Васил Атанасов зае поста „Директор“ на Летище Бургас на Международния ден на авиацията и космонавтиката

25.04.2024 г.2 мин.

На 12 април т.г., в рамките на Международния ден на авиацията и космонавтиката, Васил Атанасов официално пое поста „Директор“ на Летище Бургас, съобщиха за Борса.bg от Фрапорт Туин Стар Еърпорт. Предвижда се дългогодишният опит да даде на новия директор стабилна основа при изпълнението на новите задължения. Позицията до момента заемаше Георги Чипилски, който бе част от екипа на летището 19 години, а последните 15 от тях – като негов директор. 

„Изключително сме благодарни за качеството на дейностите, които Георги Чипилски осигури със своя екип на Летище Бургас. Сбогуването с него беше много вълнуващо за всички колеги и партньори. Много сме доволни, че най-силният кандидат за наследник на поста е дългогодишен мениджър в Летище Бургас – Васил Атанасов! Това ще позволи продължение на качествената и отдадена работа, която постигнахме“, коментира д-р Франк Кванте, главен изпълнителен директор на Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт.

Васил Атанасов натрупва ценен професионален опит в екипа на Летище Бургас, като кариерният му път там започва още през 2007 г. Той заема различни позиции в оперативната дейност на летището. През последните 8 години е началник отдел „Перонно обслужване и карго“.

Атанасов  придобива бакалавърската си степен в направление науки по бизнес администрация в университета „Дрексел“ във Филаделфия, САЩ. Магистърска степен получава от Стопанска академия „Д. А. Ценов“ в Свищов. Средното си образование завършва в Немска езикова гимназия (НЕГ) „Гьоте“ в Бургас.

Източник на снимковия материал: Фрапорт Туин Стар Еърпорт, canva.com

Тагове: HR, кариера