Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

HR новини

Обявиха топ 50 на най-желаните от студентите работодатели 14.06.2018 г.

Проучване сред студенти подреди 50-те най-предпочитани от бъдещите висшисти работодатели в България. Изследването е проведено от агенция ToTheTop Agency за втора поредна година в периода от 15 февруари до 15 май 2018 г., съобщиха за Борса.bg организаторите.

 

 

Общо 7255 студенти от 51 български университета са попълнили онлайн анкетата на проучването и са отговорили на въпроса „къде биха искали да работят и какви са мотивите им да изберат съответната компания“.

 

Класацията се оглавява от Hewlett Packard Enterprise, следвана от Coca-Cola HBC Bulgaria и Банка ДСК.

 

Веднага след призовата тройка се нареждат Нестле България и Софарма. Фармацевтичният бизнес е представен и от Балканфарма Дупница (Актавис). В първата десетка попада и SAP- България, а от представителите на технологичния сектор в топ 50 влизат ІВМ, Vмwаrе и др.

 

Две авиокомпании – Луфтханза Техник София и България ер също са сред най-предпочитаните от младежите.

 

Сред най-желаните 50 се нареждат и млади, но доказани български компании като Уолтопия, както и българските дружества на международни производители, сред които Либхер-Хаусгерете Марица и Сенсата Технолоджис.

 

Източник на снимковия материал: pixabay.com

Браншът In Brief

 • До края на април настройват суперкомпютъра „Дискавърър“

  Над 30 специално създадени програми ще осигурят работата на суперкомпютъра „Дискавърър“ и ще спомогнат за използването на максималната мощност на машините, както и за реализирането на разнообразни изследвания.

 • КонтурГлобал дари над 350 000 лв. на медицински институции

  Средствата са били насочени предимно към локалните общности и лечебни заведения. В допълнение, КонтурГлобал Марица Изток 3 реализира инвестиция от над 800 000 лв. за защита на здравето на своя екип и подизпълнители.

 • Предстои изграждането на две нови летища в Сърбия

  В Сърбия ще бъдат изградени две нови летища – край гр. Добановци и гр. Нови Сад, става ясно от Пространствения план на страната за периода 2021 – 2035 г.. Документът бе публикуван от Министерството на строителството, транспорта и инфраструктурата.

 • Раздадоха архитектурните награди „Животворна светлина“ 2020

  На 25 март 2021 г. на онлайн церемония бяха раздадени apxитeĸтypнитe нaгpaди „Животворна светлина“ 2020. В седмото издание на конкурса участваха oбщo 108 пpoeĸтa oт 7 дъpжaви, сред които Бългapия, Cъpбия, Typция, Maĸeдoния, Pyмъния, Бocнa и Xepцeгoвинa и Чepнa гopa.

 • Северна Македония инвестира в LNG терминала в Александруполис

  Македонските държавни компании National Energy Resources (NER) и ESM подписаха Меморандуми за сътрудничество за инвестиции в проекта за изграждане на плаващ терминал за втечнен природен газ (LNG) и газова централа край гр. Александруполис в Гърция.

 • Канадската Armstrong мести част от производството си в Румъния

  Канадската група Armstrong Fluid Technology – производител на помпи за отоплителни, охладителни, санитарни и водоснабдителни инсталации, е прехвърлила в своята румънска фабрика в Джимболия, окръг Тимиш, част от производството от други европейски държави. Компанията разшири производствения капацитет на фабриката в Румъния, а продуктите, произведени в страната, вече обслужват клиентите на групата по целия свят.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6