Изпълнителният директор на Аурубис България Тим Курт става главен оперативен директор на групата Aurubis

05.07.2024 г.3 мин.

Тим Курт, изпълнителен директор на медодобивната компания Аурубис България, става главен оперативен директор на цялата група Aurubis, научи Борса.bg от сп. Капитал. Той ще заеме поста от 1 септември т.г. заедно с д-р Торалф Хаг, който става изпълнителен директор на германското дружество на компанията. С това ще приключи преструктурирането на изпълнителния съвет на Aurubis към момента.

От септември т.г. изпълнителният съвет на Aurubis ще включва и Инге Хофкенс, която ще заеме поста на втори оперативен директор, и Маркус Крамер като главен директор по трансформацията. Предвижда се Крамер временно да изпълнява функцията на главен финансов директор до октомври, когато тази роля ще поеме Стефен Александер Хофман.

Тим Курт, изпълнителен директор на Аурубис България от 2014 г., е завършил логистика в Университета по приложни науки във Фридберг и притежава богат опит в индустрията. Той има значим принос в развитието на предприятието и е отговорен за мегапрограмата на стойност 800 млн. лв., насочена към удвояване на капацитета за рафиниране на мед. Очаква се проектът да приключи през втората половина на 2026 г. Засега Тим Курт остава в България, като ще продължи да ръководи завода край Пирдоп и Златица.

Новият изпълнителен директор д-р Торалф Хаг също има впечатляващ опит, включително ръководни позиции в ThyssenKrupp Group, Lonza Group и Voith Group. 

Aurubis е сред най-големите производители и рециклиращи компании за мед в света, с приходи от над 17 млрд. евро за финансовата 2022-2023 година, а Аурубис България е най-голямата компания в страната с обявен оборот от 8.2 млрд. лв. за 2022 г.


Източник на снимковия материал: Aurubis, canva.com

Тагове: HR, кариера, производство