Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

HR новини

Инж. Топчийска – дамата начело на Smart Factory на Шнайдер 19.03.2020 г.

В своята кариера инж. Мария Топчийска работи в редица български и чуждестранни предприятия, както и като външен консултант на Schneider Electric. Преди две години заема позицията мениджър „Индустриализация и поддръжка“ в производствената компания. За менажирането на трансформацията на завода в Smart Factory и бъдещата стратегия на компанията инж. Топчийска споделя в интервю пред profit.bg.

 

Като основен фактор за успешните промени в пловдивския завод инж. Топчийска посочва мотивацията на служителите и допълва, че иновацията, в която се крие същността на компанията, отново е намерила проявление в колективния устрем към постигането на крайния успех на инициативата.

 

В интервюто инж. Мария Топчийска посочва още, че развитието на Schneider Electric през 2020 г. ще премине под знака на участието на компаниятав редица корпоративни проекти, автоматизацията, иновациите, разгръщането на продуктовото портфолио, както и повишаването на продуктивността.

 

А по-широката достъпност на завода за публични посещения инж. Топчийска вижда като необходимо условие за успеха на бизнеса. По думите ѝ така аудиторията ще се докосне и до постигнатите положителни резултати вследствие на интегрирането на IoT платформата EcoStruxure.

 

Източник на снимковия материал: Schneider Electric

Браншът In Brief

 • Ще бъде създадена Агенция за научни изследвания и иновации

  Правителството одобри постановление за създаването на Държавна агенция за научни изследвания и иновации, съобщава Investor.bg. Тя ще разработва и изпълнява политиката по научни изследвания, иновации и трансфер на технологии в България.

 • Компании стартират работа в индустриален парк Марково

  Приключи строителството на първите два обекта в индустриален парк Марково, съобщава Investor.bg. Още пет фирми са в процес на проектиране и изграждане на логистичните си центрове и скоро ще посрещнат своите клиенти и служители.

 • Technosteel строи фабрика в Сърбия

  Италианската компания Technosteel планира да изгради нова производствена база в община Рума, Сърбия. Плановете на компанията са строежът да бъде финализиран през март или април 2021 г. След това Technosteel предвижда изграждането на още три съоръжения до 2023 г.

 • OMV Petrom и Enel X инсталират 10 станции за е-мобили в Румъния

  OMV Petrom и Enel X România ще инсталират 10 станции за бързо зареждане на електрически автомобили в бензиностанциите OMV и Petrom в следващите месеци. Съоръженията ще бъдат разположени в обхват от около 380 km по основните пътища в страната.

 • Progress със сделка за закупуване на Chef

  Софтуерната компания Progress e подписала окончателно споразумение за придобиване на световния лидер в сферата на DevOps и DevSecOps Chef. Сделката възлиза на 220 млн. долара, а процедурата се очаква да бъде финализирана през октомври 2020 г.

 • Северна Македония с мерки за екологично развитие

  Правителството на Северна Македония ще инвестира в енергийната ефективност на страната. До 2024 г. всички държавни институции ще преминат към областната енергийна мрежа и ще използват високоефективни инверторни климатици или термопомпи.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6