Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Елпром Хеви Индъстрис АД (Хюндай Хеви Индъстрис Ко. България)

Елпром Хеви Индъстрис АД (Хюндай Хеви Индъстрис Ко. България)

https://www.hhi-co.bg/bg

Елпром Хеви Индъстрис АД е правоприемник на дейността на Хюндай Хеви Индъстрис Ко. България АД — световно утвърден лидер в разработката и производството на силови трансформатори и стъпални регулатори, с над 70-годишна история, традиции и опит.

 

Заводът е основан през 1949 г. в гр. София под името „Васил Коларов”. През 1997 г. корейският гигант Hyundai Heavy Industries Co. приватизира българското дружество, а името му е променено на Хюндай Елпром Трафо АД. Няколко години по-късно, когато предприятието достига стандартите на компанията-майка, става разпознаваемо на пазара като Хюндай Хеви Индъстрис Ко. България. От 2020 г. производствената фирма вече е част от словашката група BEZ International Group.

 

Считано от 01.08.2021 г., съгласно решение на Борда на директорите на Хюндай Хеви Индъстрис Ко България и официално вписване в Търговския регистър, името на компанията се променя на Елпром Хеви Индъстрис АД.

 

Развивайки успешно производствената си дейност и продажбите и завоювайки нови пазари, българската фирма си създава репутация на изключително надежден, стабилен и конкурентоспособен доставчик на силови трансформатори и апарати високо напрежение както за енергийната система в България, така и за нуждите на чуждестранни клиенти – електрически подстанции, класическите ВЕЦ, ТЕЦ, ВЕИ, промишлени предприятия и др., от Европа, Азия, Африка и Америка.

 

Производствената програма на предприятието включва:

 - Трифазни силови трансформатори с номинална мощност до 250 MVA и номинално напрежение до 400 kV, с регулация посредством стъпални регулатори и/или превключватели без възбуждане;

 - Генераторни силови трансформатори с номинална мощност до 275 MVA и номинално напрежение до 400 kV, с и без регулация под товар;

 - Монофазни силови трансформатори с номинална мощност до 250 MVA и номинално напрежение до 400 kV, с или без регулация под товар;

 - Aвтотрансформатори с номинална мощност до 250 MVA и номинално напрежение до 400 kV;

 - Пещни трансформатори с номинална мощност до 15 MVA, с или без регулация под товар;

 - Фазо изместващи трансформатори;

 - Мобилни трансформатори с номинално напрежение до 245 KV, с или без регулация под товар;

 - Стъпални регулатори;

 - Превключватели без възбуждане;

 - Задвижвания.

 

Елпром Хеви Индъстрис АД разполага с екип от доказани, опитни и висококвалифицирани специалисти, който с годините е създал динамична система за изпълнение на многообразни теоретични и практически задачи в процеса на проектиране и производство на изделията. Контролът на качеството се извършва съгласно внедрена Система за управление на качеството по ISO 9001:2015 и Наръчник по качеството. Всички тестове и изпитвания на трансформаторите и стъпалните регулатори се осъществяват в изпитателните лаборатории на завода.

Елпром Хеви Индъстрис АД (Хюндай Хеви Индъстрис Ко. България)

Адрес: 1271 София, бул. „Рожен“ 41

 

Телефон: 02/803 33 45 – отдел „Човешки ресурси“,

                 02/803 33 03 – отдел „Трансформатори“,

                 02/803 33 57 – отдел „Стъпални регулатори“

 

E-mail: jobs@hhi-co.bg – отдел „Човешки ресурси“,
            vboiadjiev@hhi-co.bg – отдел „Трансформатори“,
            dhristov@hhi-co.bg – отдел „Стъпални регулатори

Обяви за работа от Елпром Хеви Индъстрис АД (Хюндай Хеви Индъстрис Ко. България)

Браншът In Brief

 • Hansgrohe инвестира 85 млн. евро в завод за смесители в Сърбия

  Съоръжението ще се намира в гр. Валево и се очаква да влезе в експлоатация в края на 2023 г. Предприятието ще помогне на компанията да увеличи производствения си капацитет, особено за европейския пазар, разработвайки предимно продукти с марката Hansgrohe.

 • Българската компания Chaos завоюва награда на Engineering Emmy

  Компанията е отличена за своя продукт V-Ray, който от 2003 г. насам е използван за създаването на фотореалистични визуални ефекти. Сред клиентите на Chaos са Gensler Architects и дизайнерските студия на Game of Thrones, Halo и Terminator.

 • Телетек Електроникс строи нова сграда в София

  Вложените в проекта средства възлизат на 14 млн. лв., като се очаква сградата да бъде финализирана и да заработи в края на 2022 г. Тя е ситуирана в HΠЗ Boeннa paмпa и в нея ще се намира производствената и административната база на компанията.

 • Северна Македония планира да увеличи добива си на въглища

  Северна Македония планира да ускори добива на въглища и да въведе в експлоатация трети блок на електроенергийния комплекс REK Bitola. Целта на страната е да запази настоящата цена на електроенергията на фона на повишаващите се цени на международния пазар.

 • Endava откри офис за хибриден работен режим в Букурещ

  Британската софтуерна компания Endava съобщи, че преминава трайно към хибриден режим на работа. Решението е взето не само в отговор на настоящата пандемия, но и заради желанието на голяма част от служителите да имат по-голяма гъвкавост.

 • Регистрирайте се за събитията на Световния производствен форум

  На 21 октомври 2021 г. от 11:00 до 12:40 ч. в рамките на Световния производствен форум (World Manufacturing Forum) в гр. Чернобио, Италия, ще се проведе уебинарът „C2Future C2World. По време на Световния производствен форум от 18 до 22 октомври се организират и B2B срещи.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6