Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

LEGIO Group

LEGIO Group

https://legio.com/landingpage-bg

LEGIO е международно утвърден лидер в технологиите за пречистването и дезинфекцията на вода. Компанията предлага богата гама от иновативни решения за микрофилтрация и ултрафилтрация за борба със замърсяването от патогенни водни бактерии, като легионела и псевдомонати, без употребата на химикали.

 

В структурата на групата влизат самостоятелно обособените дружества – LEGIO.tools GmbH, специализирано в производство на филтри, и LEGIO-WATER GmbH, което предоставя цялостни системи за водообработка.

 

Портфолиото от продукти, системи и решения с доказаното немско качество на LEGIO включва стерилни медицински филтри с и без антибактериална приставка, душ филтър с привлекателен дизайн за защита на водата от легионела и други бактерии, микрофилтрация на питейната вода с междинен филтър, ултрафилтрация за водоснабдяването и др.

 

Решенията на компанията намират широко приложение в зони с висок риск, като болници; в обществени сгради – хотели, детски градини, училища, спортни зали, домове за възрастни хора и затвори; в санитарни помещения в промишлеността и администрацията; при машини за питейна вода или кафе машини; в центрове за отдих и развлекателни съоръжения, каравани и др.

 

Всички произведени от LEGIO изделия покриват необходимите европейски стандарти за качество, като DIN EN ISO 9001-14001:2015 и DIN EN ISO 13485:2016, и притежават сертификати за качество от Института по световна хигиена и токсикология, както и от Dekra като медицински продукт клас 1 съгласно Директива 93/42/EEC.

LEGIO Group

Адрес: Германия, D-72141 Walddorfhäslach, Schlattgrabenstraße 10

E-mail: info@legio.com

Браншът In Brief

 • Екипът на АК Магнит участва в две спортни събития с кауза

  На 17 октомври трима служители на АК Магнит бяха сред участниците в състезанието за планинско колоездене и бягане Байк и Рън за Чепън. На 18 октомври 2020 г. деветима представители на компанията показаха своите умения в бягането на Postbank Business Run.

 • Браншовите организации от сектор „Строителство“ проведоха среща

  Работна среща между браншовите организации в сектор „Строителство“ се проведе в сградата на Съюза на архитектите в България. На събитието бе дискутирано и създаването на консултативен съвет на организациите от сектор „Строителство“.

 • GDELS ще си сътрудничи с български компании

  General Dynamics European Land Systems е направила предложение към българското Министерство на отбраната за техническо решение, използвано и от други съюзници в НАТО, както и е отправила предложение за индустриално сътрудничество.

 • Екипът на АК Магнит отбеляза Световния ден на ценностите

  „Екипът на АК Магнит отбеляза Световния ден на ценностите, който тази година се проведе под надслов „Ценности в действие“. В рамките на кампанията нашите колеги отново се обърнаха към организационните и личностни ценности“, съобщиха за Борса.bg от компанията.

 • Северна Македония ще получи финансиране за жп линии от ЕК

  В рамките на своя Икономически и инвестиционен план за Западните Балкани Европейската комисия (ЕК) ще финансира изграждането на нова железопътна инфраструктура и реконструкцията на съществуващи жп линии в Северна Македония.

 • Сърбия с план за съоръжения за отпадъци и пречистване на води

  Министерството на опазването на околната среда на Сърбия е изготвило проектно-техническа документация за изграждането на 29 пречиствателни станции за отпадъчни води и 11 общински съоръжения за преработка на отпадъци.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6