност от индустриалната група.

 

Целия материал можете да прочетете в Инженер.bg ТУК.

 

Източник на снимковия материал: Мултивак България

Браншът In Brief

 • Представиха Националния план „Иновативна България“

  Разходите за иновации, образование и икономическо развитие са първият стълб в плана „Иновативна България“. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев по време на публична дискусия, посветена на първия стълб от „Иновативна България“.

 • EESTEC Academy стартира в края на ноември 2020 г.

  В края на ноември 2020 г. стартира тазгодишното издание на EESTEC Academy. Събитието включва поредица от кратки обучения по актуални теми в техническата сфера и се организира от македонската студентска организация EESTEC LC Skopje.

 • Philip Morris е вложила $ 20 млн. в базата си в Ниш през 2020 г.

  Американската компания за производство на цигари и тютюн Philip Morris International e вложила през 2020 г. 20 млн. щатски долара в базата си в Ниш, Сърбия, с което общите инвестиции на дружеството в страната възлизат на близо 900 млн. щатски долара.

 • Предвидени са 511 млн. лв. за модернизация на ел. инфраструктура

  Министерството на енергетиката, съвместно с представители на ЕСО, организира обществено обсъждане на проекта за дигитална трансформация и развитие на информационните системи на ЕСО в условията на нисковъглеродна енергетика.

 • Нестле България внедри нова роботизирана линия за опаковане

  Нестле България инвестира 23 млн. лв. във фабриката си в гр. София. Компанията представи модерна роботизирана поточна линия за опаковане на продукцията и разясни как това влияе върху производствените мощности и работните места.

 • OMV Petrom инвестира около 21 млн. евро в рафинерията Petrobrazi

  OMV Petrom е инвестирала около 21 млн. евро в рафинерията Petrobrazi. С това дружеството цели да увеличи капацитета на смесване на биологични вещества, както и да подобри инфраструктурата за транспорт, разтоварване и съхранение на биокомпоненти в рафинерията. Средствата бяха отпуснати през 2018 г., като след това Petrobrazi увеличи капацитета на смесване на биосъдържанието в горивата от 200 kt на около 350 kt годишно.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6