Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

АК Магнит АД

АК Магнит АД

https://www.aqg.se/en/magnit

АК Магнит АД, дъщерно дружество на глобалната шведска група AQ Group AB, е водещ производител на компоненти и системи за електротехническата индустрия. Производствените мощности на компанията са разположени на площ от около 7000 km2 в гр. Годеч, Софийска област. 

 

Предприятието произвежда богат набор от изделия, сред които еднофазни и трифазни сухи трансформатори, релета и други индуктивни компоненти с капацитет от 1 VA до 3 MVA. Те намират широко приложение в различни индустриални области, като електроника, самолетостроене, жп транспорт, атомни електроцентрали и др.  

 

Продукцията на АК Магнит достига до почти всички европейски пазари, където се произвеждат влакове и задвижвания за влакове, в т.ч. Швеция, Швейцария, Германия, Белгия, Италия, Испания, Великобритания, Франция. Клиенти на компанията са големи индустриални концерни, включително Bombardier, ABB, Alston, Siemens, Mitsubishi и др.

 

Към настоящия момент в завода в Годеч са ангажирани около 430 служители, споделящи единна корпоративна култура и групови ценности. За дружеството добрите резултати и най-големите успехи се дължат на колективната работа и отдадеността на всеки един член от екипа, както и на ангажимента към тотално качество.

 

В глобален мащаб дейността на AQ Group е организирана в шест бизнес направления, а в България групата е представена в областта на проектиране и производство на индуктивни компоненти, електрически табла, пластмасови продукти и електронни изделия.

АК Магнит АД

Адрес: 2240 Годеч, обл. София, ул. „Христо Смирненски“ 21

Телефон: 02/4219669

E-mail: aqmagnit.info@aqg.serecruitment.magnit@aqg.se

Обяви за работа от АК Магнит АД

Браншът In Brief

 • ACWA Power продаде фотоволтаична централа в България

  ACF Renewable Energy Limited, дъщерно дружество на ACWA Power, финализира продажбата на своя 100-процентов дял в ACWA Power CF Karad PV Park EAD – собственик на фотоволтаичната електроцентрала с мощност 60.4 MWp в с. Караджалово.

 • Ще бъде създадена Агенция за научни изследвания и иновации

  Правителството одобри постановление за създаването на Държавна агенция за научни изследвания и иновации, съобщава Investor.bg. Тя ще разработва и изпълнява политиката по научни изследвания, иновации и трансфер на технологии в България.

 • Компании стартират работа в индустриален парк Марково

  Приключи строителството на първите два обекта в индустриален парк Марково, съобщава Investor.bg. Още пет фирми са в процес на проектиране и изграждане на логистичните си центрове и скоро ще посрещнат своите клиенти и служители.

 • Technosteel строи фабрика в Сърбия

  Италианската компания Technosteel планира да изгради нова производствена база в община Рума, Сърбия. Плановете на компанията са строежът да бъде финализиран през март или април 2021 г. След това Technosteel предвижда изграждането на още три съоръжения до 2023 г.

 • OMV Petrom и Enel X инсталират 10 станции за е-мобили в Румъния

  OMV Petrom и Enel X România ще инсталират 10 станции за бързо зареждане на електрически автомобили в бензиностанциите OMV и Petrom в следващите месеци. Съоръженията ще бъдат разположени в обхват от около 380 km по основните пътища в страната.

 • Progress със сделка за закупуване на Chef

  Софтуерната компания Progress e подписала окончателно споразумение за придобиване на световния лидер в сферата на DevOps и DevSecOps Chef. Сделката възлиза на 220 млн. долара, а процедурата се очаква да бъде финализирана през октомври 2020 г.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6