Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

HR новини

Съвети при онлайн интервю за работа от Top Skills Recruitment 15.10.2020 г.

Top Skills Recruitment е българска HR агенция за подбор на персонал, създадена от професионалисти с дългогодишен опит в аутсорсинга и IT сектора. „Мисията ни е да открием най-доброто в нашите кандидати, за да получат най-желаната от тях работа, като същевременно предоставяме висококачествени услуги на всички наши клиенти. Целим постигането на добри резултати спрямо кандидатите и клиентите ни благодарение на нетрадиционния ни и приятелски подход за общуване с тях. Днес ще поговорим за виртуалните срещи, които напоследък се налага да провеждаме все по-често“, коментираха пред Инженер.bg от Top Skills Recruitment.

 

 

Видео интервютата са предпочитан и безопасен избор в процеса по подбор. Онлайн срещите дават възможност на работодателите да се запознаят с кандидатите без да се налага физическо присъствие в офисите на компаниите. Те успяват да придобият по-пълна представа за кандидата чрез описаното в автобиографията, запознават се с неговата личност, меки умения, стил на изказ, както и за някои невербални елементи от характера му, посочиха от HR агенцията.

 

Предимствата на видео интервюто се състоят във възможността кандидатът да проведе интервю с потенциален работодател, дори когато се намира в чужбина. От друга страна, не бива да се омаловажават и минусите на онлайн интервюто за работа.

 

Целия материал можете да прочетете в Инженер.bg ТУК.

  

Източник на снимковия материал: Top Skills Recruitment

Браншът In Brief

 • Mineco Limited открива нова мина в Сърбия

  Британската компания Mineco Limited планира да открие нова мина за олово и цинк на територията на община Рашка, Сърбия, след като придобие сръбската минна компания Vavrina Resources Ltd., научи Борса.bg от BalkanEngineer.com.

 • MET Group придоби вятърна централа в България

  Базираната в Швейцария енергийна компания MET Group придоби 100% от дяловете вятърен парк с мощност от 42 MW, разположен в близост до гр. Каварна, Североизточна България, след като на 12 октомври 2020 г. подписа договор с италианското дружество Enel Green Power.

 • Екипът на АК Магнит участва в две спортни събития с кауза

  На 17 октомври трима служители на АК Магнит бяха сред участниците в състезанието за планинско колоездене и бягане Байк и Рън за Чепън. На 18 октомври 2020 г. деветима представители на компанията показаха своите умения в бягането на Postbank Business Run.

 • Браншовите организации от сектор „Строителство“ проведоха среща

  Работна среща между браншовите организации в сектор „Строителство“ се проведе в сградата на Съюза на архитектите в България. На събитието бе дискутирано и създаването на консултативен съвет на организациите от сектор „Строителство“.

 • GDELS ще си сътрудничи с български компании

  General Dynamics European Land Systems е направила предложение към българското Министерство на отбраната за техническо решение, използвано и от други съюзници в НАТО, както и е отправила предложение за индустриално сътрудничество.

 • Екипът на АК Магнит отбеляза Световния ден на ценностите

  „Екипът на АК Магнит отбеляза Световния ден на ценностите, който тази година се проведе под надслов „Ценности в действие“. В рамките на кампанията нашите колеги отново се обърнаха към организационните и личностни ценности“, съобщиха за Борса.bg от компанията.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6