Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Steinzeug-Keramo

Steinzeug-Keramo

https://www.steinzeug-keramo.com/

Steinzeug-Keramo, филиал на международния концерн Wienerberger AG, е дългогодишен производител на стъклокерамични тръби и фасонни части за отпадъчни води. Компанията разполага с три производствени бази, две от които в Германия – в градовете Фрехен и Бад Шмидерберг, една в Белгия – в град Хаселт. В компанията работят повече от 500 специалисти.

 

Продуктовият асортимент на Steinzeug-Keramo включва:

 - Стъклокерамични тръби и фасонни части - с нормална якост (DN 100÷600) и с висока якост (до DN 1200);

 - Шахти със стандартен размер на отвора DN 600, 800 и 1000;

 - Аксесоари за свързване.

 

Всички продукти на Steinzeug-Keramo са сертифицирани по DIN CERTCO’s DINplus – доброволно сертифициране и право на използване на знака за качество DINplus, който надминава законовите и нормативни изисквания на Европейските стандарти EN 295 и ZP WN 295.

 

Изделията са носители и на знака за качество Keymark, европейския знак на CEN/CENELEC, с който независима институция потвърждава съответствието им с приложимите европейски стандарти.

 

Компанията Steinzeug-Keramo поддържа постоянни стойности на еталонните показатели и свойствата на влаганите материали и на крайните продукти. Сред най-важните характеристики на изделията са техната висока физическа, химическа, корозионна и абразивна устойчивост. Едно от предимствата на стъклокерамичните тръби е тяхната малка грапавина, което е от изключително значение за хидравличното им поведение.

 

Гордост за немското дружество е сертификатът Cradle to Cradle® - екологичен знак от трета независима страна за рециклируемостта на продуктите. Steinzeug-Keramo притежава и прилага „ноу-хау” за производство с намалени въглеродни емисии.

 

Сред десетките реализирани обекти и инженерни предизвикателства с продуктите на Steinzeug-Keramo са:

 - Изграждане на част от канализационната мрежа в Шумен, България;

 - Топлина от канализацията се оползотворява за битови нужди в Любек, Германия;

 - Безизкопно полагане на канализационен участък, който пресича линии на метрото в Берлин, Германия;

 - Смесена канализация на бъдещето в Детмолд, Германия;

 - Изграждане и реконструкция на канализационна мрежа по европроект във Вроцлав, Полша;

 - Канализация като в Римската империя – изграждане на канализация във Фраскати, Италия;

 - Микротунелиране в Любек, Германия. 

Steinzeug-Keramo

Телефон: 0882 538 034

E-mail: emil.dimitrov@steinzeug-keramo.com

 

Браншът In Brief

 • John Deere планира изграждането на логистичен център в Сърбия

  Американският производител на селскостопанска техника и машини John Deere планира изграждането на логистичен комплекс в Сърбия. Стойността на проекта е между 5 и 6 млн. евро. Логистичното съоръжение ще бъде изградено в гр. Сремска Митровица.

 • Производител на стъкло инвестира 29 млн. евро в завод в България

  Португалският производител на стъкло ВА Glаѕѕ инвестира 29 млн. евро в ново оборудване за завода cи в гр. Πлoвдив, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com. Производственият капацитет на дружеството вече достига до 1205 тoнa oпaĸoвъчнo cтъĸлo нa дeн.

 • Британската компания Tide отвори врати на нов офис в София

  Британското финтех дружество Tide, предлагащо услуги за бързо бизнес банкиране, отвори свой офис за 100 служители в гр. София, научи Борса.bg. Работните площи се разполагат върху близо 2 000 кв. м. в Бизнес център Мегапарк.

 • Македония с проект за обучение на front-end разработчици

  Асоциацията за регионално развитие Balkan Economic Forum в сътрудничество с уеб академията Everest стартира проект за обучение на кадри в сферата на уеб разработката в Северна Македония, научи Борса.bg от BalkaEngineer.com.

 • Захарни заводи представи ново оборудване за 1.6 млн. лева

  На 30 август 2019 г. Захарни заводи откри нова производствена линия за пакетиране на захар в хартиена опаковка. Последното поколение оборудване, произведено в Германия, е в размер на 1.6 млн. лева, научи още Борса.bg от съобщение на компанията.

 • Ръст за промишленото производство на Северна Македония

  Северна Македония отбелязва ръст в промишленото си производствопрез юли в размер на 5.8% в сравнение със същия месец на предходната година. Секторът на добива на руди и естествен камът бележи увеличение, а електроснабдяването и доставката на газ.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6