Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

HR новини

БАА има нов изпълнителен директор 12.09.2018 г.

Д-р Анна-Мари Виламовска е новият изпълнителен директор на Българската аутсорсинг асоциация (БАА), информираха за Борса.bg от асоциацията. Тя пое длъжността от 1 септември 2018 г.

 

Г-жа Виламовска е доктор по приложна икономика на RAND Graduate School, САЩ. Работи като икономист в Световната банка и RAND (в САЩ и Европа).

 

 

От 2012 г. до 2017 г. е старши съветник на Президента на Република България Росен Плевнелиев, като ръководи инициативите му „Награди за изгряващи млади ИТ изследователи и предприемачи с български произход – Джон Атанасов“ и „Българската Коледа“. Начело е и на Президентския съвет за наука, образование и икономическо развитие.

 

Новият изпълнителен директор на БАА е член на Борда за дигитално предприемачество и регионални индустриални хъбове на Европейската комисия (ЕК) и на управителния съвет на програмата за наука и иновации „Мария Кюри“.

 

Д-р Виламовска е и един от посланиците на Европейската комисия за дигитални умения и дигитално предприемачество.

 

Източник на снимковия материал: Българска аутсорсинг асоциация

Браншът In Brief

 • SAP ще увеличи капитализацията си с 90 млрд. евро до 2023 г.

  SAP – една от най-големите технологични компании в Европа, която разполага с офис и в България, планира да увеличи капитализацията си с 90 млрд. евро до 2023 г., научи Борса.bg. Очаква се пазарната ѝ мощност да достигне между 250 и 300 млрд. долара.

 • Българският IT дистрибутор Солитрон вече е собственост на ALSO

  Швейцарската компания ALSO е новият собственик на българския IT дистрибутор Солитрон, научи Борса.bg. Българската компания, основана през 1991 г. в гр. София, е с пазарен дял от над 30% и оборот от 110 млн. евро.

 • CTP Invest завършва логистичен център в Сърбия през юни 2019 г.

  Дистрибуционно-логистичният център, който започна да изгражда холандската компания CTP Invest в индустриалната зона на Шимановци, Сърбия, се очаква да бъде завършен към средата на тази година, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com.

 • След 10-годишна пауза в Румъния отново ще произвеждат трактори

  След 10-годишна пауза отново стартира производството на румънски селскостопански трактори – вече е факт първият такъв от модел TAGRO. Очаква се серийното производство да започне още тази година след сертифициране от румънския регистър на автомобилите (RAR).

 • Заповядайте на семинар за Autodesk решения за ВиК мрежи

  На 24 април 2019 г. в хотел „Новотел София” ще се проведе семинар, посветен на актуални софтуерни решения на Autodesk за проектиране на ВиК мрежи, информираха за Борса.bg от Българска асоциация по водите (БАВ), които са едни от организаторите на събитието.

 • Магна Пауъртрейн Пловдив е с нов собственик

  Магна Пауъртрейн Пловдив, производител на автомобилни компоненти, е с нов собственик – южнокорейската компания Hanon Systems. Придобиването е част от глобална сделка за девет завода на канадската фирма Magna, научи Борса.bg.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6