Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Тихерт ЕАД

Тихерт ЕАД

http://www.tihert.bg

Тихерт ЕАД е водеща българска компания, специализирана в инструменталното производство, дъщерно дружество на доказания производител на изделия за затваряне на различни видове бутилки Херти АД.

 

Тихерт разработва богата гама от инструменти за металообработка, в т.ч. разнообразни модели щанци, поансони, матрици, втулки, дорници, шприцформи, бластформи, пресформи за гума, пресформи за леене на алуминий и др. Сред машините, които компанията произвежда, са машини за тест на серпентини, хидравлични преси, установки за заваряване, машини за рязане на дърва, стендове за изпитване на бойлери, машини за производство на термосвиваеми капсули, асемблиращи машини, машини за балиране на отпадъци и др.

 

Портфолиото от услуги на дружеството е представено от механична обработка, обемна и нишкова ерозия. Сред основните дейности на Тихерт е и проектиране, изработка и монтаж на системи и средства за автоматизация на машини и технологични процеси.

 

Тихерт обединява в структурата си отдел „Конструктивен“ за конструиране на инструментална екипировка, машини, нестандартно оборудване, инженеринг; отдел „Автоматизация“ за конструиране, изработване и монтаж на системи и средства за автоматизация, машини и технологични процеси, включително разработване на управления с PLC и релейно-контакторни схеми; отдел „Ремонтно и инструментално производство“ за производство, ремонт, рециклиране и модернизация на инструментална екипировка, машини и нестандартно оборудване.

Тихерт ЕАД

Централен офис

Адрес: 9700 Шумен, ул. „Антим I“ №38

Телефон: 054/800 905; 0879 353 948

E-mail: office@tihert.bg

 

Производствена база

Адрес: 9920 Плиска, производствена база Херти АД

Браншът In Brief

 • Линамар-Монтюпе представи своята екопрограма

  На 25 юни 2020 г. в гр. Русе се проведе заседание на Временната комисия за проучване на всички факти и обстоятелства, свързани със замърсяването на атмосферния въздух и за отпадъците в община Русе, в която взеха участие представители на Линамар-Монтюпе.

 • Продължава строежът на магистралата Кичево-Охрид в Македония

  Продължават строителството на магистралата между градовете Кичево и Охрид в Северна Македония. По-рано властите в страната дадоха обещание тази година приоритетно да бъде завършен строежът на отсечката между с. Върбяни и Охрид.

 • Либхер отново бе спонсор на фестивала Дефиле „Вино и гурме“

  „На 27 и 28 юни за шеста година Старият град в Пловдив стана домакин на фестивала Дефиле „Вино и гурме“, научи Борса.bg от един от спонсорите на събитието Либхер-Хаусгерете Марица“. Събитието откриха музикантите от „Биг бенд Пловдив“.

 • Сърбия осигурява благоприятни условия за технологичните стартъпи

  През последното десетилетие редица технологични предприемачи са стартирали свои компании в Сърбия, научи Борса.bg от BalkanEnginner.com, който цитира Бранко Милутинович, един от основателите на гейминг компанията Nordeus.

 • Алкомет ще произвежда автомобилни части за немски бранд

  Алкомет ще инвестира над 13.5 млн. евро за производството на автомобилни части. Дружеството ще реализира на пазара елементи за ходовата част на автомобила и за акумулатори на електроавтомобили за немски автомобилен лидер.

 • Wizz Air откри нова база в Румъния

  Авиокомпанията Wizz Air откри нова база в румънския град Бакъу, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com. Това е 31-вата база на нискотарифните авиолинии и през ноември т.г. в нея ще бъдат разположени два самолета Airbus A320 за летището в града.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6