Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

КонтурГлобал Марица Изток 3 АД

КонтурГлобал Марица Изток 3 АД

www.contourglobal.com/asset/maritsa-east-3

ТЕЦ КонтурГлобал Марица Изток 3 е топлоелектрическа централа на лигнитни въглища, която играе важна роля за за сигурността на доставките и енергийната независимост на България. Мажоритарен собственик на централата, с дял от 73%, е електроенергийната компания ContourGlobal, а останалата част от акциите е притежание на Националната електрическа компания (НЕК) ЕАД.

 

ContourGlobal е международен производител на електроенергия, който разполага с 84 електроцентрали в 19 държави на 3 континента. Енергийната група прилага водещи технически и управленски практики в използването на конвенционални и иновативни технологии, за да осигури електроенергия за местните икономики и общности по целия свят. Зад успеха на компанията в глобален мащаб стои екип от над 1800 професионалисти.

 

Мисията на ContourGlobal е да разработва, изгражда и експлоатира електроенергийни предприятия, с цел да осигурява надеждна и достъпна електроенергия, да стимулира икономическия растеж и социалното благоденствие и да подобрява условията за живот в районите, в които развива дейността си.

 

Българската КонтурГлобал Марица Изток 3 е първата ТЕЦ на лигнитни въглища в Югоизточна Европа, работеща в пълно съответствие с изискванията на най-високите европейски стандарти за безопасност и опазване на околната среда ISO 14001:2004.

 

Съоръжението е с инсталирана мощност от 908 MW и спомага захранването на енергийната мрежа както на България, така и на съседни страни като Гърция, Турция, Македония и Сърбия.

 

Компанията търси да присъедини към екипа си висококвалифицирани и мотивирани специалисти от областта на енергетиката, осигурявайки добри перспективи за кариерно развитие и професионално израстване.

КонтурГлобал Марица Изток 3 АД

Адрес: 6294 с. Медникарово, община Гълъбово, обл. Стара Загора

Телефон: 042/663 251

E-mail: MaritsaProcurement@contourglobal.com

 

Офис София

Адрес: 1505 София, бул. „Ситняково“ 48, ет. 9 I

Телефон: 02/810 23 23

E-mail: cgme3@contourglobal.com

 

Браншът In Brief

 • Мениджър на Теси ще бъде лектор на Cloud Sofia Summit

  Анита Стоянова, продуктов мениджър направление „Електрически бойлери“ в Теси, ще бъде специален гост-лектор на деветото издание на Cloud Sofia Summit. Събитието ще се състои на 20 ноември 2019 г. от 9:00 ч. в София Хотел Балкан, научи Борса.bg от фирмата.

 • Сърбия ще разработва платформа за изкуствен интелект с Huawei

  Сръбското правителство подписа Меморандум за разбирателство с китайската мултинационална технологична компания Huawei за разработването на платформа за изкуствен интелект, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com.

 • United Group придобива българския телеком оператор Vivacom

  Водещата телекомуникационна и медийна компания в Югоизточна Европа United Group подписа договор за придобиването на най-големия български оператор Vivacom, научи Борса.bg от съобщение на дружеството. Сделката е на стойност 1.2 млрд. евро.

 • Bosch открива нови офиси и лаборатории за 7 млн. евро в Румъния

  Немският технологичен разработчик Bosch откри нова сграда с офисно пространство и изпитвателни лаборатории към румънския си завод в Трансилвания. Инвестицията е на стойност 7 млн. евро, научи още Борса.bg от BalkanEngineer.com.

 • Huf Group разширява научно-изследователския си център в Румъния

  Немският производител на заключващи системи за автомобилната индустрия Huf Group премества и разширява центъра си за развитие в гр. Тимишоара, Румъния. Дружеството ще разполага с 2000 кв. м. нови офис площи в модерна сграда по проекта ISHO в града.

 • Панхим откри нов цех за екструдиране на листове за 10 млн. лева

  На 30 октомври 2019 г. Панхим откри нов цех за екструдиране на листове в производствената си база в гр. Стара Загора. Проектът е на обща стойност от 10 млн. лева и включва изграждането на нова производствена база и въвеждане на иновативна екструдираща линия.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6