Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Steinzeug-Keramo

Steinzeug-Keramo

https://www.steinzeug-keramo.com/

Steinzeug-Keramo, филиал на международния концерн Wienerberger AG, е дългогодишен производител на стъклокерамични тръби и фасонни части за отпадъчни води. Компанията разполага с три производствени бази, две от които в Германия – в градовете Фрехен и Бад Шмидерберг, една в Белгия – в град Хаселт. В компанията работят повече от 500 специалисти.

 

Продуктовият асортимент на Steinzeug-Keramo включва:

 - Стъклокерамични тръби и фасонни части - с нормална якост (DN 100÷600) и с висока якост (до DN 1200);

 - Шахти със стандартен размер на отвора DN 600, 800 и 1000;

 - Аксесоари за свързване.

 

Всички продукти на Steinzeug-Keramo са сертифицирани по DIN CERTCO’s DINplus – доброволно сертифициране и право на използване на знака за качество DINplus, който надминава законовите и нормативни изисквания на Европейските стандарти EN 295 и ZP WN 295.

 

Изделията са носители и на знака за качество Keymark, европейския знак на CEN/CENELEC, с който независима институция потвърждава съответствието им с приложимите европейски стандарти.

 

Компанията Steinzeug-Keramo поддържа постоянни стойности на еталонните показатели и свойствата на влаганите материали и на крайните продукти. Сред най-важните характеристики на изделията са техната висока физическа, химическа, корозионна и абразивна устойчивост. Едно от предимствата на стъклокерамичните тръби е тяхната малка грапавина, което е от изключително значение за хидравличното им поведение.

 

Гордост за немското дружество е сертификатът Cradle to Cradle® - екологичен знак от трета независима страна за рециклируемостта на продуктите. Steinzeug-Keramo притежава и прилага „ноу-хау” за производство с намалени въглеродни емисии.

 

Сред десетките реализирани обекти и инженерни предизвикателства с продуктите на Steinzeug-Keramo са:

 - Изграждане на част от канализационната мрежа в Шумен, България;

 - Топлина от канализацията се оползотворява за битови нужди в Любек, Германия;

 - Безизкопно полагане на канализационен участък, който пресича линии на метрото в Берлин, Германия;

 - Смесена канализация на бъдещето в Детмолд, Германия;

 - Изграждане и реконструкция на канализационна мрежа по европроект във Вроцлав, Полша;

 - Канализация като в Римската империя – изграждане на канализация във Фраскати, Италия;

 - Микротунелиране в Любек, Германия. 

Steinzeug-Keramo

Телефон: 0882 538 034

E-mail: emil.dimitrov@steinzeug-keramo.com

 

Браншът In Brief

 • IT, машинни и електроинженери са сред най-търсените в Сърбия

  През 2019 г. Сърбия регистрира увеличение на офертите за работа с 14% в сравнение с 2018 г. Над 225 000 кандидати са имали възможност да намерят работа в 48 893 обяви, като най-голям брой са били насочени към набирането на кадри за средно ниво позиции (64%).

 • Македония финансира младежи в сферата на науката и технологиите

  Тази мярка е предназначена за всички образователни институции и сдружения, които извършват дейности в подкрепа на талантливи ученици и студенти или работят върху развитието на предприемачески умения сред младите хора.

 • Digital4Bulgaria със събития в подкрепа на дигиталния сектор

  Инициативата стартира през 2016 г., когато се провежда първото от поредицата събития в гр. Пловдив – „Digital4Plovdiv“, което постепенно се утвърждава като един от най-стойностните форуми у нас. През 2019 г. се провеждат две големи конференции и във Варна.

 • Американската софтуерна компания ATPCO ще отвори офис в София

  Първоначално в новия български офис ще работят петима служители, които ще бъдат ангажирани с разработването на новия интерфейс Next Generation Storefront (NGS)™ на ATPCO, както и с изграждането на нови демо версии на други фирмени продукти.

 • Българска фирма произвежда зарядни станции за Hyundai и Jaguar

  Компания еСаrѕ трябва cĸopo да получи лицeнз, ĸoйтo дa ѝ пoзвoли дa разшири експорта на продуктите си нa международните пaзapи. Очаква се също към клиентите на българското дружество да се присъединят автомобилните производители Аudі и Vоlkѕwаgеn.

 • Сърбия с новооткрити находища на злато за 1 млрд. долара

  Работейки в рамките на проекта „Tlamino“, канадското дружество Medgold Resources открива находища с около 7 млн. тона руда на една локация, съдържащи към 19.3 тона злато. Количеството на благородния метал е на стойност малко над 1 млрд. долара.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6