Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

HR новини

Малки и големи търсиха призванието си на Базар на професиите 30.11.2018 г.

За четвърти път в София Тех Парк се проведе Базар на професиите, част от инициативата „Гордея се с труда на моите родители“ на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН, информираха за Борса.bg организаторите. Участие взеха редица специалисти и фирми, сред които Фесто и Фесто Производство.

 

 

Професиите бяха представени по иновативен начин, различен за всяка от възрастовите групи. На интерактивни щандове малките ентусиасти от 8 до 16 години научиха колко е интересно да си фармацевт, програмист, газов инженер, пожарникар и мн. др. А за „големите батковци и какички“, над 12 годишна възраст, бяха изнасени лекции от опитни професионалисти в различните бизнес сфери.

 

Много инженери, учени, предприемачи, писатели, архитекти, учители разказваха в захлас за естеството на своята работа на малките бъдещи специалисти и отговаряха на техните въпроси.

 

„Целта на събитието е от ранна детска възраст младежите да бъдат насочени и стимулирани да се занимават с това, което ги кара да се чувстват щастливи и полезни на себе си и останалите“, коментираха от Фесто Производство, които също бяха сред фирмите-участници. Компанията е лидер в решенията за автоматизация и част от немския концерн Festo. На форума се представи и другото дружество на Festo у нас – Фесто ЕООД.

 

На Базара на професиите участваха и още технологични компании като АВС desing, Овергаз, Софарма, ТехноЛогика, Карго партнерс, Хаос Груп и др.

 

Кариерното мероприятие се проведе на 23 и 24 ноември 2018 г.

 

Повече информация за свободните работни и стажантски позиции в Фесто ЕООД както и подробности за продуктите и услугите на компанията можете да намерите ТУК!

 

Повече информация за свободните работни и стажантски позиции в Фесто Производство ЕООД както и подробности за продуктите и услугите на компанията можете да намерите ТУК!

 

 Източник на снимковия материал: Базар на професиите

Браншът In Brief

 • Superior Essex отвори фабрика в сръбския град Зренянин

  Южнокорейската компания Superior Essex, един от големите доставчици на решения за електрическите автомобили, откри завод за медни кабели в сръбския град Зренянин, информираха за Борса.bg от BalkanEngineer.com.

 • КЦМ стартира производствена линия за олово и сплави

  КЦМ АД, фирма в структурата на холдинга КЦМ 2000 Груп, стартира линия за производство на олово и сплави. Новата производствена дейност е част от стратегията за разширение и технологично обновление, по която работи компанията, научи Борса.bg.

 • Volkswagen ще строи нов завод в Източна Европа

  Ръководството на Volkswagen планира да построи нов завод в Източна Европа. Към момента като варианти за местоположението му се разглеждат Румъния и България. В проекта ще бъдат инвестирани близо 1 млрд. евро, като ще се разкрият около 5 000 работни места.

 • Включете се в новия фотоконкурс на БАВ

  Българската асоциация по водите (БАВ) отново организира фотоконкурс, като този път темата е „Няма нищо по-хубаво от дъждовното време“, информираха за Борса.bg от организацията. Идеята за тазгодишното събитие е вдъхновена от роман на Богомил Райнов.

 • Македония е най-добрата бизнес дестинация в Югоизточна Европа

  Македония е лидер сред страните от Югоизточна Европа като дестинация за развитие на бизнес според последното издание на доклада Doing Business 2019 (Да правиш бизнес) на Световната банка. Македония е на 10-то място от общо 190 държавни икономики.

 • VOSS Automotive ще произвежда авточасти край Ловеч

  Германският автомобилен гигант VOSS Automotive ще произвежда компоненти за автомобилната индустрия в бившия завод на Литекс моторс в с. Баховица, близо до гр. Ловеч. Очаква се предприятието да стартира дейност през май 2019 г.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6