Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Гига Аутомата ООД

Гига Аутомата ООД

www.gigaautomata.com

Гига Аутомата ООД е утвърдена българска компания, пионер в производството на първите у нас колаборативни роботи, или т.нар. коботи. Автоматизираните решения, които дружеството разработва, са надеждни, сигурни и могат да работят рамо до рамо със служителите, без да представляват риск за безопасността.

 

Изцяло пригодени към условията на Индустрия 4.0, колаборативните роботи на Гига Аутомата са гъвкави, умни и лесни за настройка. Оборудвани с различни смарт сензори и камери, те използват изкуствен интелект, ускорявайки производствения процес, повишавайки ефективността и увеличавайки производителността.  

 

Серията колаборативни роботи на компанията носи името Аnіmоtо и може да заварява, завинтва, развинтва, боядисва, опакова, разопакова, палетизира, сглобява, да работи с други машини, върху поточна линия и др. Аnіmоtо са 6-осни коботи за индустриална автоматизация, с товароносимост до 5 kg, работен обхват от 850 mm и ъглова скорост до 180°/s.

 

Колаборативните роботи на Гига Аутомата са подходящи за извършване на различни повторяеми операции, освобождавайки операторите от досадни, монотонни, трудоемки или дори опасни за здравето задачи. Интегрирани в производството, освен че елиминират проблема с липсата на квалифициран персонал за специфичните операции, те намаляват броя на грешките и подобряват качеството на продукцията.

 

Аnіmоtо намира приложение в множество индустриални отрасли, включително хранително-вкусова промишленост, машиностроене, автомобилостроене, уредостроене и др.

 

Гига Аутомата разполага с екип от доказани висококвалифицирани специалисти, с дългогодишен опит в областта на индустриалната автоматизация и автоматизацията на процеси, като предоставят на своите клиенти качествени услуги и професионални консултации.

Гига Аутомата ООД

Адрес: София, р-н Изгрев, ул. „Самоков“ 11А
Телефон: 0886 532 631
E-mail: info@gigaautomata.com

Браншът In Brief

 • Международна делегация посети предприятия на ФЕРО Инвест

  Делегация от 30 души от организации и институции в областта на енергетиката, енергийната ефективност, енергийния преход, зелената енергия и опазването на околната среда от Франция, Австрия, Швейцария, Словения, Румъния, България, Украйна.

 • Delgaz Grid ще инвестира в електро и газоразпределителните мрежи

  Румънският дистрибутор на електроенергия и природен газ Delgaz Grid, член на германската група E.ON, планира да инвестира около 2.2 милиарда евро в мрежите, които управлява, до 2030 г. Това научи Ботрса.bg от BalkanEngineer.com.

 • Софтуерната компания Ampeco ще разшири пазарните си позиции

  В края на януари т.г.българската компания Ampeco, която предоставя цялостни софтуерни решения за доставчиците на услуги за зареждане на електрически превозни средства, обяви, че е получила финансиране в размер на 13 млн. долара в рунд от Серия А.

 • Първият плаващ соларен парк в Монтана ще заработи до 4 години

  Πъpвият плaвaщ coлapeн пapĸ в Бългapия мoжe дa зapaбoти дo 4 гoдини. Toй щe ce нaмиpa нa тepитopиятa нa язoвиp Oгocтa. Пъpвoнaчaлнo плaнoвeтe ca били тoзи пapĸ дa бъдe c мoщнocт oĸoлo 1 GW, нo в ĸpaйнa cмeтĸa мoщнocттa щe бъдe мeждy 500 и 800 MW, научи Борса.bg.

 • Завърши строежът на ПСПВ в Шумен

  Строежът на пречиствателната станция за питейни води за водоснабдителната система на Шумен е напълно завършен, научи Борса.bg от БТА. Това съобщи инж. Дочко Дочев, който осъществява надзора на станцията и изпълнението на Лот 2.

 • В Русе стартира строежът на разпределителен център на Антон Вилл

  В гр. Русе започна изграждането на нов разпределителен център на фирмата производител на дамски облекла от естествени и синтетични тъкани Антоан Вилл, научи Борса.bg от БТА. Сградата се очаква да бъде на площ от около 1200 m².

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6