Кока-Кола България има нов изпълнителен директор – Бошко Попесков, маркетингов специалист и бизнес анализатор

12.09.2023 г.3 мин.

Бошко Попесков поема поста „Изпълнителен директор“ на Кока-Кола България (The Coca-Cola Company), научи Борса.bg от Economy.bg. Той притежава 15-годишен опит в областта на маркетинга, бизнес операциите и анализите. На новия си пост ще отговаря за основните операции и бизнес развитието на компанията в страната.

„Изключително развълнуван съм, че имам възможността да се присъединя към талантливия и многократно доказал се през годините екип на Кока-Кола в България. Уверен съм, че с колегите ще успеем бързо да се сработим, за да доразвием и затвърдим позицията на компанията както в страната, така и извън нея“, споделя Бошко Попесков и допълва: „Вярвам, че с желание, новаторски подход и отговорност, ще продължим да развиваме бизнеса си устойчиво, за да отговорим на нуждите на нашите клиенти и да удовлетворим техните високи очаквания“.

Бошко Попесков ще има за задача да се фокусира върху изграждането на дългосрочна стратегия за растеж на бизнеса в България, както и за устойчивото развитие, а сред основните му приоритети са развитието на портфолиото от напитки и навлизането в нови категории продукти с повече хранителни ползи.

Предходната позиция на Бошко Попесков е старши оперативен мениджър в румънското дружество на компанията. Г-н Попесков се присъединява към екипа на северната ни съседка през 2019 г. на позицията „Мениджър търговска и бизнес стратегия“, а през последните 4 години оказва силно влияние на компанията на местно ниво, като подкрепя ключови инициативи, които довеждат до множество успехи.

Той е заемал и други регионални и глобални роли в компании като Procter & Gamble в Румъния и Швейцария. Завършил магистърската си степен в Белградския университет, специалност „Електроинженерство“.

Г-н Попесков се отличава като активист в подпомагането на местните общности. Преди години, съвместно със своя брат, създава IT център за деца в Сърбия, който по иновативен и интерактивен начин учи младежите на компютърно програмиране и дигитална креативност.

Източник на снимковия материал: officesnapshots.com, Бошко Попесков (facebook)