Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

КонтурГлобал Марица Изток 3 АД

КонтурГлобал Марица Изток 3 АД

www.contourglobal.com/asset/maritsa-east-3

ТЕЦ КонтурГлобал Марица Изток 3 е топлоелектрическа централа на лигнитни въглища, която играе важна роля за за сигурността на доставките и енергийната независимост на България. Мажоритарен собственик на централата, с дял от 73%, е електроенергийната компания ContourGlobal, а останалата част от акциите е притежание на Националната електрическа компания (НЕК) ЕАД.

 

ContourGlobal е международен производител на електроенергия, който разполага с 84 електроцентрали в 19 държави на 3 континента. Енергийната група прилага водещи технически и управленски практики в използването на конвенционални и иновативни технологии, за да осигури електроенергия за местните икономики и общности по целия свят. Зад успеха на компанията в глобален мащаб стои екип от над 1800 професионалисти.

 

Мисията на ContourGlobal е да разработва, изгражда и експлоатира електроенергийни предприятия, с цел да осигурява надеждна и достъпна електроенергия, да стимулира икономическия растеж и социалното благоденствие и да подобрява условията за живот в районите, в които развива дейността си.

 

Българската КонтурГлобал Марица Изток 3 е първата ТЕЦ на лигнитни въглища в Югоизточна Европа, работеща в пълно съответствие с изискванията на най-високите европейски стандарти за безопасност и опазване на околната среда ISO 14001:2004.

 

Съоръжението е с инсталирана мощност от 908 MW и спомага захранването на енергийната мрежа както на България, така и на съседни страни като Гърция, Турция, Македония и Сърбия.

 

Компанията търси да присъедини към екипа си висококвалифицирани и мотивирани специалисти от областта на енергетиката, осигурявайки добри перспективи за кариерно развитие и професионално израстване.

КонтурГлобал Марица Изток 3 АД

Адрес: 6294 с. Медникарово, община Гълъбово, обл. Стара Загора

Телефон: 042/663 251

E-mail: MaritsaProcurement@contourglobal.com

 

Офис София

Адрес: 1505 София, бул. „Ситняково“ 48, ет. 9 I

Телефон: 02/810 23 23

E-mail: cgme3@contourglobal.com

Браншът In Brief

 • До края на април настройват суперкомпютъра „Дискавърър“

  Над 30 специално създадени програми ще осигурят работата на суперкомпютъра „Дискавърър“ и ще спомогнат за използването на максималната мощност на машините, както и за реализирането на разнообразни изследвания.

 • КонтурГлобал дари над 350 000 лв. на медицински институции

  Средствата са били насочени предимно към локалните общности и лечебни заведения. В допълнение, КонтурГлобал Марица Изток 3 реализира инвестиция от над 800 000 лв. за защита на здравето на своя екип и подизпълнители.

 • Предстои изграждането на две нови летища в Сърбия

  В Сърбия ще бъдат изградени две нови летища – край гр. Добановци и гр. Нови Сад, става ясно от Пространствения план на страната за периода 2021 – 2035 г.. Документът бе публикуван от Министерството на строителството, транспорта и инфраструктурата.

 • Раздадоха архитектурните награди „Животворна светлина“ 2020

  На 25 март 2021 г. на онлайн церемония бяха раздадени apxитeĸтypнитe нaгpaди „Животворна светлина“ 2020. В седмото издание на конкурса участваха oбщo 108 пpoeĸтa oт 7 дъpжaви, сред които Бългapия, Cъpбия, Typция, Maĸeдoния, Pyмъния, Бocнa и Xepцeгoвинa и Чepнa гopa.

 • Северна Македония инвестира в LNG терминала в Александруполис

  Македонските държавни компании National Energy Resources (NER) и ESM подписаха Меморандуми за сътрудничество за инвестиции в проекта за изграждане на плаващ терминал за втечнен природен газ (LNG) и газова централа край гр. Александруполис в Гърция.

 • Канадската Armstrong мести част от производството си в Румъния

  Канадската група Armstrong Fluid Technology – производител на помпи за отоплителни, охладителни, санитарни и водоснабдителни инсталации, е прехвърлила в своята румънска фабрика в Джимболия, окръг Тимиш, част от производството от други европейски държави. Компанията разшири производствения капацитет на фабриката в Румъния, а продуктите, произведени в страната, вече обслужват клиентите на групата по целия свят.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6