Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

HR новини

Малки и големи търсиха призванието си на Базар на професиите 30.11.2018 г.

За четвърти път в София Тех Парк се проведе Базар на професиите, част от инициативата „Гордея се с труда на моите родители“ на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН, информираха за Борса.bg организаторите. Участие взеха редица специалисти и фирми, сред които Фесто и Фесто Производство.

 

 

Професиите бяха представени по иновативен начин, различен за всяка от възрастовите групи. На интерактивни щандове малките ентусиасти от 8 до 16 години научиха колко е интересно да си фармацевт, програмист, газов инженер, пожарникар и мн. др. А за „големите батковци и какички“, над 12 годишна възраст, бяха изнасени лекции от опитни професионалисти в различните бизнес сфери.

 

Много инженери, учени, предприемачи, писатели, архитекти, учители разказваха в захлас за естеството на своята работа на малките бъдещи специалисти и отговаряха на техните въпроси.

 

„Целта на събитието е от ранна детска възраст младежите да бъдат насочени и стимулирани да се занимават с това, което ги кара да се чувстват щастливи и полезни на себе си и останалите“, коментираха от Фесто Производство, които също бяха сред фирмите-участници. Компанията е лидер в решенията за автоматизация и част от немския концерн Festo. На форума се представи и другото дружество на Festo у нас – Фесто ЕООД.

 

На Базара на професиите участваха и още технологични компании като АВС desing, Овергаз, Софарма, ТехноЛогика, Карго партнерс, Хаос Груп и др.

 

Кариерното мероприятие се проведе на 23 и 24 ноември 2018 г.

 

Повече информация за свободните работни и стажантски позиции в Фесто ЕООД както и подробности за продуктите и услугите на компанията можете да намерите ТУК!

 

Повече информация за свободните работни и стажантски позиции в Фесто Производство ЕООД както и подробности за продуктите и услугите на компанията можете да намерите ТУК!

 

 Източник на снимковия материал: Базар на професиите

Браншът In Brief

 • Теси ще вземе участие на ISH 2019 във Франкфурт

  Водещият български и европейски производител на електрически бойлери, бойлери с индиректно нагряване и отоплителни уреди за дома Теси ще вземе участие на международния форум за водни, отоплителни и вентилационни системи ISH през март 2019 г. във Франкфурт на Майн.

 • В Черна гора ще се изгражда канализационна инфраструктура

  В гр. Подгорице, столицата на Черна гора, предстои да стартира проектът „Събиране и третиране на отпадъчни води в Подгорица”. Общата инвестиция по изграждане на канализационната инфраструктура в града ще бъде на стойност 50.35 млн. евро.

 • 17 инвестиционни проекта са в етап на реализация в Македония

  В индустриалните зони на гр. Скопие, Македония – ТИРЗ-Скопие 1 и ТИРЗ-Скопие 2, общо 17 чуждестранни инвестиционни проекта са в етап на реализация. В процес на изграждане са 12 нови сгради и 5 други проекта, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com.

 • Пловдив се утвърждава като водещ индустриален център

  През последните 10 години гр. Пловдив се превърна в един от водещите индустриални градове за България. Всеки месец в „града под тепетата” врати отваря нова производствена база, научи Борса.bg. В Пловдивския регион работят над 75 000 служители.

 • Агрополихим инвестира 100 млн. лв. в производството си

  Водещият производител на азотни торове в Югоизточна Европа и лидер в производството на фосфорни торове на Балканския полуостров, Агрополихим, ще инвестира 100 млн. лв. в разширение на производствения си капацитет в гр. Девня, информираха за Борса.bg.

 • CEZ придоби 8 вятърни централи във Франция

  Енергийната чешка компания CEZ придоби нови 8 вятърни централи във Франция с общ капацитет 116 MW. Ветропарковете са закупени от немския разработчик на възобновяеми енергийни източници ABO Wind, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6