Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

HR новини

Марсел ван дер Хук е новият директор на АББ България 22.01.2018 г.

Нов изпълнителен директор застана начело на АББ България, обявиха за Борса.bg от дружеството у нас. „Считано от 1 януари 2018 г. АББ България ръководи г-н Марсел ван дер Хук, който е в екипа на ABB още от 1994 г., като през годините заема различни ръководни длъжности“, съобщиха още от компанията.

 

В периода 1994 г. – 2005 г. новият директор на българското подразделение заема различни управленски длъжности в международната компания, а от 2005 г. до 2007 г. отговаря за направление „Продукти ниско напрежение”, включително на завода в гр. Петрич и продажбите на АББ България. Следва повишението му в регионален мениджър на дивизиите за продукти „Ниско напрежение и автоматизация и дискретни процеси” за България, Румъния и Молдова.

 

От 2011 г. Марсел ван дер Хук е директор на подразделението на ABB в Словакия. Именно под негово управление словашкото дружество разширява значително дейността си, като обхвана областите роботика, енергетика, автоматизация и услуги.

 

Досегашният изпълнителен директор Екехард Нойрайтер, който води успешно компанията у нас в продължение на пет години, освобождава поста си, за да поеме нови отговорности в корпорацията. 

 

Целият материал можете да прочетете в Инженер.bg ТУК.

 

Източник на снимковия материал: АББ България

Браншът In Brief

 • Тече проект за чисти технологии за близо 24 млн. лв.

  От 30 март 2018 г. тече изпълнението на проект „Чисти технологии за устойчива околна среда“, чиято обща стойност е близо 24 млн. лв., съобщиха за Борса.bg Университета по архитектура, строителство и геодезия. Очаква се дейностите да приключат до края на 2023 г.

 • Български компании успешно развиват дейност в Узбекистан

  Узбекистан активно привлича инвестиции в промишленото производство в сферата на хранително-вкусовата, химическата, текстилната и преработвателната промишленост, фармацевтиката и др., информираха за Борса.bg от Министерство на икономиката.

 • Аурубис България с увеличено производство

  Лидерът в медопреработването и най-големият производител на мед в Европа, Аурубис България, е преработил 9% повече концентрат за последните шест месеца, научи Борса.bg. Производството на катодна мед в пирдопския завод обаче е леко намаляло.

 • Хидроелектрика ще модернизира 5 ВЕЦ в Румъния

  Румънското държавно предприятие Хидроелектрика, което е най-големият производител на енергия от вецове в Румъния, ще модернизира 5 водноелектрически централи, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com. Модернизацията ще се извърши на два етапа.

 • Hellenic Petroleum отпуска стипендии на македонски студенти

  За втора година студенти от Македония ще имат възможност да получат стипендии от Hellenic Petroleum за следдипломна квалификация в Гърция, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com. През 2017 г. Hellenic Petroleum Group – най-голямата енергийна група в Гърция и региона.

 • Пайп Систем изгражда база на Райсволф България в Божурище

  Пайп Систем изгражда инсталациите на административна сграда, архивохранилище и център за поверително унищожаване на носители на данни на Райсволф България в Индустриална зона София-Божурище, информираха от инженеринговата компания.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6