Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

HR новини

Кроношпан откри повече от 60 нови работни позиции 07.11.2019 г.

Откриване на повече от 60 нови позиции включва инвестиционната програма на Кроношпан България, научи Борса.bg. Така през идната 2020 г. общият брой на наетите в производствената компания ще надвиши 260 души.

 

 

Със съвременно оборудване и технологии за дървопреработване от най-ново поколение ще продължи манифактурната дейност в завода на Кроношпан България в гр. Велико Търново. За екипа на фирмата са предвидени обучения, като за заетите в производството на новата гама плоскости MDF те ще се проведат в цеховете на фирмата в Европа.

 

Общата стойност на инвестициите, които дружеството е направило за реновирането на базата си от старта на дейността си у нас, възлиза на над 420 млн. лв. Организацията се грижи и за усъвършенстването на компетенциите на своите служители чрез квалификационни курсове.

 

Кроношпан България подкрепя и дуалното обучение. Вследствие на сътрудничеството между компанията и едно от училищата в старопрестолния град, бе създадена нова специалност в учебното заведение – „Автоматизация на непрекъснати производства”, като бе оборудван и кабинет за провеждането на практически занимания. От фирмата също ще осигурят и работни места за първите завършили новооткритата професионална паралелка.

 

Източник на снимковия материал: pixabay.com

Браншът In Brief

 • БДЖ подписа договор на стойност 55.5 млн. лева със Siemens

  Български държавни железници (БДЖ) и Siemens сключиха договор за доставката на 10 нови електрически локомотива на стойност 55.5 млн. лева без ДДС. Това е първата сериозна инвестиция в подновяване на тяговия подвижен състав на компанията от 15 години насам.

 • Jadar Resources откри ценни находища на литий и бор в Сърбия

  Австралийската компания Jadar Resources откри потенциални находища с литий и бор на територията на община Рековац, Сърбия, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com. Ценните метали са незаменими при производството на батерии и електрически превозни средства.

 • Българска фирма с умна камера, измерваща телесна температура

  Българската IoT фирма Алтерко Роботикс представи умна камера за дистанционно измерване на телесна температура само за 0.5 s, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com. Иновацията, наречена MyKi Tcam, се отличава също с точност на работа от +/- 0.3 °C.

 • Русенска фирма инвестира 5.3 млн. лева в преработвателен завод

  Русенската компания Агрола Екоинвест ще инвестира 5.3 млн. лева в завод за преработване на плодове в с. Новград, община Ценово. Предприятието ще разполага с обща площ от 3850 кв.м и ще бъде финансирано по Програмата за развитие на селските райони.

 • Македонската компания TeachHoot с онлайн платформа за обучение

  TeachHoot е една от компаниите, започнали образователната революция на онлайн частните уроци в Северна Македония. Фирмата разработва платформа за изцяло онлайн обучение, помагаща на учениците да намерят най-подходящия учител за тях.

 • Румънската компания Romgaz планира 3.2 млрд. евро инвестиции

  Компанията Romgaz планира да инвестира 3.2 млрд. евро до 2025 г. Сумата ще бъде вложена както в офшорни проекти, така и за производство на природен газ на суша, включително сондажни работи, изграждане на кладенци и наземни технологични инсталации.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6