Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

HR новини

Национален ден на кариерата в ТУ-Габрово 03.04.2018 г.

Второто издание на Национален ден на кариерата в Технически университет — Габрово се проведе на 28 март. Събитието, което беше открито от зам.-ректора на университета, доц. Илия Железаров, премина под мотото „Добра кариера. Добър живот”, информираха за Борса.bg от университета. Сред участниците бяха представители на бизнеса, образованието и местната власт, като се включиха утвърдени компании, сред които АББ България и Либхер-Хаусгерете Марица.

 

 

Основната част от посетителите бе съставена от студенти, които отправиха своите въпроси към представителите на фирмите, запознаха се с тенденциите на пазара на труда и получиха експертна помощ при изготвянето на своята автобиография в CV работилницата. „Повечето посетители оцениха събитието като изключително успешно! А някои от студентите успяха да открият своя първи работодател“, заявиха от ТУ-Габрово.

 

 

От своя страна компаниите имаха възможността да представят свои свободни работни позиции и стажантски програми пред млади и амбициозни специалисти. Част от работодателите представиха интересни бизнес решения, свързани най-вече с развитието на персонала и оптимизацията на управленския процес.

 

Източник на снимковия материал: ТУ-Габрово

Браншът In Brief

 • До края на април настройват суперкомпютъра „Дискавърър“

  Над 30 специално създадени програми ще осигурят работата на суперкомпютъра „Дискавърър“ и ще спомогнат за използването на максималната мощност на машините, както и за реализирането на разнообразни изследвания.

 • КонтурГлобал дари над 350 000 лв. на медицински институции

  Средствата са били насочени предимно към локалните общности и лечебни заведения. В допълнение, КонтурГлобал Марица Изток 3 реализира инвестиция от над 800 000 лв. за защита на здравето на своя екип и подизпълнители.

 • Предстои изграждането на две нови летища в Сърбия

  В Сърбия ще бъдат изградени две нови летища – край гр. Добановци и гр. Нови Сад, става ясно от Пространствения план на страната за периода 2021 – 2035 г.. Документът бе публикуван от Министерството на строителството, транспорта и инфраструктурата.

 • Раздадоха архитектурните награди „Животворна светлина“ 2020

  На 25 март 2021 г. на онлайн церемония бяха раздадени apxитeĸтypнитe нaгpaди „Животворна светлина“ 2020. В седмото издание на конкурса участваха oбщo 108 пpoeĸтa oт 7 дъpжaви, сред които Бългapия, Cъpбия, Typция, Maĸeдoния, Pyмъния, Бocнa и Xepцeгoвинa и Чepнa гopa.

 • Северна Македония инвестира в LNG терминала в Александруполис

  Македонските държавни компании National Energy Resources (NER) и ESM подписаха Меморандуми за сътрудничество за инвестиции в проекта за изграждане на плаващ терминал за втечнен природен газ (LNG) и газова централа край гр. Александруполис в Гърция.

 • Канадската Armstrong мести част от производството си в Румъния

  Канадската група Armstrong Fluid Technology – производител на помпи за отоплителни, охладителни, санитарни и водоснабдителни инсталации, е прехвърлила в своята румънска фабрика в Джимболия, окръг Тимиш, част от производството от други европейски държави. Компанията разшири производствения капацитет на фабриката в Румъния, а продуктите, произведени в страната, вече обслужват клиентите на групата по целия свят.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6