След 15 години в софтуерната фирма Progress, Генади Сергеев зае поста „Вицепрезидент „Софтуерно инженерство“

15.09.2023 г.2 мин.

Генади Сергеев поема ролята на „Вицепрезидент „Софтуерно инженерство“ в софтуерната компания за създаване на приложения и управление на ИТ инфраструктура Progress, научи Борса.bg от Economy.bg. Функциите на г-н Сергеев ще са насочени към визията и стратегията за развитие на цялата продуктова линия от инструменти за създаване на приложения с .NET и JavaScript, включваща водещите продукти Progress Telerik и Progress Kendo UI.

Новият вицепрезидент ще ръководи екип от над 140 софтуерни инженери, QA инженери и инженери по техническа поддръжка.

Досега Сергеев заема позицията старши директор „Софтуерно инженерство“. Той става част от Progress преди 15 години като младши програмист, като оказава сериозен принос за цялостното развитие и лидерското присъствие на продуктите за разработчици на Progress. Освен това е ръководи редица успешни инициативи за пускане на нови технологии на пазара, както и за разширяване на съществуващите продукти. Сред тях са Progress Telerik UI for Blazor и Progress Telerik UI for .NET MAUI – първите и най-големите на пазара UI библиотеки за фреймъурците на Microsoft – Blazor и .NET MAUI.

„Нашата мисия продължава да бъде да предоставяме на общността си от 3.5 милиона разработчици по света технологиите, от които се нуждаят, за да създават приложения, отговарящи на очакванията на бизнеса“, коментира Сергеев. „Възможностите пред нас са много и вярвам, че със силния инженерен екип, който сме изградили през годините, ще продължим да създаваме иновации и да бъдем лидер на пазара на UI компоненти за .NET и JavaScript разработка”, коментира той.

Източник на снимковия материал: Genady Sergeev (facebook), Progress, Dibla