Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

HR новини

Кроношпан откри повече от 60 нови работни позиции 07.11.2019 г.

Откриване на повече от 60 нови позиции включва инвестиционната програма на Кроношпан България, научи Борса.bg. Така през идната 2020 г. общият брой на наетите в производствената компания ще надвиши 260 души.

 

 

Със съвременно оборудване и технологии за дървопреработване от най-ново поколение ще продължи манифактурната дейност в завода на Кроношпан България в гр. Велико Търново. За екипа на фирмата са предвидени обучения, като за заетите в производството на новата гама плоскости MDF те ще се проведат в цеховете на фирмата в Европа.

 

Общата стойност на инвестициите, които дружеството е направило за реновирането на базата си от старта на дейността си у нас, възлиза на над 420 млн. лв. Организацията се грижи и за усъвършенстването на компетенциите на своите служители чрез квалификационни курсове.

 

Кроношпан България подкрепя и дуалното обучение. Вследствие на сътрудничеството между компанията и едно от училищата в старопрестолния град, бе създадена нова специалност в учебното заведение – „Автоматизация на непрекъснати производства”, като бе оборудван и кабинет за провеждането на практически занимания. От фирмата също ще осигурят и работни места за първите завършили новооткритата професионална паралелка.

 

Източник на снимковия материал: pixabay.com

Браншът In Brief

 • В Македония се състоя регионална среща за качеството на въздуха

  Представители на правителствата на Северна Македония, Сърбия, Косово, Босна и Херцеговина проведоха регионална конференция за управление на качеството на въздуха на Западните Балкани. Срещата се състоя на 21 ноември в гр. Скопие.

 • Теси бе партньор на кампания за безопасно пътуване на децата

  Теси стана партньор на кампанията „С предпазен колан на задната седалка“, съобщиха за Борса.bg от българската компания. Инициативата е на Община Шумен и се проведе под патронажа на Президента на Република България, г-н Румен Радев.

 • България ще предостави честоти за 5G мрежа до средата на 2020 г.

  До средата на 2020 г. България ще стартира процедура по предоставяне на честотен ресурс, чрез който мобилните оператори да започнат изграждането на мобилните си 5G мрежи. Това стана ясно по време на първия по рода си форум за внедряването на 5G в страната.

 • Nibe Industrier става собственик на сръбския завод на Gorenje

  Шведският производител на бойлери Nibe Industrier става собственик на завода за домакински уреди на Gorenje в Сърбия. Сумата за сделката не е разкрита. Досега Gorenje присъстваше в Сърбия чрез дъщерното си дружество Gorenje Tiki.

 • Innovation Accelerator Bulgaria ще финансира стартъп компании

  Innovation Accelerator Bulgaria търси иновативни стартъп компании, които да подкрепи с инвестиция. Фирмите в начален етап на развитие ще бъдат финансирани със суми между 25 000 и 50 000 евро, а по-напредналите могат да получат от 50 000 до 1 млн. евро.

 • Група Sika закупува румънския производител на материали AdePlast

  Един от най-големите румънски производители на строителни материали – AdePlast, става собственост на швейцарската група Sika. Стойността на сделката не е публично обявена. AdePlast произвежда сухи лепила и хоросани, декоративни бои, мазилки и полистирен.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6