Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

HR новини

Обявиха най-влиятелните ИТ личности в България за 2023 г. 04.05.2023 г.

Победителите в годишния индекс на Career Show ,,Топ 100 най-влиятелни ИТ личности в България" станаха ясни в края на месец април. За да бъдат избрани, кандидатите от ИТ сектора в България се състезаваха за гласовете на публиката, като бяха номинирани общо 508 кандидати, а събраните за тях гласове са общо 25 000, съобщиха за Борса.bg от Career Show. Индексът е създаден, за да отбележи постиженията на родните ИТ специалисти и иноватори и да даде гласност на техния принос за развитието на сектора в страната.

 

 

Сред първите 100 в класацията са основатели на български софтуерни компании и проекти, технически директори, лектори и обучители, както и основателите на най-големите софтуерни академии в България.

 

В сравнение с миналата година, тазгодишното издание на индекса показва по-силното влияние на жените в ИТ сектора, което е индикация за отваряне и диверсификация на мъжко доминирания технологичен сектор. Представители на „нежния пол“ в класацията са дами като Саша Безуханова, основател на MOVE.bg, Екатерина Темелкова, изпълнителен директор на SoftUni, Александра Мечкова, изпълнителен директор на Telerik Academy, Александра Механджийска, лектор в SoftUni, и много други.

 

По време на Career Show Tech 2023 ще имате възможност да срещнете някои от най-влиятелните личности в ИТ сектора в България, като това е и водещото кариерно събитие за ИТ специалисти. То ще се проведе онлайн на 18 и 19 май т.г. Форумът ще бъде посетен от водещи работодатели в ИТ сектора, които търсят активно нови служители. Освен това участниците ще имат възможност да се включат в семинарна програма, която ще бъде водена от технологични мениджъри на компании като YouTube, Binance, Dyson, Ericsson и други.

 

Източник на снимковия материал: Career Show

Браншът In Brief

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6