Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

HR новини

Марсел ван дер Хук е новият директор на АББ България 22.01.2018 г.

Нов изпълнителен директор застана начело на АББ България, обявиха за Борса.bg от дружеството у нас. „Считано от 1 януари 2018 г. АББ България ръководи г-н Марсел ван дер Хук, който е в екипа на ABB още от 1994 г., като през годините заема различни ръководни длъжности“, съобщиха още от компанията.

 

В периода 1994 г. – 2005 г. новият директор на българското подразделение заема различни управленски длъжности в международната компания, а от 2005 г. до 2007 г. отговаря за направление „Продукти ниско напрежение”, включително на завода в гр. Петрич и продажбите на АББ България. Следва повишението му в регионален мениджър на дивизиите за продукти „Ниско напрежение и автоматизация и дискретни процеси” за България, Румъния и Молдова.

 

От 2011 г. Марсел ван дер Хук е директор на подразделението на ABB в Словакия. Именно под негово управление словашкото дружество разширява значително дейността си, като обхвана областите роботика, енергетика, автоматизация и услуги.

 

Досегашният изпълнителен директор Екехард Нойрайтер, който води успешно компанията у нас в продължение на пет години, освобождава поста си, за да поеме нови отговорности в корпорацията. 

 

Целият материал можете да прочетете в Инженер.bg ТУК.

 

Източник на снимковия материал: АББ България

Браншът In Brief

 • Приходите на Сенсата бележат ръст през 2017 г.

  Приходите на Сенсата Технолоджис България са скочили с 30% през 2017 г., а броят на служителите е нараснал с почти 50%, стигайки до 2700 човека, получи сведения Борса.bg. Компанията произвежда сензорни системи за автомобилната индустрия.

 • Изложение за високи технологии предстои през ноември в Китай

  В периода от 14 до 18 ноември 2018 г. в гр. Шенжен, Китай, ще се състои Международното изложение за високи технологии Hi-Tech industries fair SHENZHEN. China Hi-Tech Fair е най-голямата и най-влиятелна научна и технологична изложба в Китай в момента.

 • Китайска компания ще инвестира в мина Церово 2 в Сърбия

  Компанията Zijin Mining Group Co., водещ производител на метали в Китай, планира да инвестира 320 млн. долара (275.6 млн. евро) в откриването на мина „Церово 2“ в Сърбия през следващите три години, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com.

 • ЧЕЗ България влезе в класацията „CEE Top 500“ на Coface

  ЧЕЗ България е сред 17-те български фирми в тазгодишната класация на Coface – „CEE Top 500”, в която са подредени най-големите компании от Централна и Източна Европа, информираха за Борса.bg от Coface България.

 • Монтюпе се нареди сред най-успешните в автомобилния сектор

  Монтюпе е една от водещите компании за производство на автомобилни компоненти, които попадат сред най-успешните машиностроителни предприятия за 2017 г. Русенското дружество е дъщерно на утвърдената френска индустриална група Montupet.

 • Екипите на TTEC в България продължават да растат

  Компанията TTEC, един от водещите доставчици на аутсорсинг решения за обслужване на клиенти в света, ще увеличи екипите си в България, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com. Фирмата присъства в България от 2014 г., когато придобива българското дружество Софика Груп.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6