Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Смарт Енерджи Груп АД / Smart Solar

Смарт Енерджи Груп АД / Smart Solar

www.smartsolar.bg

Смарт Енерджи Груп АД е група от утвърдени компании от сферата на инженеринга, строителството и производството както на електрическа енергия от възобновяеми енергийни източници, така и на висококачествени фотоволтаични панели.

 

Оперирайки под бранда Smart Solar, компанията е един от лидерите на пазара в страната и чужбина, който осъществява изграждане „до ключ“ на фотоволтаични/соларни централи и паркове, в т.ч. цялостен дизайн, инженерно проектиране, изготвяне на идейни и конструктивни проекти, доставка на оборудване, изграждане, настройка, пускане в експлоатация с последващ миниторинг, техническа поддръжка и профилактика.

 

Благодарение на своя богат опит, професионализъм и експертни познания в областта на ВЕИ, инженеринга и строителството, компанията предлага ефективни и висококачествени технически решения и услуги при проектирането, изграждането, експлоатацията и поддръжката на големи фотоволтаични/солартни паркове. Инженерните и дизайнерски екипи на Smart Solar работят с последно поколение софтуер за проектиране и най-съвременно високотехнологично оборудване, които позволяват максимално оптимизиране на инсталираната мощност спрямо размера и разположението на наличната площ.

 

Дружеството има реализирани множество проекти с изградени инсталации и паркове към жилищни и офис сгради, производствени предприятия, индустриални халета и др. в България, Турция, Гърция, Румъния, Украйна, Германия, Нидерландия и Швеция, с обща инсталирана мощност над 450 MW, от които 150 MW като самостоятелен инвеститор или партньор.

 

Смарт Енерджи разполага със собствен завод за производство на фотоволтаични панели в Истанбул, Турция, с годишен капацитет от над 1500 MWp. Произвежданите продукти серия Phono Solar са монокристални и са разработени по технологията High Efficiency Half Cut. Те се позиционират в премиум класа по експлоатационни характеристики, като надеждност и производителност.

 

Към момента в компанията са ангажирани общо 700 служители, повече от 160 от които работят в подразделенията, изпълняващи проекти в България, Балканите и Европа.

Смарт Енерджи Груп АД / Smart Solar

Адрес: София 1407, кв. „Хладилника“, ул. „Никола Й. Вапцаров“ 35
Телефон: 02/962 71 51
E-mail: office@smart-solar.eu , office@smartsolar.bg

Браншът In Brief

 • Международна делегация посети предприятия на ФЕРО Инвест

  Делегация от 30 души от организации и институции в областта на енергетиката, енергийната ефективност, енергийния преход, зелената енергия и опазването на околната среда от Франция, Австрия, Швейцария, Словения, Румъния, България, Украйна.

 • Delgaz Grid ще инвестира в електро и газоразпределителните мрежи

  Румънският дистрибутор на електроенергия и природен газ Delgaz Grid, член на германската група E.ON, планира да инвестира около 2.2 милиарда евро в мрежите, които управлява, до 2030 г. Това научи Ботрса.bg от BalkanEngineer.com.

 • Софтуерната компания Ampeco ще разшири пазарните си позиции

  В края на януари т.г.българската компания Ampeco, която предоставя цялостни софтуерни решения за доставчиците на услуги за зареждане на електрически превозни средства, обяви, че е получила финансиране в размер на 13 млн. долара в рунд от Серия А.

 • Първият плаващ соларен парк в Монтана ще заработи до 4 години

  Πъpвият плaвaщ coлapeн пapĸ в Бългapия мoжe дa зapaбoти дo 4 гoдини. Toй щe ce нaмиpa нa тepитopиятa нa язoвиp Oгocтa. Пъpвoнaчaлнo плaнoвeтe ca били тoзи пapĸ дa бъдe c мoщнocт oĸoлo 1 GW, нo в ĸpaйнa cмeтĸa мoщнocттa щe бъдe мeждy 500 и 800 MW, научи Борса.bg.

 • Завърши строежът на ПСПВ в Шумен

  Строежът на пречиствателната станция за питейни води за водоснабдителната система на Шумен е напълно завършен, научи Борса.bg от БТА. Това съобщи инж. Дочко Дочев, който осъществява надзора на станцията и изпълнението на Лот 2.

 • В Русе стартира строежът на разпределителен център на Антон Вилл

  В гр. Русе започна изграждането на нов разпределителен център на фирмата производител на дамски облекла от естествени и синтетични тъкани Антоан Вилл, научи Борса.bg от БТА. Сградата се очаква да бъде на площ от около 1200 m².

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6