Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

АК Магнит АД

АК Магнит АД

https://www.aqg.se/en/magnit

АК Магнит АД, дъщерно дружество на глобалната шведска група AQ Group AB, е водещ производител на компоненти и системи за електротехническата индустрия. Производствените мощности на компанията са разположени на площ от около 7000 km2 в гр. Годеч, Софийска област. 

 

Предприятието произвежда богат набор от изделия, сред които еднофазни и трифазни сухи трансформатори, релета и други индуктивни компоненти с капацитет от 1 VA до 3 MVA. Те намират широко приложение в различни индустриални области, като електроника, самолетостроене, жп транспорт, атомни електроцентрали и др.  

 

Продукцията на АК Магнит достига до почти всички европейски пазари, където се произвеждат влакове и задвижвания за влакове, в т.ч. Швеция, Швейцария, Германия, Белгия, Италия, Испания, Великобритания, Франция. Клиенти на компанията са големи индустриални концерни, включително Bombardier, ABB, Alston, Siemens, Mitsubishi и др.

 

Към настоящия момент в завода в Годеч са ангажирани около 430 служители, споделящи единна корпоративна култура и групови ценности. За дружеството добрите резултати и най-големите успехи се дължат на колективната работа и отдадеността на всеки един член от екипа, както и на ангажимента към тотално качество.

 

В глобален мащаб дейността на AQ Group е организирана в шест бизнес направления, а в България групата е представена в областта на проектиране и производство на индуктивни компоненти, електрически табла, пластмасови продукти и електронни изделия.

АК Магнит АД

Адрес: 2240 Годеч, обл. София, ул. „Христо Смирненски“ 21

Телефон: 02/4219669

E-mail: aqmagnit.info@aqg.serecruitment.magnit@aqg.se

Обяви за работа от АК Магнит АД

Браншът In Brief

 • До края на април настройват суперкомпютъра „Дискавърър“

  Над 30 специално създадени програми ще осигурят работата на суперкомпютъра „Дискавърър“ и ще спомогнат за използването на максималната мощност на машините, както и за реализирането на разнообразни изследвания.

 • КонтурГлобал дари над 350 000 лв. на медицински институции

  Средствата са били насочени предимно към локалните общности и лечебни заведения. В допълнение, КонтурГлобал Марица Изток 3 реализира инвестиция от над 800 000 лв. за защита на здравето на своя екип и подизпълнители.

 • Предстои изграждането на две нови летища в Сърбия

  В Сърбия ще бъдат изградени две нови летища – край гр. Добановци и гр. Нови Сад, става ясно от Пространствения план на страната за периода 2021 – 2035 г.. Документът бе публикуван от Министерството на строителството, транспорта и инфраструктурата.

 • Раздадоха архитектурните награди „Животворна светлина“ 2020

  На 25 март 2021 г. на онлайн церемония бяха раздадени apxитeĸтypнитe нaгpaди „Животворна светлина“ 2020. В седмото издание на конкурса участваха oбщo 108 пpoeĸтa oт 7 дъpжaви, сред които Бългapия, Cъpбия, Typция, Maĸeдoния, Pyмъния, Бocнa и Xepцeгoвинa и Чepнa гopa.

 • Северна Македония инвестира в LNG терминала в Александруполис

  Македонските държавни компании National Energy Resources (NER) и ESM подписаха Меморандуми за сътрудничество за инвестиции в проекта за изграждане на плаващ терминал за втечнен природен газ (LNG) и газова централа край гр. Александруполис в Гърция.

 • Канадската Armstrong мести част от производството си в Румъния

  Канадската група Armstrong Fluid Technology – производител на помпи за отоплителни, охладителни, санитарни и водоснабдителни инсталации, е прехвърлила в своята румънска фабрика в Джимболия, окръг Тимиш, част от производството от други европейски държави. Компанията разшири производствения капацитет на фабриката в Румъния, а продуктите, произведени в страната, вече обслужват клиентите на групата по целия свят.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6