В Техническия инженерен център на Фесто Производство в Габрово се проведе ден на отворените врати

04.06.2024 г.3 мин.

На 28 май т.г. се проведе първият ден на отворените врати в Техническия инженерен център на Фесто Производство в Габрово, съобщиха за Борса.bg от компанията. Събитието бе организирано съвместно със софтуерната компания P3 Bulgaria. В рамките на програмата бяха представени дейностите по направленията Hardware, Software и SW Testing, а по време на теоретичната част фокусът бе насочен  върху историята и устойчивото развитие в сферата на индустрията. 

В деня на отворените врати пред посетителите се демонстрира работата с Festo Automation Suitе чрез параметризиране, управление на устройствата CMMT-MP и CMMT-AS и бе представена лабораторна измервателна техника,  разработвана от екипа на Фесто Производство.

Целта на проведената среща е да онагледим своята дейност, като първо разкажем как и по какъв начин работим. Имахме възможност да покажем програмите, включващи установките и модерната техника и оборудване, като устройства и софтуерни продукти, намиращи се в основата на производството на високотехнологичните продукти с марката Festo“, коментира инж. Красимир Гичев, ръководител на звеното на компанията в Габрово.

Събитието посетиха повече 50 студенти от специалностите „Комуникационна техника и технологии“ (КТТ), „Автоматика и информационна и управляваща техника“ (АРКУС), „Електроника“, „Компютърни системи за управление“ (КСТ), водени от проф. д-р инж. Садинов, декан на „Факултет по електротехника и електроника“ към Технически университет (ТУ) – Габрово. По време на обиколката на модерните офис и лабораторни площи, гостите в центъра имаха възможност за директни въпроси към присъстващия екип.

Фесто Производство в България произвежда компоненти за фабрична автоматизация, сензори за поток и налягане, комуникационни модули и контролери, електрически задвижвания, сервомотори, пропорционални вентили, като предлаганата продуктова гама обхваща над 2500 вида изделия.

Източник на снимковия материал: Фесто България, Технически университет – Габрово

Тагове: високотехнологична апаратура, производство

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Фесто Производство ЕООД
www.festo.com/bg