Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Елпром Хеви Индъстрис АД (Хюндай Хеви Индъстрис Ко. България)

Елпром Хеви Индъстрис АД (Хюндай Хеви Индъстрис Ко. България)

https://www.hhi-co.bg/bg

Елпром Хеви Индъстрис АД е правоприемник на дейността на Хюндай Хеви Индъстрис Ко. България АД — световно утвърден лидер в разработката и производството на силови трансформатори и стъпални регулатори, с над 70-годишна история, традиции и опит.

 

Заводът е основан през 1949 г. в гр. София под името „Васил Коларов”. През 1997 г. корейският гигант Hyundai Heavy Industries Co. приватизира българското дружество, а името му е променено на Хюндай Елпром Трафо АД. Няколко години по-късно, когато предприятието достига стандартите на компанията-майка, става разпознаваемо на пазара като Хюндай Хеви Индъстрис Ко. България. От 2020 г. производствената фирма вече е част от словашката група BEZ International Group.

 

Считано от 01.08.2021 г., съгласно решение на Борда на директорите на Хюндай Хеви Индъстрис Ко България и официално вписване в Търговския регистър, името на компанията се променя на Елпром Хеви Индъстрис АД.

 

Развивайки успешно производствената си дейност и продажбите и завоювайки нови пазари, българската фирма си създава репутация на изключително надежден, стабилен и конкурентоспособен доставчик на силови трансформатори и апарати високо напрежение както за енергийната система в България, така и за нуждите на чуждестранни клиенти – електрически подстанции, класическите ВЕЦ, ТЕЦ, ВЕИ, промишлени предприятия и др., от Европа, Азия, Африка и Америка.

 

Производствената програма на предприятието включва:

 - Трифазни силови трансформатори с номинална мощност до 250 MVA и номинално напрежение до 400 kV, с регулация посредством стъпални регулатори и/или превключватели без възбуждане;

 - Генераторни силови трансформатори с номинална мощност до 275 MVA и номинално напрежение до 400 kV, с и без регулация под товар;

 - Монофазни силови трансформатори с номинална мощност до 250 MVA и номинално напрежение до 400 kV, с или без регулация под товар;

 - Aвтотрансформатори с номинална мощност до 250 MVA и номинално напрежение до 400 kV;

 - Пещни трансформатори с номинална мощност до 15 MVA, с или без регулация под товар;

 - Фазо изместващи трансформатори;

 - Мобилни трансформатори с номинално напрежение до 245 KV, с или без регулация под товар;

 - Стъпални регулатори;

 - Превключватели без възбуждане;

 - Задвижвания.

 

Елпром Хеви Индъстрис АД разполага с екип от доказани, опитни и висококвалифицирани специалисти, който с годините е създал динамична система за изпълнение на многообразни теоретични и практически задачи в процеса на проектиране и производство на изделията. Контролът на качеството се извършва съгласно внедрена Система за управление на качеството по ISO 9001:2015 и Наръчник по качеството. Всички тестове и изпитвания на трансформаторите и стъпалните регулатори се осъществяват в изпитателните лаборатории на завода.

Елпром Хеви Индъстрис АД (Хюндай Хеви Индъстрис Ко. България)

Адрес: 1271 София, бул. „Рожен“ 41

Обяви за работа от Елпром Хеви Индъстрис АД (Хюндай Хеви Индъстрис Ко. България)

Браншът In Brief

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6