Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

HR новини

Либхер търси амбициозни специалисти за нов развоен проект 23.05.2018 г.

Либхер-Хаусгерете Марица насочва усилията си към все по-активно развитие на развойната дейност, при това чрез средствата на информационните технологии. „Името ни вече се свързва и с възможност за реализация в IT сферата. Съвместно с колегите от Германия, развиваме нов високотехнологичен проект, който е насочен към електрониката в хладилната техника“, съобщиха за Борса.bg от българското дъщерно дружество на международния концерн Liebherr.

 

Дигитализацията и тенденциите за все по-голяма свързаност на уредите в едно домакинство  налагат кардинална промяна и в самите производствени компании. Осъзнавайки този факт, Либхер-Хаусгерете Марица стартира нов технологичен проект. В него участват три групи софтуерни специалисти: програмисти на вградени системи, дизайнери на потребителски интерфейс и софтуерни тестери. „Екипите са изградени от млади, талантливи и амбициозни хора с опит в областта на информационните технологии и в развоя на софтуер за вградени системи“, споделиха от Либхер.

 

„С нас Вие развивате идеите си. Те стигат до света, вместо да стоят заключени в килера“, заявиха от българската производствена компания. Това е и мотото, с което Либхер-Хаусгерете Марица приканва млади, амбициозни специалисти да се включат в разрастващите се екипи. „Като част от международна технологична корпорация ние предлагаме атрактивни работни позиции за тези, които не се страхуват от съвременни професионални предизивикателства“, добавиха още от Либхер.

 

Целия материал можете да прочетете в ДигиталнаИндустрия.bg ТУК.

 

Източник на снимковия материал: Либхер-Хаусгерете Марица

Браншът In Brief

 • До края на април настройват суперкомпютъра „Дискавърър“

  Над 30 специално създадени програми ще осигурят работата на суперкомпютъра „Дискавърър“ и ще спомогнат за използването на максималната мощност на машините, както и за реализирането на разнообразни изследвания.

 • КонтурГлобал дари над 350 000 лв. на медицински институции

  Средствата са били насочени предимно към локалните общности и лечебни заведения. В допълнение, КонтурГлобал Марица Изток 3 реализира инвестиция от над 800 000 лв. за защита на здравето на своя екип и подизпълнители.

 • Предстои изграждането на две нови летища в Сърбия

  В Сърбия ще бъдат изградени две нови летища – край гр. Добановци и гр. Нови Сад, става ясно от Пространствения план на страната за периода 2021 – 2035 г.. Документът бе публикуван от Министерството на строителството, транспорта и инфраструктурата.

 • Раздадоха архитектурните награди „Животворна светлина“ 2020

  На 25 март 2021 г. на онлайн церемония бяха раздадени apxитeĸтypнитe нaгpaди „Животворна светлина“ 2020. В седмото издание на конкурса участваха oбщo 108 пpoeĸтa oт 7 дъpжaви, сред които Бългapия, Cъpбия, Typция, Maĸeдoния, Pyмъния, Бocнa и Xepцeгoвинa и Чepнa гopa.

 • Северна Македония инвестира в LNG терминала в Александруполис

  Македонските държавни компании National Energy Resources (NER) и ESM подписаха Меморандуми за сътрудничество за инвестиции в проекта за изграждане на плаващ терминал за втечнен природен газ (LNG) и газова централа край гр. Александруполис в Гърция.

 • Канадската Armstrong мести част от производството си в Румъния

  Канадската група Armstrong Fluid Technology – производител на помпи за отоплителни, охладителни, санитарни и водоснабдителни инсталации, е прехвърлила в своята румънска фабрика в Джимболия, окръг Тимиш, част от производството от други европейски държави. Компанията разшири производствения капацитет на фабриката в Румъния, а продуктите, произведени в страната, вече обслужват клиентите на групата по целия свят.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6