Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

HR новини

 • Инженер.БГ пита: Кои канали използвате за търсене на работа?

  20.09.2017 г. Инженер.БГ пита: Кои канали използвате за търсене на работа?

  Инженер.БГ се допита до активно търсещите работа специалисти от областта на инженеринга, архитектурата, строителството и IT, за да научи кои са работещите канали за търсене на работа и стаж.

 • ТУ – Варна празнува 55 години от основаването си с тържества

  16.09.2017 г. ТУ – Варна празнува 55 години от основаването си с тържества

  Тържествени мероприятия по повод 55-годишнината от основаването на Технически университет – Варна ще се проведат на 15 септември 2017 г., като организаторите са подготвили редица изненади, съобщиха за Борса.bg от учебното заведение.

 • Служителите на ВНТС трябва да гонят високи резултати

  15.09.2017 г. Служителите на ВНТС трябва да гонят високи резултати

  „Ако остана с впечатлението, че даден кандидат за работа или стаж търси дългосрочно развитие във фирмата и е ориентиран към постигане на високи резултати, той вече е една крачка пред другите”, споделя г-жа Стоянова, мениджър „Човешки ресурси” в Бер-Хелла Термоконтрол.

 • Мултивак България Продакшън държи на осъзнати служители

  14.09.2017 г. Мултивак България Продакшън държи на осъзнати служители

  „Мултивак България Продакшън търси служители с желание за развитие, но подкрепено от осъзнатост и целеустременост”, заяви Георги Тодоров, HR специалист в дъщерното дружество на международния доставчик на опаковъчни решения у нас.

 • Трудолюбие и желание за развитие търсят в Строително оборудване

  13.09.2017 г. Трудолюбие и желание за развитие търсят в Строително оборудване

  „Трудолюбие и желание да учат и да се развиват – това са качествата, които търсим приоритетно в кандидатите за работа или стаж”, заяви г-жа Силвана Георгиева, мениджър „Човешки ресурси” в русенската компания Строително оборудване ЕООД, част от Групата Атлас Копко.

 • „Кариера в България. Защо не?” за десета поредна година

  05.09.2017 г. „Кариера в България. Защо не?” за десета поредна година

  Форумът „Кариера в България. Защо не?” ще се проведе на 5 септември в хале 3 на Интер Експо Център за десета поредна година и отново участие ще вземат водещи компании в ролята си на работодатели.

 • Инженер.bg пита: Бихте ли кандидатствали по обява на английски?

  30.08.2017 г. Инженер.bg пита: Бихте ли кандидатствали по обява на английски?

  Големите компании в бранша, както и много HR агенции, все повече избират да публикуват обявите си за работа и стаж на английски език. Дали обаче тази практика е успешна при кампаниите за набиране и подбор на инженери и технически кадри?

 • Бизнесът в Разград търси специалисти в РУ „Ангел Кънчев”

  30.08.2017 г. Бизнесът в Разград търси специалисти в РУ „Ангел Кънчев”

  Русенският университет ще си сътрудничи активно с бизнеса в Разград стана ясно от провелата се работна среща между декана на Машинно-технологичния факултет – проф. Сотиров, и председателя на Индустриален клъстер Лудогорие – д-р Костов.

 • Обсъждат се нови професии, свързани с електромобилите

  26.08.2017 г. Обсъждат се нови професии, свързани с електромобилите

  Индустриален клъстер Електромобили (ИКЕМ) и Българска стопанска камара (БСК) предлагат актуализация на Списъка на професиите за професионално образование и обучение (СППОО), научи Борса.bg от ИКЕМ.

 • София Tех Парк с нови попълнения в Съвета на директорите

  26.08.2017 г. София Tех Парк с нови попълнения в Съвета на директорите

  Акционерите на София Тех Парк АД взеха решение за промяна в състава на Съвета на директорите. Новите попълнения в управлението на парка са подбрани така, че да спомогнат за осигуряване на финансов ресурс, както и за развитието на научно-изследователска дейност.

Браншът In Brief

 • Българо-полски бизнес форум ще се проведе в София

  Българо-полски бизнес форум ще се проведе на 20 септември 2017 в сградата Джон Атанасов на София Тех парк в столицата, съобщи за Борса.bg организаторът на събитието Изпълнителна агенцията за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП).

 • Австралийска компания с разрешителни за добив на литий в Сърбия

  Австралийската компания South East Asia Resources ще се сдобие с пет разрешителни за проучване на литиeви залежи в Сърбия, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com. Това е резултат на придобиването на капитал от собственика на дружеството Centralist Pty Ltd.

 • Финансова подкрепа от ЕК за ВиК инфраструктурата в Румъния

  Европейската комисия (ЕК) предоставя на Румъния 155 милиона евро за модернизиране на ВиК инфраструктурата в страната. Финансовата подкрепа ще бъде насочена към шест големи проекта в окръзите Arges, Dambovita, Maramures, Prahova, Satu Mare и Vaslui.

 • Младежки архитектурен пленер предстои във Варна

  От 27 септември до 3 октомври във Варна ще се проведе младежки архитектурен пленер „Хвани се в Таляна“ за изработването на стратегия за развитие на част от историческия център на града, съобщиха за Борса.bg от Камара на архитектите в България (КАБ).

 • Бизнес форум с участието на Китай ще се състои в Унгария

  Бизнес форум, в който ще участват компании от Китай и Централна и Източна Европа, ще се проведе на 28 ноември 2017 г. в Будапеща, Унгария, съобщиха за Борса.bg от Браншова камара на производителите и търговците на телфери и кранове.

 • Форум за сградно строителство ще се проведе на 28 септември

  Building Innovation Forum 2017 ще се състои на 28 септември от 9:30 часа в Sofia Event Center. По време на еднодневната конференция ще се разгледат сегментите, в които се наблюдава строителна и инвестиционна активност, информираха за Борса.bg от КАБ.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6