Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

КонтурГлобал Марица Изток 3 АД

КонтурГлобал Марица Изток 3 АД

www.contourglobal.com/asset/maritsa-east-3

ТЕЦ КонтурГлобал Марица Изток 3 е топлоелектрическа централа на лигнитни въглища, която играе важна роля за за сигурността на доставките и енергийната независимост на България. Мажоритарен собственик на централата, с дял от 73%, е електроенергийната компания ContourGlobal, а останалата част от акциите е притежание на Националната електрическа компания (НЕК) ЕАД.

 

ContourGlobal е международен производител на електроенергия, който разполага с 84 електроцентрали в 19 държави на 3 континента. Енергийната група прилага водещи технически и управленски практики в използването на конвенционални и иновативни технологии, за да осигури електроенергия за местните икономики и общности по целия свят. Зад успеха на компанията в глобален мащаб стои екип от над 1800 професионалисти.

 

Мисията на ContourGlobal е да разработва, изгражда и експлоатира електроенергийни предприятия, с цел да осигурява надеждна и достъпна електроенергия, да стимулира икономическия растеж и социалното благоденствие и да подобрява условията за живот в районите, в които развива дейността си.

 

Българската КонтурГлобал Марица Изток 3 е първата ТЕЦ на лигнитни въглища в Югоизточна Европа, работеща в пълно съответствие с изискванията на най-високите европейски стандарти за безопасност и опазване на околната среда ISO 14001:2004.

 

Съоръжението е с инсталирана мощност от 908 MW и спомага захранването на енергийната мрежа както на България, така и на съседни страни като Гърция, Турция, Македония и Сърбия.

 

Компанията търси да присъедини към екипа си висококвалифицирани и мотивирани специалисти от областта на енергетиката, осигурявайки добри перспективи за кариерно развитие и професионално израстване.

КонтурГлобал Марица Изток 3 АД

Адрес: 6294 с. Медникарово, община Гълъбово, обл. Стара Загора

Телефон: 042/663 251

E-mail: MaritsaProcurement@contourglobal.com

 

Офис София

Адрес: 1505 София, бул. „Ситняково“ 48, ет. 9 I

Телефон: 02/810 23 23

E-mail: cgme3@contourglobal.com

 

Обяви за работа от КонтурГлобал Марица Изток 3 АД

Браншът In Brief

 • IT, машинни и електроинженери са сред най-търсените в Сърбия

  През 2019 г. Сърбия регистрира увеличение на офертите за работа с 14% в сравнение с 2018 г. Над 225 000 кандидати са имали възможност да намерят работа в 48 893 обяви, като най-голям брой са били насочени към набирането на кадри за средно ниво позиции (64%).

 • Македония финансира младежи в сферата на науката и технологиите

  Тази мярка е предназначена за всички образователни институции и сдружения, които извършват дейности в подкрепа на талантливи ученици и студенти или работят върху развитието на предприемачески умения сред младите хора.

 • Digital4Bulgaria със събития в подкрепа на дигиталния сектор

  Инициативата стартира през 2016 г., когато се провежда първото от поредицата събития в гр. Пловдив – „Digital4Plovdiv“, което постепенно се утвърждава като един от най-стойностните форуми у нас. През 2019 г. се провеждат две големи конференции и във Варна.

 • Американската софтуерна компания ATPCO ще отвори офис в София

  Първоначално в новия български офис ще работят петима служители, които ще бъдат ангажирани с разработването на новия интерфейс Next Generation Storefront (NGS)™ на ATPCO, както и с изграждането на нови демо версии на други фирмени продукти.

 • Българска фирма произвежда зарядни станции за Hyundai и Jaguar

  Компания еСаrѕ трябва cĸopo да получи лицeнз, ĸoйтo дa ѝ пoзвoли дa разшири експорта на продуктите си нa международните пaзapи. Очаква се също към клиентите на българското дружество да се присъединят автомобилните производители Аudі и Vоlkѕwаgеn.

 • Сърбия с новооткрити находища на злато за 1 млрд. долара

  Работейки в рамките на проекта „Tlamino“, канадското дружество Medgold Resources открива находища с около 7 млн. тона руда на една локация, съдържащи към 19.3 тона злато. Количеството на благородния метал е на стойност малко над 1 млрд. долара.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6