Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

HR новини

АББ стартира стипендиантски програми за младите инженери 15.03.2017 г.

АББ България стартира две стипендиантски програми за младите таланти в ТУ-София, филиал Пловдив, съобщиха от дружеството за Борса.bg.

 

 

Чрез своята субсидия АББ дава шанс на младите специалисти в областта на инженерните науки да стартират своята кариера в международна компания, да получат възможност да се докоснат до процесите и начина на работа във фирмата. Същевременно с стипендиите помагат за финансовата стабилност по време на образованието на студентите.

 

Едната от програмите е ориентирана специално към младите таланти, които искат да приложат наученото практически. Високо ценени критерии за избора на стипендианти са личните качества, потенциал и академични успехи.

 

Другата стипендия се предоставя от фондация „Юрген Дорман” на АББ. Чрез нея се спонсорират студенти от цял свят, с много добри академични постижения, които се нуждаят от финансова подкрепа, за да могат да продължат обучението си.

 

Крайният срок за кандидатстване и за двете стипендии е 1 май 2017 г.

 

Източник на снимков материал: АББ България

Браншът In Brief

 • България Ер Меинтенанс разширява базата на Луфтханза

  България Ер Меинтенанс планира да инвестира 27 млн. лв. в разширяване капацитета на съществуващата база за обслужване и ремонт на самолети, оперирана от Луфтханза Техник София, както и обособяването на Част 145 Организация за техническо обслужване.

 • БТЛ Индъстрийз инвестира във фабрика в гр. Пловдив

  БТЛ Индъстрийз изпълнява сертифициран инвестиционен проект за изграждане на фабрика за производство на електронна медицинска апаратура в гр. Пловдив. Проектът предвижда инвестиции в размер на 10.5 млн. лв. и разкриване на 80 работни позиции.

 • Nidec Corporation планира изграждането на фабрика в Сърбия

  Японската компания Nidec Corporation планира изграждането на база за производство на малки електродвигатели в индустриалната зона в близост до рафинерията в гр. Нови Сад, Сърбия. Ще бъдат разкрити и няколко хиляди работни места.

 • Северна Македония се изкачва в Глобалния иновационен индекс

  Северна Македония зае 57 място в класацията на Глобалния иновационен индекс за 2020 година. Страната се е изкачила с две позиции спрямо предходната и с 27 в сравнение с 2018 г. По отношение на инвестициите от местните институции, страната се изкачва с 6 позиции.

 • Представиха първия мапинг на българската индустрия

  Министерството на икономиката, Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) и Българската работодателска асоциация Иновативни технологии (БРАИТ) представиха първия мапинг на българската индустрия.

 • ABB с уебинар за умното управление на електроенергията

  Днес, 23 септември 2020 г., от 17:00 до 18:00 ч. ABB организира безплатен уебинар, насочен към дигитализацията в управлението на електрическата енергия. Уебинарът ще се проведе на английски език, а водещи ще бъдат трима специалисти от ABB.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6