Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

HR новини

Бизнесът в Разград търси специалисти в РУ „Ангел Кънчев” 30.08.2017 г.

Русенският университет ще си сътрудничи активно с бизнеса в Разград стана ясно от провелата се работна среща между декана на Машинно-технологичния факултет – проф. Бранко Сотиров, и председателя на Индустриален клъстер Лудогорие – д-р Румен Костов, съобщиха за Борса.bg от учебното заведение.

 

Повод за обсъжданията е проблемът с осигуряване на подготвени специалисти за водещи предприятия в района на Разград. Представители на бизнеса вече са предложили мерки за стимулиране на студентите – стажове, стипендии, възможност за реализация веднага след завършване и др.

 

Д-р Костов и проф. Сотиров обсъдиха и възможностите за обучение на бъдещи специалисти в направление „Машинно инженерство" в Разград. Страните постигнаха съгласие кандидатите студенти да бъдат записани в рамките на допълнителния прием в желаните специалности от това професионално направление.

 

Източник на снимковия материал: pixabay.com

Браншът In Brief

 • Българо-полски бизнес форум ще се проведе в София

  Българо-полски бизнес форум ще се проведе на 20 септември 2017 в сградата Джон Атанасов на София Тех парк в столицата, съобщи за Борса.bg организаторът на събитието Изпълнителна агенцията за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП).

 • Австралийска компания с разрешителни за добив на литий в Сърбия

  Австралийската компания South East Asia Resources ще се сдобие с пет разрешителни за проучване на литиeви залежи в Сърбия, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com. Това е резултат на придобиването на капитал от собственика на дружеството Centralist Pty Ltd.

 • Финансова подкрепа от ЕК за ВиК инфраструктурата в Румъния

  Европейската комисия (ЕК) предоставя на Румъния 155 милиона евро за модернизиране на ВиК инфраструктурата в страната. Финансовата подкрепа ще бъде насочена към шест големи проекта в окръзите Arges, Dambovita, Maramures, Prahova, Satu Mare и Vaslui.

 • Младежки архитектурен пленер предстои във Варна

  От 27 септември до 3 октомври във Варна ще се проведе младежки архитектурен пленер „Хвани се в Таляна“ за изработването на стратегия за развитие на част от историческия център на града, съобщиха за Борса.bg от Камара на архитектите в България (КАБ).

 • Бизнес форум с участието на Китай ще се състои в Унгария

  Бизнес форум, в който ще участват компании от Китай и Централна и Източна Европа, ще се проведе на 28 ноември 2017 г. в Будапеща, Унгария, съобщиха за Борса.bg от Браншова камара на производителите и търговците на телфери и кранове.

 • Форум за сградно строителство ще се проведе на 28 септември

  Building Innovation Forum 2017 ще се състои на 28 септември от 9:30 часа в Sofia Event Center. По време на еднодневната конференция ще се разгледат сегментите, в които се наблюдава строителна и инвестиционна активност, информираха за Борса.bg от КАБ.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6