Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

LEGIO Group

LEGIO Group

https://legio.com/landingpage-bg

LEGIO е международно утвърден лидер в технологиите за пречистването и дезинфекцията на вода. Компанията предлага богата гама от иновативни решения за микрофилтрация и ултрафилтрация за борба със замърсяването от патогенни водни бактерии, като легионела и псевдомонати, без употребата на химикали.

 

В структурата на групата влизат самостоятелно обособените дружества – LEGIO.tools GmbH, специализирано в производство на филтри, и LEGIO-WATER GmbH, което предоставя цялостни системи за водообработка.

 

Портфолиото от продукти, системи и решения с доказаното немско качество на LEGIO включва стерилни медицински филтри с и без антибактериална приставка, душ филтър с привлекателен дизайн за защита на водата от легионела и други бактерии, микрофилтрация на питейната вода с междинен филтър, ултрафилтрация за водоснабдяването и др.

 

Решенията на компанията намират широко приложение в зони с висок риск, като болници; в обществени сгради – хотели, детски градини, училища, спортни зали, домове за възрастни хора и затвори; в санитарни помещения в промишлеността и администрацията; при машини за питейна вода или кафе машини; в центрове за отдих и развлекателни съоръжения, каравани и др.

 

Всички произведени от LEGIO изделия покриват необходимите европейски стандарти за качество, като DIN EN ISO 9001-14001:2015 и DIN EN ISO 13485:2016, и притежават сертификати за качество от Института по световна хигиена и токсикология, както и от Dekra като медицински продукт клас 1 съгласно Директива 93/42/EEC.

LEGIO Group

Адрес: Германия, D-72141 Walddorfhäslach, Schlattgrabenstraße 10

E-mail: info@legio.com

Браншът In Brief

 • Не пропускайте предстоящия уебинар на ABB на 27 януари 2021 г.

  Интересувате ли се от това как да разпределяте оптимално енергията в своя бизнес? Ако Вашият оговор е „да“, то не пропускайте да вземете участие в предстоящия уебинар на ABB. Онлайн събитието ще се проведе на 27 януари 2021 г. от 10:00 и от 17:00 ч.

 • Метрополитен обяви търг за строежа на третата метролиния

  Метрополитен обяви търг за избор на изпълнител за изготвяне на работен проект, строителство, доставка на необходимото оборудване и въвеждане в експлоатация на участъка от третата метролиния в София от ул. „Шипка“ до бул. „Цариградско шосе“.

 • Събрия и Китай подписаха меморандум за сръбския жп транспорт

  Меморандумът признава сътрудничеството и поставя основите за потенциални поръчки на влакове с електрически двигатели и скорост на движение от 200 km/h за целите на пътническия трафик на бъдещата високоскоростна жп линия Белград Център – Нови Сад – Суботица.

 • 93 са кандидатурите за конкурса „Наградите на БАИТ“

  93 регистрации от личности, компании и институции бяха направени до края на срока за участие в 10-ото издание на конкурса „Наградите на БАИТ“, съобщиха за Борса.bg от Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ).

 • Restart Energy и американски фонд инвестират в зелена енергия

  Румънският енергиен доставчик Restart Energy и базираният в САЩ фонд Interlink Capital Strategies създадоха съвместно предприятие, с което ще генерират инвестиции в зелена енергия в Румъния и съседните страни в размер на 500 млн. щатски долара.

 • Северна Македония обяви проектите в сферата на ВЕИ през 2021 г.

  От новите инвестиции във ВЕИ възможно най-скоро може да се очаква изграждането на две фотоволтаични електроцентрали на мястото на старата мина в ТЕЦ „Осломей“. През 2021 г. ще бъде пусната в експлоатация и водноелектрическата централа „Чебрен“.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6