Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Фесто Производство ЕООД

Фесто Производство ЕООД

https://www.festo.com/cms/bg_bg/55737.htm

Германският концерн Festo SE & Co. KG е независимо семейно предприятие, ангажирано с устойчивото развитие и дигитализацията. Festo е световен лидер в областта на техниката за автоматизация и техническото обучение, със своите продукти и услуги концернът се ориентира към умното производство на бъдещето. Повече от 300 000 клиенти се доверяват на пневматичните и електрическите задвижвания на предприятието. Festo Дидактика предлага модерни решения за квалификация на почти 56 000 индустриални предприятия и образователни институции.

 

Фесто Производство ЕООД в България произвежда компоненти за фабрична автоматизация, сензори за поток и налягане, комуникационни модули и контролери, електрически задвижвания, сервомотори, пропорционални вентили – над 2500 вида изделия. Годишно се произвеждат повече от 10 милиона продукта.

 

Производството на Festo в България започва още през 1990 г., а през 2000 г. се учредява самостоятелното производствено дружество Фесто Производство ЕООД, като към настоящия момент персоналът надхвърля 1200 служители. Компанията разполага със собствени производствени и логистични площи от 20 000 м2 и почти 4000 м2 наети, като оперира и с изнесено звено за производство на инструменти и детайли в Смолян.

 

Технически инженерен център

Изискванията на дигитализацията и революцията на Индустрия 4.0 изправят компаниите пред все по-големи предизвикателства. Festo, като глобален играч на световния пазар, се фокусира все повече върху електрониката и софтуерното инженерство. Висококвалифицираните кадри в тази области в България бяха предпоставка концернът да стартира новата дейност у нас и през 2019 г. в София беше създаден Технически инженерен център. В него се извършва развой във всички инженерни дисциплини – софтуер, хардуер, механика и лабораторно тестване. Почти 100 служители разработват редица продукти, които след това ще бъдат произвеждани в заводите на Festo.

 

Устойчиво развитие

Компанията мисли и действа с дългосрочна визия и отговорност. Festo представя ясни ценности, най-високо качество и ориентирани към клиента иновации. В автоматизиращата техника за индустрията Festo определя критерии и така дава своя принос към устойчивото развитие на околната среда, икономиката и обществото.

 

Фесто Производство изпълнява екологичните законови изисквания в дейността си чрез Системата за управление за околна среда. Екологичните цели се спазват във всички фази от жизнения цикъл на продуктите.

 

Дружеството си поставя цели за подобряване на енергийната ефективност спрямо ръста на производство, намаляване на индиректните въглеродни емисии спрямо работните часове и др. Внедрена е система за следене на използваната енергия. До края на 2023 г. производството на компанията ще бъде неутрално по отношение на въглеродните емисии.

 

Отговорност към образованието

Образованието на младите хора Festo приема като своя отговорност. Дружеството осъзнава предимствата на дуалното обучение и затова Фесто Производство е една от първите компании в България, която се включи в пилотния проект за въвеждане на дуално обучение в средното образование в България. Ученето чрез работа дава възможност за редуване на теория и практика, за непосредствено прилагане на наученото и така създава предпоставки за активно сътрудничество и плавен преход към работното ежедневие.

 

Години наред дружеството успешно реализира стажантски програми за ученици и студенти от професионални гимназии с технически специалности, както и за технически университети.

 

Сътрудниците

За Фесто Производство най-важни са сътрудниците и те създават основите за сигурна и изпълнена с доверие работна среда. Защита на работното място, допълнително здравно осигуряване и уважение към правата на служителите са фундаментът, върху който стъпва предприятието. Компанията предлага честно и справедливо заплащане, както и гъвкави модели за работно време, които да подобряват баланса между работата и личния живот. Защото само здравите, мотивирани и дееспособни сътрудници са гарант за успеха на всяко предприятие.

 

Признания

В началото на 2022 г. Фесто Производство ЕООД спечели наградата на германската икономика в България в категория „Голямо предприятие“. Първото място в конкурса, организиран от Германо-българската индустриално-търговска камара за осемнадесети път, е заслужено признание за приноса на дружеството в развитието на българо-германските икономически отношения през последната година.

Фесто Производство ЕООД

Адрес: гр. София 1592, бул. Христофор Колумб №9, oтдел Човешки ресурси

Телефон: 02/970 07 16; 02/970 07 17

E-mail: careersbgproduction@festo.com

 

Адрес: гр. Смолян

Обяви за работа от Фесто Производство ЕООД

Браншът In Brief

 • Завод за фотоволтаични модули ще бъде изграден в Ямбол

  В Ямбол, България, ще бъде изграден завод за производство на фотоволтаични модули, научи Борса.bg от BalkanЕngineer.com. Инвестицията е в размер на 6.5 млн. евро, а строителството ще стартира през април догодина. Заводът се очаква да заработи до края на 2023 г.

 • Управителят на Геотхемин инж. Цоло Вутов получи важно отличие

  На тържествена церемония проф. дтн инж. Цоло Вутов, управител на групата Геотехмин, получи наградата „Подкрепа за млади таланти“ на в-к „Стандарт“, научи Борса.bg от компанията. Събитието бе предшествано от форум на тема „Бранд България. Докосни Чудесата".

 • ВЕИ секторът у нас постигна рекорден ръст на печалбата през 2021

  Секторът на възобновяеми енергийни източници (ВЕИ) в България отбеляза рекорден ръст на нетната печалбата през 2021 г., достигайки ниво от 284.5 млн. евро, сочи ежегодния анализ на индустрията, изготвен от SeeNews и Адвокатско дружество „Гугушев и партньори”.

 • Garanti BBVA ще финансира инвестиции в зелени жилища в Румъния

  Румънската банка Garanti BBVA подписа споразумение за заем от 40 милиона евро с Международната финансова корпорация (IFC), член на Групата на Световната банка, с цел финансиране на инвестиции в зелени жилища, с което да допринесе за съвместните усилия.

 • ЕС ускорява одобрението на проекти за енергийни източници

  Европейският съюз (ЕС) ще ускори процеса на издаване на разрешения за проекти за енергия от възобновяеми източници, научи Борса.bg. По-този начин се въвеждат спешни и целенасочени мерки за конкретни технологии и проекти които имат най-голям потенциал за бързо внедряване.

 • Luxoft открива център за развитие в Сърбия и ще наеме 2000 души

  Технологичната компания Luxoft, със седалище в Швейцария, откри център за развитие в Белград, Сърбия, където има за цел да наеме над 2000 души до края на 2023 г., научи Борса.bg от Balkanengineer.com. Luxoft създава софтуерни решения.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6