Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

HR новини

Обявиха 100-те най-влиятелни ИТ личности в България 27.04.2021 г.

Обявени са победителите в класацията на Career Show Index „Топ 100 най-влиятелни ИТ личности в България”, научи Борса.bg от организаторите. Класацията има за цел да даде гласност на добрите примери в ИТ индустрията у нас и да поощри личностите, които всекидневно инвестират лично време и усилия, за да развиват потенциала на сектора и заетите в него.

 

 

Класацията на Career Show Index се определя от изцяло публични номинации и гласуване. Проектът получи близо 350 номинации, сред които директори на ИТ компании, ИТ иноватори, лектори, обучители и др.

 

Общо над 16 000 гласа определиха кои са най-влиятелните ИТ личности в България.

 

Сред тях попадат Светлин Наков – съосновател на SoftUni, Саша Безуханова – председател на Управителния съвет на Българския център на жените в технологиите, Тенко Николов – CEO на SiteGround, Хараламби Хараламбиев – съосновател на Точка 2 и Момчил Кюркчиев – съосновател на Leanplum.

 

Всички победители, подредени по азбучен ред, можете да видите тук.

 

Класацията Топ 100 най-влиятелни ИТ личности” е инициирана от организаторите на Career Show Tech – водещото кариерно събитие за квалифицирани ИТ специалисти, което ще се проведе на 19 и 20 май т.г. изцяло онлайн.

 

Участието в събитието е напълно безплатно, но изисква предварителна регистрация, която можете да направите ТУК.

 

Източник на снимковия материал: Career Show

Браншът In Brief

 • СуперХостинг.БГ придоби активите на ICN.BG

  От 8 юни 2021 СуперХостинг.БГ пое цялостното обслужване на клиентите на българската хостинг компания ICN.BG, съобщиха от СуперХостинг.БГ, която придоби активите на дружеството. Финализирано е и административното прехвърляне на всички услуги на ICN.bg.

 • IMI България с бронзово отличие в благотворително щафетно бягане

  Отборът зае престижното пето място измежду 60 отбора от фирми от различни сфери на дейност. Класирането бе по място и общо време на отбора. При смесените отбори служителите на IMI България се класираха трети и спечелиха бронзови медали.

 • Излезе първото у нас ръководство за зелени и паркинг-покриви

  Зеленината върху сградите има положителен санитарно-хигиенен ефект. Покривното озеленяване намалява така наречените градски топлинни острови в големите населени места – зони с екстремно висока температура на въздуха през лятото.

 • Сърбия подготвя Национална архитектурна стратегия

  Министерството на строителството, транспорта и инфраструктурата на Сърбия проведе семинар за подготовката на Националната архитектурна стратегия на страната, на който се разгледаха ключовите проблеми в архитектурната политика и техните причини.

 • Екипът на АК Магнит взе участие в Postbank Business Run 2021

  Представителите на АК Магнит се класираха на 46-о място от всички 226 отбора, а изпълнителният директор на компанията, г-н Иван Стратиев, спечели второ място в надпреварата за изпълнителни директори CEO Dash.

 • Уебинар Smart cities beyond the BRIDGE ще се проведе на 18 юни

  На 18 юни 2021 г. фондация „Клъстер информационни и комуникационни технологии“ и Клъстер за дигитална трансформация и иновации организират виртуалното събитие Smart cities beyond the BRIDGE. Събитието ще се проведе от от 11:00 ч. в ZOOM.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6