Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

HR новини

Каква е била детската мечта на инж. Димитров от Агрополихим? 10.02.2021 г.

Ако между работата и хобито си можем да сложим знак за равенство, а професията надминава очакванията ни, то неминуемо сме от онези щастливци, които смело могат да заявят, че са реализирали своята детска мечта. Точно както днешният гост в рубриката ни „Ако (не) бях инженер…“ – инж. Павел Димитров от фирма Римакем ЕООД, част от Агрополихим АД. Със завиден ентусиазъм младият инженер ежедневно се впуска в необятния свят на автоматизацията, посрещайки с пълна готовност всяко следващо професионално предизвикателство. Запознайте се с инж. Димитров и неговата професионална дейност в следващите редове...

 

Здравейте! Представете се за читателите на Инженер.bg.

 

Здравейте, казвам се Павел Димитров. На 28 години съм и заемам позицията „Инженер Автоматизация“ в Римакем ЕООД. Компанията е дъщерна на Агрополихим АД и нейната основна дейност е да обезпечава сервизното обслужване на технологичните звена в производствените линии на завода. В компанията съм от почти пет години, а на тази позиция – от три.

 

Защо избрах да съм инженер? Случайност или детска мечта?

 

Избрах да бъда инженер, защото обичам да създавам, обичам да творя, чувствам се истински удовлетворен, когато интелектуалният ми труд придобие физически вид. Като малък съм казвал, че искам да стана конструктор, предполагам, защото тогава не съм знаел думата „инженер“. В този ред на мисли, може да скаже, че съм осъществил детската си мечта.

 

Какво искам да постигна в работата си? Коя е най-смелата ми професионална мечта?

 

Всеки инженер се стреми да бъде ефективен в работата си и аз не съм изключение. По отношение на най-смелата ми професионална мечта… Не съм ги степенувал, но определено бих искал да се занимавам с научна дейност.

 

Ако не бях инженер, щях да бъда...

 

Изключително нещастен… Шегата настрана, в това отношение не бих се примирил с нищо друго.

 

Целия материал можете да прочетете в Инженер.bg ТУК.

 

Повече информация за свободните работни и стажантски позиции в Агрополихим АД, както и подробности за продуктите и услугите на компанията можете да намерите ТУК!

 

Източник на снимковия материал: личен архив на инж. Павел Димитров

 

 

Браншът In Brief

 • Български архитект получи престижно отличие в САЩ

  Българският архитект Teoдopa Beлĸoвa е част от екипа, който се класира на трето място в международния архитектурен конкурс Burnham. Арх. Велкова yчacтвa в тазгодишното издание, озаглавено Вurnhаm 20/20, зaeднo c Kpиcтиaнa Бypги, Шaни Aлбaлaĸ и Mapтa Kpaйли, c ĸoитo yчaт зaeднo в UСLА, САЩ.

 • Северна Македония изгражда магистрални газопроводи

  Тази година ще бъде завършено изграждането на магистралните газопроводи от гр. Скопие до гр. Гостивар и от гр. Неготино до гр. Битоля в Северна Македония. Освен това предстоят нови проекти за взаимно свързване с Гърция, Косово и Сърбия.

 • Bosch инвестира в климатична неутралност и електромобилност

  През пролетта на 2020 г. Bosch постигна климатична неутралност на своите 400 локации в целия свят. През 2021 г. компанията ще вложи 700 млн. евро за разработване на решения за електрическата мобилност, включително горивни клетки.

 • Планира се замяната на въглищата в ТЕЦ-овете у нас

  Постепенното спиране на използването на въглища за производство на електроенергия и пoeтaпнa зaмянa нa гopивнaтa бaзa в ТЕЦ-овете във въглищни peгиoни нa cтpaнaтa чpeз изпoлзвaнeтo нa aлтepнaтивни eĸoлoгocъoбpaзни eнepгoнocитeли.

 • Дунавската водна програма организира серия от уебинари

  Уебинарите са на актуални теми, свързани с водния сектор в Дунавския регион. Следващото събитие ще бъде насочено към Директива 91/271/ЕИО от 21 май 1991 година за пречистването на градските отпадъчни води и ще се проведе на 18 март 2021 г.

 • Сърбия обяви търг за доставка на електрически влакове

  Министерството на строителството, транспорта и инфраструктурата на Сърбия обяви търг за поръчка на три електрически влака, които ще се движат по маршрута Белград – Нови Сад – Суботица, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6