Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

HR новини

Асоциацията на автомобилните производители с нов председател 04.08.2020 г.

Храбрин Иванчев е новият председател на Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП). Той бе избран на Общото събрание на организацията, съобщи Economic.bg. 

 

 

Иванчев пое длъжността от Александър Миланов, който бе председател на ААП в продължение на три последователни мандата. 

 

Кариерата му включа над 18-годишен опит като изпълнителен директор на КИА Моторс България. От 15 години е управител на дилърството на Субару в София, а през 2007 г. става управител на франчайз подразделението на Europcar у нас. От 2006 г. Иванчев е член на Съвета на директорите на Б.Л. Лизинг, а от 2016 г. два последователни мандата е член на Управителния съвет на ААП.

 

За членове на УС на ААП бяха избрани Александър Бабанин от Силвър Стар Моторс, Александър Костадинов от Мото Пфое БГ, Васил Баров от Ратола Корпорейшън, Вихрен Горанчев от Опел Саутийст Юръп ЛЛС, Георги Загоров отТурботракс България, Емил Гърнев от Рено Нисан България и Станислав Панчев – Италия Моторс. Изпълнителен директор на Асоциацията остава Татяна Груева.

 

Източник на снимковия материал: freepik.com

Браншът In Brief

 • България Ер Меинтенанс разширява базата на Луфтханза

  България Ер Меинтенанс планира да инвестира 27 млн. лв. в разширяване капацитета на съществуващата база за обслужване и ремонт на самолети, оперирана от Луфтханза Техник София, както и обособяването на Част 145 Организация за техническо обслужване.

 • БТЛ Индъстрийз инвестира във фабрика в гр. Пловдив

  БТЛ Индъстрийз изпълнява сертифициран инвестиционен проект за изграждане на фабрика за производство на електронна медицинска апаратура в гр. Пловдив. Проектът предвижда инвестиции в размер на 10.5 млн. лв. и разкриване на 80 работни позиции.

 • Nidec Corporation планира изграждането на фабрика в Сърбия

  Японската компания Nidec Corporation планира изграждането на база за производство на малки електродвигатели в индустриалната зона в близост до рафинерията в гр. Нови Сад, Сърбия. Ще бъдат разкрити и няколко хиляди работни места.

 • Северна Македония се изкачва в Глобалния иновационен индекс

  Северна Македония зае 57 място в класацията на Глобалния иновационен индекс за 2020 година. Страната се е изкачила с две позиции спрямо предходната и с 27 в сравнение с 2018 г. По отношение на инвестициите от местните институции, страната се изкачва с 6 позиции.

 • Представиха първия мапинг на българската индустрия

  Министерството на икономиката, Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) и Българската работодателска асоциация Иновативни технологии (БРАИТ) представиха първия мапинг на българската индустрия.

 • ABB с уебинар за умното управление на електроенергията

  Днес, 23 септември 2020 г., от 17:00 до 18:00 ч. ABB организира безплатен уебинар, насочен към дигитализацията в управлението на електрическата енергия. Уебинарът ще се проведе на английски език, а водещи ще бъдат трима специалисти от ABB.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6