Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

HR новини

АЗ и МТСП организират форуми за привличане на българи чужбина 31.01.2019 г.

Министерството на труда и социалната политика (МТСП) и Агенцията по заетостта (АЗ) ще организират кариерни форуми през 2019 г. с цел привличане на българите в чужбина към професионална реализация в България. Срещи от инициативата ще се проведат в Австрия, Германия, Великобритания и Нидерландия, информираха за Борса.bg от АЗ.

  

Първият кариерен форум се състоя на 23 януари 2019 г. във Виена, Австрия, от 17.00 ч. в сградата на Wirtschaftskammer Österreich, където участниците се срещнаха с едни от най-големите австрийски инвеститори в България.

 

„На своеобразните трудови борси участниците ще бъдат запознати с възможностите за работа в България, а освен това ще могат да осъществят директен контакт с български работодатели. Сънародниците ни ще бъдат запознати най-общо с тенденциите на пазара на труда у нас и по-конкретно с перспективите за професионална реализация на младото поколение”, коментираха от Агенцията по заетостта.

 

Работните позиции, които са май-търсени на пазара на труда, са ИТ специалисти, Електротехници, специалисти с професионална квалификация: „Топлоенергетика“, „Автоматизация на производството”, „Електроцентрали и мрежи”; Машинни инженери и други.

 

Източник на снимковия материал: Агенция по заетостта

Браншът In Brief

 • Теси ще вземе участие на ISH 2019 във Франкфурт

  Водещият български и европейски производител на електрически бойлери, бойлери с индиректно нагряване и отоплителни уреди за дома Теси ще вземе участие на международния форум за водни, отоплителни и вентилационни системи ISH през март 2019 г. във Франкфурт на Майн.

 • В Черна гора ще се изгражда канализационна инфраструктура

  В гр. Подгорице, столицата на Черна гора, предстои да стартира проектът „Събиране и третиране на отпадъчни води в Подгорица”. Общата инвестиция по изграждане на канализационната инфраструктура в града ще бъде на стойност 50.35 млн. евро.

 • 17 инвестиционни проекта са в етап на реализация в Македония

  В индустриалните зони на гр. Скопие, Македония – ТИРЗ-Скопие 1 и ТИРЗ-Скопие 2, общо 17 чуждестранни инвестиционни проекта са в етап на реализация. В процес на изграждане са 12 нови сгради и 5 други проекта, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com.

 • Пловдив се утвърждава като водещ индустриален център

  През последните 10 години гр. Пловдив се превърна в един от водещите индустриални градове за България. Всеки месец в „града под тепетата” врати отваря нова производствена база, научи Борса.bg. В Пловдивския регион работят над 75 000 служители.

 • Агрополихим инвестира 100 млн. лв. в производството си

  Водещият производител на азотни торове в Югоизточна Европа и лидер в производството на фосфорни торове на Балканския полуостров, Агрополихим, ще инвестира 100 млн. лв. в разширение на производствения си капацитет в гр. Девня, информираха за Борса.bg.

 • CEZ придоби 8 вятърни централи във Франция

  Енергийната чешка компания CEZ придоби нови 8 вятърни централи във Франция с общ капацитет 116 MW. Ветропарковете са закупени от немския разработчик на възобновяеми енергийни източници ABO Wind, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6