Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

HR новини

По-гъвкаво управление в Стомана Индъстри 26.05.2017 г.

Новият изпълнителен директор на Стомана Индъстри Александър Александров обяви, че управлението на предприятието ще се модернизира, за да отговаря на нуждите на клиентите. Очаква се и компанията да наеме още хора, научи Борса.bg.

 

 

 

Стомана Индъстри отбеляза първото си тримесечие с печалба от седем години насам. По този повод новоназначеният изпълнителен директор Александров изрази благодарност на собствениците Виохалко, инвеститори в предприятието, и обяви намерението си за модернизация на управлението.

 

„За да сме адекватни на пазарните потребности и да запазим положителния тренд, трябва да инвестираме в нови технологии и цялостна реорганизация на управлението. Ако предприятието продължи да се развива и да работи с максималния си капацитет, ще бъде необходимо и увеличаване на броя на персонала”, заяви още той.

 

В зората на Индустрия 4.0 управителят бе категоричен, че Стомана Индъстри има добре обучени кадри и няма необходимост те да бъдат заменени от роботи. „В административните, производствените и съпътстващите процеси предприятието постоянно се модернизира, технологиите се обновяват, но това засега не е в посока роботизация и изкуствен интелект“, подчерта той.

 

Източник на снимковия материал: Стомана Индъстри

Браншът In Brief

 • Bosch инвестира в климатична неутралност и електромобилност

  През пролетта на 2020 г. Bosch постигна климатична неутралност на своите 400 локации в целия свят. През 2021 г. компанията ще вложи 700 млн. евро за разработване на решения за електрическата мобилност, включително горивни клетки.

 • Планира се замяната на въглищата в ТЕЦ-овете у нас

  Постепенното спиране на използването на въглища за производство на електроенергия и пoeтaпнa зaмянa нa гopивнaтa бaзa в ТЕЦ-овете във въглищни peгиoни нa cтpaнaтa чpeз изпoлзвaнeтo нa aлтepнaтивни eĸoлoгocъoбpaзни eнepгoнocитeли.

 • Дунавската водна програма организира серия от уебинари

  Уебинарите са на актуални теми, свързани с водния сектор в Дунавския регион. Следващото събитие ще бъде насочено към Директива 91/271/ЕИО от 21 май 1991 година за пречистването на градските отпадъчни води и ще се проведе на 18 март 2021 г.

 • Сърбия обяви търг за доставка на електрически влакове

  Министерството на строителството, транспорта и инфраструктурата на Сърбия обяви търг за поръчка на три електрически влака, които ще се движат по маршрута Белград – Нови Сад – Суботица, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com.

 • Румъния отчете ръст от 15.9% в строителството през 2020

  Обемът на строителните дейности в Румъния се е увеличил с 15.9% през 2020 г. Двуцифрени темпове на растеж се забелязват и в трите сектора – жилищен, нежилищен и гражданско строителство. Обемът на капиталните ремонти е нараснал с 46%.

 • Северна Македония ще получи средства за енергийни проекти

  Македонското енергийно дружество ESM подписа споразумение с германската банка за развитие KfW за безвъзмездни средства в размер на 2.4 млн. евро. Сумата ще бъде инвестирана в проучвания и документация, свързани с проекти за възобновяема енергия.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6