Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

HR новини

АЗ и МТСП организират форуми за привличане на българи чужбина 31.01.2019 г.

Министерството на труда и социалната политика (МТСП) и Агенцията по заетостта (АЗ) ще организират кариерни форуми през 2019 г. с цел привличане на българите в чужбина към професионална реализация в България. Срещи от инициативата ще се проведат в Австрия, Германия, Великобритания и Нидерландия, информираха за Борса.bg от АЗ.

  

Първият кариерен форум се състоя на 23 януари 2019 г. във Виена, Австрия, от 17.00 ч. в сградата на Wirtschaftskammer Österreich, където участниците се срещнаха с едни от най-големите австрийски инвеститори в България.

 

„На своеобразните трудови борси участниците ще бъдат запознати с възможностите за работа в България, а освен това ще могат да осъществят директен контакт с български работодатели. Сънародниците ни ще бъдат запознати най-общо с тенденциите на пазара на труда у нас и по-конкретно с перспективите за професионална реализация на младото поколение”, коментираха от Агенцията по заетостта.

 

Работните позиции, които са май-търсени на пазара на труда, са ИТ специалисти, Електротехници, специалисти с професионална квалификация: „Топлоенергетика“, „Автоматизация на производството”, „Електроцентрали и мрежи”; Машинни инженери и други.

 

Източник на снимковия материал: Агенция по заетостта

Браншът In Brief

 • SAP ще увеличи капитализацията си с 90 млрд. евро до 2023 г.

  SAP – една от най-големите технологични компании в Европа, която разполага с офис и в България, планира да увеличи капитализацията си с 90 млрд. евро до 2023 г., научи Борса.bg. Очаква се пазарната ѝ мощност да достигне между 250 и 300 млрд. долара.

 • Българският IT дистрибутор Солитрон вече е собственост на ALSO

  Швейцарската компания ALSO е новият собственик на българския IT дистрибутор Солитрон, научи Борса.bg. Българската компания, основана през 1991 г. в гр. София, е с пазарен дял от над 30% и оборот от 110 млн. евро.

 • CTP Invest завършва логистичен център в Сърбия през юни 2019 г.

  Дистрибуционно-логистичният център, който започна да изгражда холандската компания CTP Invest в индустриалната зона на Шимановци, Сърбия, се очаква да бъде завършен към средата на тази година, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com.

 • След 10-годишна пауза в Румъния отново ще произвеждат трактори

  След 10-годишна пауза отново стартира производството на румънски селскостопански трактори – вече е факт първият такъв от модел TAGRO. Очаква се серийното производство да започне още тази година след сертифициране от румънския регистър на автомобилите (RAR).

 • Заповядайте на семинар за Autodesk решения за ВиК мрежи

  На 24 април 2019 г. в хотел „Новотел София” ще се проведе семинар, посветен на актуални софтуерни решения на Autodesk за проектиране на ВиК мрежи, информираха за Борса.bg от Българска асоциация по водите (БАВ), които са едни от организаторите на събитието.

 • Магна Пауъртрейн Пловдив е с нов собственик

  Магна Пауъртрейн Пловдив, производител на автомобилни компоненти, е с нов собственик – южнокорейската компания Hanon Systems. Придобиването е част от глобална сделка за девет завода на канадската фирма Magna, научи Борса.bg.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6