Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Steinzeug-Keramo

Steinzeug-Keramo

https://www.steinzeug-keramo.com/

Steinzeug-Keramo, филиал на международния концерн Wienerberger AG, е дългогодишен производител на стъклокерамични тръби и фасонни части за отпадъчни води. Компанията разполага с три производствени бази, две от които в Германия – в градовете Фрехен и Бад Шмидерберг, една в Белгия – в град Хаселт. В компанията работят повече от 500 специалисти.

 

Продуктовият асортимент на Steinzeug-Keramo включва:

 - Стъклокерамични тръби и фасонни части - с нормална якост (DN 100÷600) и с висока якост (до DN 1200);

 - Шахти със стандартен размер на отвора DN 600, 800 и 1000;

 - Аксесоари за свързване.

 

Всички продукти на Steinzeug-Keramo са сертифицирани по DIN CERTCO’s DINplus – доброволно сертифициране и право на използване на знака за качество DINplus, който надминава законовите и нормативни изисквания на Европейските стандарти EN 295 и ZP WN 295.

 

Изделията са носители и на знака за качество Keymark, европейския знак на CEN/CENELEC, с който независима институция потвърждава съответствието им с приложимите европейски стандарти.

 

Компанията Steinzeug-Keramo поддържа постоянни стойности на еталонните показатели и свойствата на влаганите материали и на крайните продукти. Сред най-важните характеристики на изделията са техната висока физическа, химическа, корозионна и абразивна устойчивост. Едно от предимствата на стъклокерамичните тръби е тяхната малка грапавина, което е от изключително значение за хидравличното им поведение.

 

Гордост за немското дружество е сертификатът Cradle to Cradle® - екологичен знак от трета независима страна за рециклируемостта на продуктите. Steinzeug-Keramo притежава и прилага „ноу-хау” за производство с намалени въглеродни емисии.

 

Сред десетките реализирани обекти и инженерни предизвикателства с продуктите на Steinzeug-Keramo са:

 - Изграждане на част от канализационната мрежа в Шумен, България;

 - Топлина от канализацията се оползотворява за битови нужди в Любек, Германия;

 - Безизкопно полагане на канализационен участък, който пресича линии на метрото в Берлин, Германия;

 - Смесена канализация на бъдещето в Детмолд, Германия;

 - Изграждане и реконструкция на канализационна мрежа по европроект във Вроцлав, Полша;

 - Канализация като в Римската империя – изграждане на канализация във Фраскати, Италия;

 - Микротунелиране в Любек, Германия. 

Steinzeug-Keramo

Телефон: 0882 538 034

E-mail: emil.dimitrov@steinzeug-keramo.com

 

Браншът In Brief

 • България Ер Меинтенанс разширява базата на Луфтханза

  България Ер Меинтенанс планира да инвестира 27 млн. лв. в разширяване капацитета на съществуващата база за обслужване и ремонт на самолети, оперирана от Луфтханза Техник София, както и обособяването на Част 145 Организация за техническо обслужване.

 • БТЛ Индъстрийз инвестира във фабрика в гр. Пловдив

  БТЛ Индъстрийз изпълнява сертифициран инвестиционен проект за изграждане на фабрика за производство на електронна медицинска апаратура в гр. Пловдив. Проектът предвижда инвестиции в размер на 10.5 млн. лв. и разкриване на 80 работни позиции.

 • Nidec Corporation планира изграждането на фабрика в Сърбия

  Японската компания Nidec Corporation планира изграждането на база за производство на малки електродвигатели в индустриалната зона в близост до рафинерията в гр. Нови Сад, Сърбия. Ще бъдат разкрити и няколко хиляди работни места.

 • Северна Македония се изкачва в Глобалния иновационен индекс

  Северна Македония зае 57 място в класацията на Глобалния иновационен индекс за 2020 година. Страната се е изкачила с две позиции спрямо предходната и с 27 в сравнение с 2018 г. По отношение на инвестициите от местните институции, страната се изкачва с 6 позиции.

 • Представиха първия мапинг на българската индустрия

  Министерството на икономиката, Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) и Българската работодателска асоциация Иновативни технологии (БРАИТ) представиха първия мапинг на българската индустрия.

 • ABB с уебинар за умното управление на електроенергията

  Днес, 23 септември 2020 г., от 17:00 до 18:00 ч. ABB организира безплатен уебинар, насочен към дигитализацията в управлението на електрическата енергия. Уебинарът ще се проведе на английски език, а водещи ще бъдат трима специалисти от ABB.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6