Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

АК Магнит АД

АК Магнит АД

https://www.aqgroup.com/en/magnit

АК Магнит АД, дъщерно дружество на глобалната шведска група AQ Group AB, е водещ производител на компоненти и системи за електротехническата индустрия. Производствените мощности на компанията са разположени на площ от около 7000 km2 в гр. Годеч, Софийска област. 

 

Предприятието произвежда богат набор от изделия, сред които еднофазни и трифазни сухи трансформатори, релета и други индуктивни компоненти с капацитет от 1 VA до 3 MVA. Те намират широко приложение в различни индустриални области, като електроника, самолетостроене, жп транспорт, атомни електроцентрали и др.  

 

Продукцията на АК Магнит достига до почти всички европейски пазари, където се произвеждат влакове и задвижвания за влакове, в т.ч. Швеция, Швейцария, Германия, Белгия, Италия, Испания, Великобритания, Франция. Клиенти на компанията са големи индустриални концерни, включително Bombardier, ABB, Alston, Siemens, Mitsubishi и др.

 

Към настоящия момент в завода в Годеч са ангажирани около 430 служители, споделящи единна корпоративна култура и групови ценности. За дружеството добрите резултати и най-големите успехи се дължат на колективната работа и отдадеността на всеки един член от екипа, както и на ангажимента към тотално качество.

 

В глобален мащаб дейността на AQ Group е организирана в шест бизнес направления, а в България групата е представена в областта на проектиране и производство на индуктивни компоненти, електрически табла, пластмасови продукти и електронни изделия.

АК Магнит АД

Адрес: 2240 Годеч, обл. София, ул. „Христо Смирненски“ 21

Телефон: 02/4219669

E-mail: aqmagnit.info@aqg.serecruitment.magnit@aqg.se

Обяви за работа от АК Магнит АД

Браншът In Brief

 • Завод за фотоволтаични модули ще бъде изграден в Ямбол

  В Ямбол, България, ще бъде изграден завод за производство на фотоволтаични модули, научи Борса.bg от BalkanЕngineer.com. Инвестицията е в размер на 6.5 млн. евро, а строителството ще стартира през април догодина. Заводът се очаква да заработи до края на 2023 г.

 • Управителят на Геотхемин инж. Цоло Вутов получи важно отличие

  На тържествена церемония проф. дтн инж. Цоло Вутов, управител на групата Геотехмин, получи наградата „Подкрепа за млади таланти“ на в-к „Стандарт“, научи Борса.bg от компанията. Събитието бе предшествано от форум на тема „Бранд България. Докосни Чудесата".

 • ВЕИ секторът у нас постигна рекорден ръст на печалбата през 2021

  Секторът на възобновяеми енергийни източници (ВЕИ) в България отбеляза рекорден ръст на нетната печалбата през 2021 г., достигайки ниво от 284.5 млн. евро, сочи ежегодния анализ на индустрията, изготвен от SeeNews и Адвокатско дружество „Гугушев и партньори”.

 • Garanti BBVA ще финансира инвестиции в зелени жилища в Румъния

  Румънската банка Garanti BBVA подписа споразумение за заем от 40 милиона евро с Международната финансова корпорация (IFC), член на Групата на Световната банка, с цел финансиране на инвестиции в зелени жилища, с което да допринесе за съвместните усилия.

 • ЕС ускорява одобрението на проекти за енергийни източници

  Европейският съюз (ЕС) ще ускори процеса на издаване на разрешения за проекти за енергия от възобновяеми източници, научи Борса.bg. По-този начин се въвеждат спешни и целенасочени мерки за конкретни технологии и проекти които имат най-голям потенциал за бързо внедряване.

 • Luxoft открива център за развитие в Сърбия и ще наеме 2000 души

  Технологичната компания Luxoft, със седалище в Швейцария, откри център за развитие в Белград, Сърбия, където има за цел да наеме над 2000 души до края на 2023 г., научи Борса.bg от Balkanengineer.com. Luxoft създава софтуерни решения.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6