Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

HR новини

Запознайте се с новия мениджър „Продажби и маркетинг“ в АББ 24.03.2021 г.

ABB е световен лидер в развоя и производството на решения за дигитална трансформация на индустрията, електромобилност и интелигентно управление на сградни инсталации. Отговорната задача да продължи линията за утвърждаване на водещите пазарни позиции на компанията у нас пое една дама, която умело прилага лидерските си качества в 20-годишния си професионален опит в бранша. Имаме удоволствието да Ви представим г-жа Радослава Радева, която от началото на годината заема позицията мениджър „Продажби и маркетинг“ в АББ България. Кои са основните качества, които трябва да притежава всеки лидер, какви принципи следва в своята работа и кои са източниците ѝ на вдъхновение, вижте в интервюто, което тя даде специално за читателите на Инженер.bg.

 

 

Госпожо Радева, Вие се присъединихте към АББ България през 2019 г. Какво Ви привлече в компанията, за да се решите на тази стъпка?

 

АBB е устойчива технологична и бързоразвиваща се компания. Носител е и на приза за най-добър работодател у нас за 2018 г. Всичко това я прави желано място за работа за много професионалисти в бранша. Що се касае до моето постъпване – тъй като идвам от подобна компания, съизмерима в много отношения с ABB, по-скоро ме привлече възможността за професионално развитие.

 

От началото на тази година сте мениджър „Продажби и маркетинг“. Кои са събитията и факторите в личен и професионален план, които Ви помогнаха да развиете своите лидерски качества? Какво според Вас трябва да носи човек в себе си, за да може да застане начело на екип – и това учи ли се или има хора, за които можем да кажем, че са родени лидери?

 

За подобна позиция са нужни подходящо образование, опит и личностни качества. При мен явно се получи подходящата комбинация от трите. След магистратурата ми по Международни икономически отношения, завърших MBA (бел.ред. магистратура по бизнес администрация). Освен това имам натрупан 20-годишен опит точно в този бранш – познавам пазара, клиентите, технологиите, тенденциите, както и структурата на големите компании.

 

По отношение на личностните и лидерските качества – винаги могат да се подобряват, но мисля че са нещо, което носим вътре в нас. Поглеждайки към себе си, дори преди да започна професионалния си път, си давам сметка, че съм притежавала голяма част от нужните за един лидер качества – добри организационни умения, перфекционизъм, целеустременост, грижа за хората около мен, коректност, позитивизъм, балансираност и добри комуникационни умения.

 

Целия материал можете да прочетете в Инженер.bg ТУК.

 

Повече информация за свободните работни и стажантски позиции в АББ България ЕООД, както и подробности за продуктите и услугите на компанията можете да намерите ТУК!

 

Източник на снимковия материал: АББ България, личен архив на Радослава Радева

Браншът In Brief

 • До края на април настройват суперкомпютъра „Дискавърър“

  Над 30 специално създадени програми ще осигурят работата на суперкомпютъра „Дискавърър“ и ще спомогнат за използването на максималната мощност на машините, както и за реализирането на разнообразни изследвания.

 • КонтурГлобал дари над 350 000 лв. на медицински институции

  Средствата са били насочени предимно към локалните общности и лечебни заведения. В допълнение, КонтурГлобал Марица Изток 3 реализира инвестиция от над 800 000 лв. за защита на здравето на своя екип и подизпълнители.

 • Предстои изграждането на две нови летища в Сърбия

  В Сърбия ще бъдат изградени две нови летища – край гр. Добановци и гр. Нови Сад, става ясно от Пространствения план на страната за периода 2021 – 2035 г.. Документът бе публикуван от Министерството на строителството, транспорта и инфраструктурата.

 • Раздадоха архитектурните награди „Животворна светлина“ 2020

  На 25 март 2021 г. на онлайн церемония бяха раздадени apxитeĸтypнитe нaгpaди „Животворна светлина“ 2020. В седмото издание на конкурса участваха oбщo 108 пpoeĸтa oт 7 дъpжaви, сред които Бългapия, Cъpбия, Typция, Maĸeдoния, Pyмъния, Бocнa и Xepцeгoвинa и Чepнa гopa.

 • Северна Македония инвестира в LNG терминала в Александруполис

  Македонските държавни компании National Energy Resources (NER) и ESM подписаха Меморандуми за сътрудничество за инвестиции в проекта за изграждане на плаващ терминал за втечнен природен газ (LNG) и газова централа край гр. Александруполис в Гърция.

 • Канадската Armstrong мести част от производството си в Румъния

  Канадската група Armstrong Fluid Technology – производител на помпи за отоплителни, охладителни, санитарни и водоснабдителни инсталации, е прехвърлила в своята румънска фабрика в Джимболия, окръг Тимиш, част от производството от други европейски държави. Компанията разшири производствения капацитет на фабриката в Румъния, а продуктите, произведени в страната, вече обслужват клиентите на групата по целия свят.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6