Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

КонтурГлобал Марица Изток 3 АД

КонтурГлобал Марица Изток 3 АД

www.contourglobal.com/asset/maritsa-east-3

ТЕЦ КонтурГлобал Марица Изток 3 е топлоелектрическа централа на лигнитни въглища, която играе важна роля за за сигурността на доставките и енергийната независимост на България. Мажоритарен собственик на централата, с дял от 73%, е електроенергийната компания ContourGlobal, а останалата част от акциите е притежание на Националната електрическа компания (НЕК) ЕАД.

 

ContourGlobal е международен производител на електроенергия, който разполага с 84 електроцентрали в 19 държави на 3 континента. Енергийната група прилага водещи технически и управленски практики в използването на конвенционални и иновативни технологии, за да осигури електроенергия за местните икономики и общности по целия свят. Зад успеха на компанията в глобален мащаб стои екип от над 1800 професионалисти.

 

Мисията на ContourGlobal е да разработва, изгражда и експлоатира електроенергийни предприятия, с цел да осигурява надеждна и достъпна електроенергия, да стимулира икономическия растеж и социалното благоденствие и да подобрява условията за живот в районите, в които развива дейността си.

 

Българската КонтурГлобал Марица Изток 3 е първата ТЕЦ на лигнитни въглища в Югоизточна Европа, работеща в пълно съответствие с изискванията на най-високите европейски стандарти за безопасност и опазване на околната среда ISO 14001:2004.

 

Съоръжението е с инсталирана мощност от 908 MW и спомага захранването на енергийната мрежа както на България, така и на съседни страни като Гърция, Турция, Македония и Сърбия.

 

Компанията търси да присъедини към екипа си висококвалифицирани и мотивирани специалисти от областта на енергетиката, осигурявайки добри перспективи за кариерно развитие и професионално израстване.

КонтурГлобал Марица Изток 3 АД

Адрес: 6294 с. Медникарово, община Гълъбово, обл. Стара Загора

Телефон: 042/663 251

E-mail: MaritsaProcurement@contourglobal.com

 

Офис София

Адрес: 1505 София, бул. „Ситняково“ 48, ет. 9 I

Телефон: 02/810 23 23

E-mail: cgme3@contourglobal.com

Браншът In Brief

 • Френската компания Akwel ще стартира производство в България

  Френският производител на автомобилни компоненти Akwel планира да открие завод в Плевен, България, научи Борса.bg от Balkanengineer.com. Компанията възнамерява да прехвърли част от своите мощности от съществуващия си завод в Турция към България.

 • Конкурсът на БАСФ за иноватори приема кандидати до 30 септември

  Срокът за подаване на кандидатури за конкурса „БАСФ Иновейшън Хъб 2022“ на химическата компания БАСФ ще продължи до полунощ на 30 септември, научи Борса.bg от БТА. Конкурсът предоставя финансова подкрепа за развитието на най-добрите иноватори и стартъпи.

 • Shwarz разширява веригата хипермаркети Kaufland в Румъния

  Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) отпусна заем в размер на 100 млн. евро на германската група Schwarz, научи Борса.bg от Balkanengineer.com. Средствата ще се използват за разширението на търговската верига Kaufland в Румъния и Молдова.

 • Нов център за информационни технологии в София от Amadeus Sofia

  „Амадеус София Лабс“ отваря център за информационни технологии в гр. София, за което получи сертификат клас „А“ по реда на Закона за насърчаване на инвестициите, научи Борса.bg от Economy.bg. Размерът на инвестицията е за близо половин милион лева.

 • ГБИТК организира конференция на тема „Кръгова икономика“

  На 29 септември 2022 г. Германо-българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) и Advantage Austria София организират конференция на тема „Кръгова икономика“, научи Борса.bg от ГБИТК. На събитието ще се представят публични политики и програми.

 • България ще доставя електроенергия на Северна Македония

  След сделка между премиерите на България и Северна Македония, Гълъб Донев и Димитър Ковачевски, България ще достави 200 MWh електроенергия на Северна Македония, за да помогне на страната да смекчи последиците от енергийната криза, научи Борса.bg.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6