Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

HR новини

В Лондон ще се състои кариерно изложение за наши сънародници 06.03.2019 г.

На 9 март 2019 г., за седма поредна година, за всички българи, които живеят във Великобритания, ще се проведе кариерно изложение в Посолството на България в Лондон, информираха за Борса.bg организаторите на събитието – Министерството на труда и социалната политика и сдружение „Български кариерен форум“.

 

 

Целта на кариерното изложение е нашите сънародници във Великобритания да се срещнат с представители на водещи български компании и да се запознаят с възможностите за работа в България.

 

Част от участниците тази година са Trading 212, Methodia, GemSeek Consulting, Нетера, Теси, Sensata Technologies, Amplify Analytics, brightive, FTS Bulgaria и Visteon Electronics, както и организациите Заедно в час, Лечение без граници и GradLink, Британско-българска бизнес асоциация и др.

 

Всеки може безплатно да посети изложението, като предварително трябва да се регистрира ТУК.

 

Повече информация за изложението можете да намерите ТУК.

 

Източник на снимковия материал: pixabay.com

Браншът In Brief

 • БДЖ подписа договор на стойност 55.5 млн. лева със Siemens

  Български държавни железници (БДЖ) и Siemens сключиха договор за доставката на 10 нови електрически локомотива на стойност 55.5 млн. лева без ДДС. Това е първата сериозна инвестиция в подновяване на тяговия подвижен състав на компанията от 15 години насам.

 • Jadar Resources откри ценни находища на литий и бор в Сърбия

  Австралийската компания Jadar Resources откри потенциални находища с литий и бор на територията на община Рековац, Сърбия, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com. Ценните метали са незаменими при производството на батерии и електрически превозни средства.

 • Българска фирма с умна камера, измерваща телесна температура

  Българската IoT фирма Алтерко Роботикс представи умна камера за дистанционно измерване на телесна температура само за 0.5 s, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com. Иновацията, наречена MyKi Tcam, се отличава също с точност на работа от +/- 0.3 °C.

 • Русенска фирма инвестира 5.3 млн. лева в преработвателен завод

  Русенската компания Агрола Екоинвест ще инвестира 5.3 млн. лева в завод за преработване на плодове в с. Новград, община Ценово. Предприятието ще разполага с обща площ от 3850 кв.м и ще бъде финансирано по Програмата за развитие на селските райони.

 • Македонската компания TeachHoot с онлайн платформа за обучение

  TeachHoot е една от компаниите, започнали образователната революция на онлайн частните уроци в Северна Македония. Фирмата разработва платформа за изцяло онлайн обучение, помагаща на учениците да намерят най-подходящия учител за тях.

 • Румънската компания Romgaz планира 3.2 млрд. евро инвестиции

  Компанията Romgaz планира да инвестира 3.2 млрд. евро до 2025 г. Сумата ще бъде вложена както в офшорни проекти, така и за производство на природен газ на суша, включително сондажни работи, изграждане на кладенци и наземни технологични инсталации.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6