Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Инженеринг ЕАД

Инженеринг ЕАД

filkab-eng.com

Инженеринг ЕАД е част от групата Филкаб. Компанията оперира в сферата на комплексните инженерингови услуги и производство, като предлага проектиране, изработване, доставка и монтаж на комплектно електрообзавеждане и автоматизация на обекти, линии и съоръжения за индустрията.

 

Инженеринг ЕАД произвежда бетонни комплектни трансформаторни постове (БКТП), предназначени за захранване на битови и промишлени потребители от кабелни линии до 20 kV, както и разпределителни табла за ниско напрежение в индустрията, обществени, жилищни сгради и др. Също така фирмата изработва стрингови и спомагателни табла за фотоволтаични системи и за индустриална и сградна автоматизация и контрол, аресторни табла за предотвратяване на недопустимо големи импулсни пренапрежения по силовите захранващи линии, комплектни компенсационни уредби (ККУ), табла автоматично включване на резервата (АВР).

 

През 2014 г. компанията стартира производство на комплектни разпределителни уредби (КРУ), а признание за висококачественото производство идва през 2018 г., когато получава лиценз от Schneider Electric за производство на КРУ от серията SM6. През януари 2022 г. Инженеринг ЕАД получава лиценз от италианската компания TECHNOR ITALSMEA S.p.A. за асемблиране на взривозащитени електрически табла, което разширява продуктовото портфолио на фирмата.

 

Производствената база се състои от цехове за обработка на листов материал, металообработка, пресоване, заваряване, прахово боядисване и монтаж на метални конструкции, както и монтажни цехове за производство на електрически табла, БКТП, КРУ. А благодарение на машините за лазерно и плазмено рязане, огъващи и щанцоващи машини, оборудване за поставяне на полиуретанови уплътнения и собствена линия за прахово боядисване, се предлага изработка на нестандартни метални изделия по индивидуален проект.

Инженеринг ЕАД

Адрес: гр. Пловдив, ул. Коматевско шосе № 92
Телефон.: 032/ 608 144
Email: engineering@eng.bg 

Партньори

Браншът In Brief

 • ЦЕРБ извърши ремонтни дейности на най-голямата гръцка ВЕЦ

  Централната енергоремонтна база (ЦЕРБ) извърши основен ремонт на най-голямата ВЕЦ в Гърция – Кремаста, съобщиха за Борса.bg от ЦЕРБ. Възложител на поръчката е националната електрическа компания Public Power Corporation, която разполага с 99.7% пазарен дял.

 • БАВ ще проведе курс за автоматизация на ВиК системите

  Центърът за професионално обучение към Българската асоциация по водите (БАВ) организира специализиран курс за автоматизация на ВиК системи, съобщиха за Борса.bg от асоциацията. Курсът ще се проведе от 19 до 21 септември 2022 г.

 • Nidec реализира мащабни инвестиции в България и Сърбия

  Една от най-големите компании в автомобилния сектор в Япония, производителят на електрически двигатели и компоненти Nidec, ще открие развоен център в София, в който до края на 2022 г. ще бъдат наети 100 инженери, научи Борса.bg от Balkanengineer.com.

 • Сърбия си поставя за цел намаляване на емисиите с 40.3% до 2030

  Сърбия представи предварителните си цели за Интегрирания национален енергиен и климатичен план, който разработва. Правителството си поставя за цел да постигне 100 пъти повече слънчева енергия и 10 пъти повече капацитет във вятърните паркове.

 • Schneider Electric обяви резултатите от плана си за устойчивост

  Индексът на Schneider Electric за устойчиво въздействие (SSI) отбеляза стойност 4.17 точки от максимални 10, съобщиха за Борса.bg от Шнайдер Електрик България. Индексът измерва ефективността при екологичното, социално и корпоративно управление (ESG).

 • Макпетрол представи силни финансови резултати в началото на т.г

  За периода януари-юни 2022 г. Макпетрол АД (Скопие, Северна Македония) е постигнала общ приход в размер на 16.33 млрд. денара, което е с 7.43 млрд. денара повече от миналогодишната стойност, научи Борса.bg от Balkanengineer.com.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6