Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

HR новини

АББ България определи стипендиантите си за 2017 г. 28.07.2017 г.

И тази година АББ България определи студенти от инженерни специалности, на които ще бъдат отпуснати традиционните вече стипендии от компанията, като по този начин ще им осигурят финансова стабилност и изключителна възможност за старт в кариерата, съобщиха за Борса.bg от Център „Кариера и възпитаници (алумни)“ към Технически университет – София.

 

През 2017 г. компанията отново ще подкрепи бъдещи инженери чрез фондацията „Юрген Дорман" и новата програма АББ-Талант, като общо петима студенти от ТУ – София и филиала му в Пловдив са избрани да получат стипендии.

 

„През миналата година трима студенти от Техническия университет, показали отлични академични резултати и мотивация, които се нуждаеха от финансова подкрепа, за да продължат обучението си, получиха нашата помощ”, заявиха още от АББ България. Стипендиантите от своя страна споделиха, че освен финансова помощ, са получили и ценни напътствия и възможност за рязко израстване в инженерния свят.

 

Източник на снимковия материал: АББ България

Браншът In Brief

 • Aero-East-Europe ще строи завод за самолети в Сърбия

  През март 2020 г., Aero-East-Europe ще започне изграждането на нов завод за производството на самолети в гр. Ягодина, Централна Сърбия, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com. Очаква се строителните работи да бъдат завършени за период от две години.

 • Български сервиз за минна техника стана партньор на Rolls-Royce

  Геотрейдинг стана единственият партньор в България на Rolls-Royce Power Systems за продуктите и решенията за минната индустрия с бранда MTU. От няколко години фирмата е системен интегратор на двигателите MTU, произвеждани от британската компания.

 • ВТL Іnduѕtrіеѕ изгражда производствена бaзa в гр. Πлoвдив

  Свeтoвният пpoизвoдитeл нa електронна мeдицинcĸа апаратура ВТL Іnduѕtrіеѕ изгpaждa нова база със завод, складове и aдминиcтpaтивни cгpaди в гр. Πлoвдив, научи Борса.bg. Инвестицията е в размер на 20 млн. лeвa.

 • Швейцарски производител отваря фабрика за 9 млн. евро в Скопие

  Разработчикът на сензорни решения Baumer откри нова фабрика в Технологична индустриалнa развойнa зонa Скопие 1, Северна Македония. Швейцарската компания планира да инвестира 9 млн. евро в проекта си, който ще бъде осъществен в три фази.

 • С дарение от КонтурГлобал бе обновена зала по механотерапия

  Обновената зала за механотерапия стартира своята дейност в Дома за възрастни хора с физически увреждания в гр. Стара Загора. Залата бе ремонтирана и оборудвана с най-съвременна терапевтична апаратура с дарение от ТЕЦ КонтурГлобал Марица Изток 3.

 • А1 вече предлага у нас новото поколение SIM карти – eSIM

  Българският мобилен оператор А1 е първият в страната, предлагащ услугата за активиране на eSIM, научи Борса.bg от съобщение на дружеството. Новото поколение SIM карти, които са вградени в смарт устройствата, ще заместват физическите карти.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6