Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

HR новини

Марсел ван дер Хук е новият директор на АББ България 22.01.2018 г.

Нов изпълнителен директор застана начело на АББ България, обявиха за Борса.bg от дружеството у нас. „Считано от 1 януари 2018 г. АББ България ръководи г-н Марсел ван дер Хук, който е в екипа на ABB още от 1994 г., като през годините заема различни ръководни длъжности“, съобщиха още от компанията.

 

В периода 1994 г. – 2005 г. новият директор на българското подразделение заема различни управленски длъжности в международната компания, а от 2005 г. до 2007 г. отговаря за направление „Продукти ниско напрежение”, включително на завода в гр. Петрич и продажбите на АББ България. Следва повишението му в регионален мениджър на дивизиите за продукти „Ниско напрежение и автоматизация и дискретни процеси” за България, Румъния и Молдова.

 

От 2011 г. Марсел ван дер Хук е директор на подразделението на ABB в Словакия. Именно под негово управление словашкото дружество разширява значително дейността си, като обхвана областите роботика, енергетика, автоматизация и услуги.

 

Досегашният изпълнителен директор Екехард Нойрайтер, който води успешно компанията у нас в продължение на пет години, освобождава поста си, за да поеме нови отговорности в корпорацията. 

 

Целият материал можете да прочетете в Инженер.bg ТУК.

 

Източник на снимковия материал: АББ България

Браншът In Brief

 • Намаляват се емисиите на CO2 в българската индустрия

  България ще премине към ограничаване на емисиите на въглероден диоксид (CO2) от индустрията. Това стана ясно след като Европейският парламент одобри проект на директива за затягане на ограниченията на Европейския съюз за емисиите на CO2.

 • София ще е домакин на Европейския минен бизнес форум

  Българска минно-геоложка камара, Министерство на енергетиката и Европейската асоциация на минните индустрии организират Европейския минен бизнес форум, който ще представи решения за устойчиво развитие на минерално-суровинната индустрия.

 • Архитектурният форум Share Sofia ще се проведе през юни

  На 7 юни 2018 г. ще се проведе второто издание на международния архитектурен форум Share Sofia в гр. София, Хотел „Балкан”. На събитието ще присъстват представители на 11 държави, научи Борса.bg от Камарата на архитектите в България (КАБ).

 • България и Турция ще организират съвместни бизнес форуми

  На среща между министъра на икономиката Емил Караниколов и колегата му от Турция Нихат Зейбекчи стана ясно, че двамата са се споразумели да организират два съвместни бизнес форума през 2018 г. в подкрепа на търговско-икономическите отношения.

 • АК Електрик откри нов цех за катафореза в завода си в Радомир

  Дъщерното дружество на шведския производител на електрически табла, механични и пластмасови изделия AQ GROUP AB AК Електрик АД отвори нов цех за покритие на метални части чрез електрофореза в завода си в гр. Радомир, научи Борса.bg.

 • Balkan Light 2018 ще „освети“ българската столица тази година

  От 4 до 6 юни 2018 г. в столицата на България – София, ще се проведе балканската конференция по осветление Balkan Light 2018. Седмото издание на международния форум ще се състои в Интерпред, зала „София“, където специалисти в областта на осветлението ще обменят опит.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6