Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

HR новини

Какво сочи проучване на Career Show за заплащането в ИТ сектора 16.11.2022 г.

Career Show  проведе проучване за удовлетвореността от работното място, което разглежда перспективите за развитие в ИТ сектора, съобщиха за Борса.bg от организацията. Анализът на резултатите разкрива интересни детайли за заплащането на ИТ специалистите в България, както и темпът му на ръст с натрупаните години опит. Данните сочат още, че половината от младите специалисти получават нетна заплата до 1500 лв., въпреки това се чувстват удовлетворени, а с натрупването на професионален опит стават все по-склонни да сменят работната си среда. 

 

 

Според проучването, специалистите в ИТ сектора имат най-добри перспективи за ръст на финансовото възнаграждение с натрупаните години опит. Докато само 10% от начинаещите специалисти получават средно или над средното възнаграждение за сектора, само след 2 години натрупан опит, процентът нараства на 34%. При 5 години трудов стаж в сферата 63% от анкетираните получават средната за сектора заплата или по-висока. За най-опитните ИТ експерти – тези с над 10 години опит – този процент е вече над 75%.

 

Повече за условията на труд ще разкажат самите компании по време на Career Show Tech –  кариерно събитие за ИТ професии, което предстои  на 29 и 30 ноември.

 

В него участие ще вземат водещи ИТ работодатели с множество отличия и впечатляващи стратегии за привличане на таланти и грижа за служителите. Всички търсещи нови кариерни възможности в ИТ сферата, ще имат възможността да проведат лични видео срещи с тях.

 

Участието в събитието е безплатно след задължителна регистрация на careershow.bg

 

Източник на снимковия материал: Career Show

Браншът In Brief

 • Завод за фотоволтаични модули ще бъде изграден в Ямбол

  В Ямбол, България, ще бъде изграден завод за производство на фотоволтаични модули, научи Борса.bg от BalkanЕngineer.com. Инвестицията е в размер на 6.5 млн. евро, а строителството ще стартира през април догодина. Заводът се очаква да заработи до края на 2023 г.

 • Управителят на Геотхемин инж. Цоло Вутов получи важно отличие

  На тържествена церемония проф. дтн инж. Цоло Вутов, управител на групата Геотехмин, получи наградата „Подкрепа за млади таланти“ на в-к „Стандарт“, научи Борса.bg от компанията. Събитието бе предшествано от форум на тема „Бранд България. Докосни Чудесата".

 • ВЕИ секторът у нас постигна рекорден ръст на печалбата през 2021

  Секторът на възобновяеми енергийни източници (ВЕИ) в България отбеляза рекорден ръст на нетната печалбата през 2021 г., достигайки ниво от 284.5 млн. евро, сочи ежегодния анализ на индустрията, изготвен от SeeNews и Адвокатско дружество „Гугушев и партньори”.

 • Garanti BBVA ще финансира инвестиции в зелени жилища в Румъния

  Румънската банка Garanti BBVA подписа споразумение за заем от 40 милиона евро с Международната финансова корпорация (IFC), член на Групата на Световната банка, с цел финансиране на инвестиции в зелени жилища, с което да допринесе за съвместните усилия.

 • ЕС ускорява одобрението на проекти за енергийни източници

  Европейският съюз (ЕС) ще ускори процеса на издаване на разрешения за проекти за енергия от възобновяеми източници, научи Борса.bg. По-този начин се въвеждат спешни и целенасочени мерки за конкретни технологии и проекти които имат най-голям потенциал за бързо внедряване.

 • Luxoft открива център за развитие в Сърбия и ще наеме 2000 души

  Технологичната компания Luxoft, със седалище в Швейцария, откри център за развитие в Белград, Сърбия, където има за цел да наеме над 2000 души до края на 2023 г., научи Борса.bg от Balkanengineer.com. Luxoft създава софтуерни решения.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6