Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

HR новини

Кока-Кола ХБК България има нов директор „Техническа функция“ 24.11.2022 г.

Ренато Беритич поема позицията директор „Техническа функция“ в Кока-Кола ХБК България, научи Борса.bg от Actualno.bg. Една от главните цели на новият директор е да наеме близо 450 професионалисти, които да отговарят за различните дейности в производството, вариращи от логистика и планиране на производствените процеси.

 

 

Г-н Беритич наследява позицията от Панче Ниновски, който остава в семейството на Кока-Кола ХБК като директор „Техническа функция“ за Чехия и Словакия. По време на неговото ръководство екипът на „Техническа функция“ в България бе отличен като най-добрия по отношение на веригата за доставки за 2021 г. сред всички 29 държави в групата Кока-Кола ХБК.

 

Новият директор вярва в своя екип и е убеден, че заедно ще продължат да постигат високи резултати заедно. Производствените центрове в Костинброд и Банкя ще продължат да бъдат оптимизирани чрез внедряване на нови иновации и все по-гъвкаво в използването на ресурсите. Това ще гарантира най-високото ниво на обслужване за клиентите и потребителите.

 

Ренато Беритич притежава дългогодишен опит в Кока-Кола ХБК. Кариерата му стартира в Хърватия през 1996 г. като ръководител „Осигуряване на качеството”, а през последните над 25 години преминава през редица технически и ръководни роли на няколко пазара в групата. На различните позиции той успешно се справя с нарастващото и силно променливо търсене и постига рекордно високи нива на доставки, като в същото време подобрява и нивото на обслужване.

 

Източник на снимковия материал: Coca-Cola HBC

Браншът In Brief

 • Завод за фотоволтаични модули ще бъде изграден в Ямбол

  В Ямбол, България, ще бъде изграден завод за производство на фотоволтаични модули, научи Борса.bg от BalkanЕngineer.com. Инвестицията е в размер на 6.5 млн. евро, а строителството ще стартира през април догодина. Заводът се очаква да заработи до края на 2023 г.

 • Управителят на Геотхемин инж. Цоло Вутов получи важно отличие

  На тържествена церемония проф. дтн инж. Цоло Вутов, управител на групата Геотехмин, получи наградата „Подкрепа за млади таланти“ на в-к „Стандарт“, научи Борса.bg от компанията. Събитието бе предшествано от форум на тема „Бранд България. Докосни Чудесата".

 • ВЕИ секторът у нас постигна рекорден ръст на печалбата през 2021

  Секторът на възобновяеми енергийни източници (ВЕИ) в България отбеляза рекорден ръст на нетната печалбата през 2021 г., достигайки ниво от 284.5 млн. евро, сочи ежегодния анализ на индустрията, изготвен от SeeNews и Адвокатско дружество „Гугушев и партньори”.

 • Garanti BBVA ще финансира инвестиции в зелени жилища в Румъния

  Румънската банка Garanti BBVA подписа споразумение за заем от 40 милиона евро с Международната финансова корпорация (IFC), член на Групата на Световната банка, с цел финансиране на инвестиции в зелени жилища, с което да допринесе за съвместните усилия.

 • ЕС ускорява одобрението на проекти за енергийни източници

  Европейският съюз (ЕС) ще ускори процеса на издаване на разрешения за проекти за енергия от възобновяеми източници, научи Борса.bg. По-този начин се въвеждат спешни и целенасочени мерки за конкретни технологии и проекти които имат най-голям потенциал за бързо внедряване.

 • Luxoft открива център за развитие в Сърбия и ще наеме 2000 души

  Технологичната компания Luxoft, със седалище в Швейцария, откри център за развитие в Белград, Сърбия, където има за цел да наеме над 2000 души до края на 2023 г., научи Борса.bg от Balkanengineer.com. Luxoft създава софтуерни решения.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6