Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

HR новини

Малки и големи търсиха призванието си на Базар на професиите 30.11.2018 г.

За четвърти път в София Тех Парк се проведе Базар на професиите, част от инициативата „Гордея се с труда на моите родители“ на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН, информираха за Борса.bg организаторите. Участие взеха редица специалисти и фирми, сред които Фесто и Фесто Производство.

 

 

Професиите бяха представени по иновативен начин, различен за всяка от възрастовите групи. На интерактивни щандове малките ентусиасти от 8 до 16 години научиха колко е интересно да си фармацевт, програмист, газов инженер, пожарникар и мн. др. А за „големите батковци и какички“, над 12 годишна възраст, бяха изнасени лекции от опитни професионалисти в различните бизнес сфери.

 

Много инженери, учени, предприемачи, писатели, архитекти, учители разказваха в захлас за естеството на своята работа на малките бъдещи специалисти и отговаряха на техните въпроси.

 

„Целта на събитието е от ранна детска възраст младежите да бъдат насочени и стимулирани да се занимават с това, което ги кара да се чувстват щастливи и полезни на себе си и останалите“, коментираха от Фесто Производство, които също бяха сред фирмите-участници. Компанията е лидер в решенията за автоматизация и част от немския концерн Festo. На форума се представи и другото дружество на Festo у нас – Фесто ЕООД.

 

На Базара на професиите участваха и още технологични компании като АВС desing, Овергаз, Софарма, ТехноЛогика, Карго партнерс, Хаос Груп и др.

 

Кариерното мероприятие се проведе на 23 и 24 ноември 2018 г.

 

Повече информация за свободните работни и стажантски позиции в Фесто ЕООД както и подробности за продуктите и услугите на компанията можете да намерите ТУК!

 

Повече информация за свободните работни и стажантски позиции в Фесто Производство ЕООД както и подробности за продуктите и услугите на компанията можете да намерите ТУК!

 

 Източник на снимковия материал: Базар на професиите

Браншът In Brief

 • SAP ще увеличи капитализацията си с 90 млрд. евро до 2023 г.

  SAP – една от най-големите технологични компании в Европа, която разполага с офис и в България, планира да увеличи капитализацията си с 90 млрд. евро до 2023 г., научи Борса.bg. Очаква се пазарната ѝ мощност да достигне между 250 и 300 млрд. долара.

 • Българският IT дистрибутор Солитрон вече е собственост на ALSO

  Швейцарската компания ALSO е новият собственик на българския IT дистрибутор Солитрон, научи Борса.bg. Българската компания, основана през 1991 г. в гр. София, е с пазарен дял от над 30% и оборот от 110 млн. евро.

 • CTP Invest завършва логистичен център в Сърбия през юни 2019 г.

  Дистрибуционно-логистичният център, който започна да изгражда холандската компания CTP Invest в индустриалната зона на Шимановци, Сърбия, се очаква да бъде завършен към средата на тази година, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com.

 • След 10-годишна пауза в Румъния отново ще произвеждат трактори

  След 10-годишна пауза отново стартира производството на румънски селскостопански трактори – вече е факт първият такъв от модел TAGRO. Очаква се серийното производство да започне още тази година след сертифициране от румънския регистър на автомобилите (RAR).

 • Заповядайте на семинар за Autodesk решения за ВиК мрежи

  На 24 април 2019 г. в хотел „Новотел София” ще се проведе семинар, посветен на актуални софтуерни решения на Autodesk за проектиране на ВиК мрежи, информираха за Борса.bg от Българска асоциация по водите (БАВ), които са едни от организаторите на събитието.

 • Магна Пауъртрейн Пловдив е с нов собственик

  Магна Пауъртрейн Пловдив, производител на автомобилни компоненти, е с нов собственик – южнокорейската компания Hanon Systems. Придобиването е част от глобална сделка за девет завода на канадската фирма Magna, научи Борса.bg.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6