Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

HR новини

Изложба и юбилей предстоят във ВТУ „Тодор Каблешков“ 04.10.2017 г.

На 7 и 8 октомври 2017 г. на територията на Висшето транспортно училище ще се проведе изложба-конкурс на стендови модели, а на 13 октомври предстои празничното честване на 95-годишнината от създаването на ВТУ „Тодор Каблешков“, съобщиха за Борса.bg от учебното заведение.

 


Изложбата на стендови модели се организира от Клуб „Стендов моделизъм – България“, съвместно със сдружение „ЖП Моделисти“ и с подкрепата на ВТУ, а тази година специалната тема е Виетнамската война. Участие в проявата ще вземат и клубове от Турция, Гърция, Македония и Сърбия. Изложбата ще бъде представена в сградата на „Столова“ на ВТУ, на 7 октомври (събота) от 10:00 до 18:30 часа и на 8 октомври (неделя) от 9:00 до 15:00 часа.


Празникът по повод 95-годишния юбилей на университета пък ще се състои на 13 октомври, а в програмата са включени протоколна среща, тържествено събрание и празничен коктейл. В 15:30 часа ще е и откриването на музей „Тодор Каблешков”.


Източник на снимковия материал: ВТУ Тодор Каблешков

Браншът In Brief

 • Симпозиум посветен на строителството ще се проведе в Румъния

  Двудневен симпозиум, посветен на компютърните технологии в строителното инженерство ще се състои 30 и 31 май 2019 г. в Румъния, съобщиха за Борса.bg организаторите от строителния факултет на университета в румънския град Яш.

 • Филкаб ще доставя кабели на ЧЕЗ България

  Утвърдената българска компания в областта на електротехниката и автоматизацията Филкаб сключи три договора от началото на годината за доставка на кабели с ЧЕЗ Разпределение България, научи Борса.bg. Сделките са на обща прогнозна стойност 8.7 млн. лв.

 • Фесто Производство бележи скок във финансовите показатели

  Фесто Производство, водещ производител на сензори и електроника и част от групата на германския концерн Festo, е сред най-бързо развиващите се заводи през 2017 г. Предприятието бележи скок на приходите с над 40% спрямо предходната година.

 • Германска фирма търси доставчици в автомобилостроенето

  Германската фирма Eissmann Group Automotive, водещ световен производител на управляващи модули на автомобили от висок клас, търси доставчици, които имат опит в областта на производството на механизми за прикрепяне и инструменти за каширане.

 • Мултивак България ще участва в „Храни и напитки в туризма”

  Мултивак България, дъщерно дружество на Multivac – лидер в опаковъчните решения, ще вземе участие в професионалния форум „Храни и напитки в туризма”, съобщиха от фирмата. Събитието ще се проведе на 15 ноември 2018 г. в Гранд Хотел Кемпински, Банско.

 • Ромгаз ще инвестира в химическата промишленост

  Най-големият румънски производител на природен газ – държавната Ромгаз, има намерение да инвестира в химическата индустрия. Стратегията за развитие на дружеството вече включва и интереси към производството на торове.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6