Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

HR новини

Обявиха топ 50 на най-желаните от студентите работодатели 14.06.2018 г.

Проучване сред студенти подреди 50-те най-предпочитани от бъдещите висшисти работодатели в България. Изследването е проведено от агенция ToTheTop Agency за втора поредна година в периода от 15 февруари до 15 май 2018 г., съобщиха за Борса.bg организаторите.

 

 

Общо 7255 студенти от 51 български университета са попълнили онлайн анкетата на проучването и са отговорили на въпроса „къде биха искали да работят и какви са мотивите им да изберат съответната компания“.

 

Класацията се оглавява от Hewlett Packard Enterprise, следвана от Coca-Cola HBC Bulgaria и Банка ДСК.

 

Веднага след призовата тройка се нареждат Нестле България и Софарма. Фармацевтичният бизнес е представен и от Балканфарма Дупница (Актавис). В първата десетка попада и SAP- България, а от представителите на технологичния сектор в топ 50 влизат ІВМ, Vмwаrе и др.

 

Две авиокомпании – Луфтханза Техник София и България ер също са сред най-предпочитаните от младежите.

 

Сред най-желаните 50 се нареждат и млади, но доказани български компании като Уолтопия, както и българските дружества на международни производители, сред които Либхер-Хаусгерете Марица и Сенсата Технолоджис.

 

Източник на снимковия материал: pixabay.com

Браншът In Brief

 • ABB ще придобие дял от китайската компания Chargedot

  ABB планира да придобие мажоритарен дял от водещия доставчик на оборудване за електромобили Chargedot, научи Борса.bg от АББ България. Освен AC и DC зарядни станции за електромобили, Chargedot предоставя и софтуерната платформа към станциите.

 • Соф Кънект представи концепцията си за развитие на Летище София

  Френско-германският консорциум Соф Кънект представи видео с концепцията си за развитие на Летище София, научи Борса.bg. Kомпанията беше наскоро избрана от Транспортното министерство за концесионер на летището за следващите 30 години.

 • Демокрация и цифровизация – тема на Freja Forum 2019 в Македония

  Между 8 и 10 ноември 2019 г. се проведе 13-ото издание на Freja Forum в гр. Скопие, Северна Македония, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com. Основна тема на събитието бе демокрацията и справедливото цифрово бъдеще.

 • Заводът на Schneider Electric със сертификат за Smart Factory

  Заводът на Schneider Electric в гр. Пловдив получи международен сертификат, с който официално става Smart Factory, съобщиха за Борса.bg от компанията. Така заводът на фирмата e първият с подобно отличие на територията на Източна Европа.

 • България и Сърбия предвиждат фонд за малки и средни предприятия

  Специален фонд ще подпомага дейността и развитието на малки и средни предприятия в граничните области на България и Сърбия през бъдещия програмен период 2021-2027 г. Дружествата ще могат да получават безвъзмездно финансиране.

 • Мениджър на Теси ще бъде лектор на Cloud Sofia Summit

  Анита Стоянова, продуктов мениджър направление „Електрически бойлери“ в Теси, ще бъде специален гост-лектор на деветото издание на Cloud Sofia Summit. Събитието ще се състои на 20 ноември 2019 г. от 9:00 ч. в София Хотел Балкан, научи Борса.bg от фирмата.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6