Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Стомана Индъстри АД

Стомана Индъстри АД

http://www.stomana.bg

Стомана Индъстри АД е част от Сиденор Груп – един от най-големите производители на стомана на Балканския полуостров с водещи позиции в Европа. Като част от тази международна корпоративна структура, българското дружество се превръща в един от европейските лидери в производството и търговията на висококачествени продукти от стомана.

 

Стоманодобивният завод на групата е построен през 1953 г. с името Металургичен комбинат Ленин, а впоследствие името е променено на Стомана Индъстри. През юни 2001 г. Сиденор АД,  придобива мажоритарния дял на Стомана АД и поема управлението и цялостната експлоатация на компанията. Преходът към частния сектор е повратна точка в историята на фирмата, която включва основен инвестиционен план, целящ модернизирането на производствените съоръжения и цялостна реконструкция на фирмата.

 

Компанията произвежда широка гама от продукти, включително дебелолистова ламарина, сортов прокат, стоманени сфери и специални профили. Стомана Индъстри постоянно инвестира в най-съвременните технологии с цел да гарантира производството на висококачествени продукти и високия стандарт на обслужване на клиентите.

 

За българското дружество напредъкът на служителите, качеството, продуктивността и технологичните постижения са водещи. Благодарение на динамичната си политика, компанията привлича и задържа квалифицирани, продуктивни и лоялни служители. Първостепенно за компанията е да наема, усъвършенства и поддържа най-добрите си кадри, осигурявайки техния професионален прогрес и възнаграждавайки техните действия.

 

Стомана Индъстри подкрепя и осигурява образованието и обучението на своя персонал както по отношение на тяхната работа, така и по отношение на развитието и прогреса им. Всяка година компанията предлага на своите служители възможността да участват в различни семинари, организирани вътрешно или от различни външни обучителни организации. Нуждата от образование възниква във всички отдели на компанията и обучението покрива множество образователни предмети.

Стомана Индъстри АД

Адрес: 2304 Перник, ул. „Владайско въстание“ 1

Телефон: 076/681 023

E-mail: gvakareev@stomana.bg

Браншът In Brief

 • ЦЕРБ извърши ремонтни дейности на най-голямата гръцка ВЕЦ

  Централната енергоремонтна база (ЦЕРБ) извърши основен ремонт на най-голямата ВЕЦ в Гърция – Кремаста, съобщиха за Борса.bg от ЦЕРБ. Възложител на поръчката е националната електрическа компания Public Power Corporation, която разполага с 99.7% пазарен дял.

 • БАВ ще проведе курс за автоматизация на ВиК системите

  Центърът за професионално обучение към Българската асоциация по водите (БАВ) организира специализиран курс за автоматизация на ВиК системи, съобщиха за Борса.bg от асоциацията. Курсът ще се проведе от 19 до 21 септември 2022 г.

 • Nidec реализира мащабни инвестиции в България и Сърбия

  Една от най-големите компании в автомобилния сектор в Япония, производителят на електрически двигатели и компоненти Nidec, ще открие развоен център в София, в който до края на 2022 г. ще бъдат наети 100 инженери, научи Борса.bg от Balkanengineer.com.

 • Сърбия си поставя за цел намаляване на емисиите с 40.3% до 2030

  Сърбия представи предварителните си цели за Интегрирания национален енергиен и климатичен план, който разработва. Правителството си поставя за цел да постигне 100 пъти повече слънчева енергия и 10 пъти повече капацитет във вятърните паркове.

 • Schneider Electric обяви резултатите от плана си за устойчивост

  Индексът на Schneider Electric за устойчиво въздействие (SSI) отбеляза стойност 4.17 точки от максимални 10, съобщиха за Борса.bg от Шнайдер Електрик България. Индексът измерва ефективността при екологичното, социално и корпоративно управление (ESG).

 • Макпетрол представи силни финансови резултати в началото на т.г

  За периода януари-юни 2022 г. Макпетрол АД (Скопие, Северна Македония) е постигнала общ приход в размер на 16.33 млрд. денара, което е с 7.43 млрд. денара повече от миналогодишната стойност, научи Борса.bg от Balkanengineer.com.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6