Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

HR новини

Калина Петкова поема отговорен пост в Schneider Electric 19.12.2022 г.

In Macedonian  In Romanian  In Serbian

 

Калина Петкова заема поста Зонален лидер в отдел „Корпоративни комуникации Югоизточна Европа“ в Schneider Electric, съобщиха за Борса.bg от компанията. Г-жа Петкова ще отговаря за комуникациите на глобалния лидер в 15 държави от региона на Югоизточна Европа, включително Албания, Босна и Херцеговина, България, Гърция, Кипър, Косово, Молдова, Румъния, Северна Македония, Словения, Сърбия, Унгария, Хърватска, Черна гора, както и Армения.

 

 

Вече 10 години Калина Петкова е част от екипа на Шнайдер Електрик България. През този период тя се занимава с комуникациите на компанията в България, а също в Албания, Косово и Северна Македония.

 

„Приех тази роля на проектен принцип, което е отлична практика в Schneider Electric. Чрез нея компанията дава на служителите си възможност за натрупване на по-широки впечатления и разнообразни компетенции в различни области, а това е изключително интересно за мен. Schneider Electric прави възможно един човек да събере знания и опит, които да прилага в бъдеще, но също да изгради мрежа от контакти, която е особено важна при изпълнението на по-големи проекти”, сподели Калина Петкова.

 

Г-жа Петкова е завършила своята бакалавърска степен във Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийския университет (СУ) „Св.Климент Охридски” , специалност „Връзки с обществеността“. Също така има придобита магистърска степен по „Философия“ и докторантура по „Междукултурна комуникация“ също от най-старото висше училище у нас.

 

Професионалният ѝ път преминава през отделите по маркетинг и комуникации на компании от разнообразни сегменти. Калина Петкова взема участие и в изследователски и доброволчески проекти. Освен това е преподавала в магистърската специалност „Семиотика, език и реклама” на СУ.

 

България заема важно място в екосистемата на Schneider Electric, тъй като в Пловдив работи сертифицираната “умна” фабрика на глобалния лидер в устойчивостта. Предприятието е модел за развитие на производствените звена на компанията в цяла Източна Европа и е образец за енергийна ефективност, автоматизация и оптимизация на процесите. Заводът произвежда прекъсвачи за различни пазари по света и преди броени дни получи отличието „Фабрика на годината“ 2022.

 

Повече информация за свободните работни и стажантски позиции в Шнайдер Електрик България ЕООД, както и подробности за продуктите и услугите на компанията можете да намерите ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Шнайдер Електрик България

Браншът In Brief

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6