АББ България подкрепя жените инженери и тяхната роля в технологичния свят с нова вдъхонвяваща инициатива

03.06.2024 г.4 мин.

В основата на технологичните иновации стоят, разбира се, инженерите. Сред зъбните колела, кабелите и електрониката се крие “извор” на недостатъчно изследван потенциал –жените инженери, чийто официален празник ще честваме на 23 юни всяка година. Ето защо екипът на АББ България, твърд застъпник на подкрепата на младите таланти, стартира специална инициатива по случай Международния ден на жените в инженерството, предназначена да даде хоризонт на гласа и развитието на жените инженери, които се намират в началото на кариерния си път. Повече по темата пред Инженер.bg разказаха специалистите от компанията.

„В основата на най-новата ни инициатива, посветена на младите жени инженери, лежи проста, но дълбока вяра ー бъдещето на технологичния свят е в ръцете на различни умове и жените са неразделна част от тази мозайка от иновации. С това убеждение през 2024 г. ние не само ще честваме Международния ден на жените в инженерството – 23 юни, но и активно ще подкрепим и насърчим дамите да преследват кариера в тази област”, коментираха от компанията.

АББ България кани студентки от технически специалности от 1-ва до 4-та година на своето обучение да участват във видео предизвикателство. Дамите трябва да направят 2-минутен видеоклип на тема „Как виждам бъдещето си като жена инженер“, който да изпратят до 17 юни 2024 г. Заданието приканва участниците да разкажат за личните си стремежи и да споделят мислите си за по-широкото обществено въздействие на избрания от тях път.

За да участвате в инициативата, бихте могли да се регистрирате ТУК!

АББ България ще подкрепи дамите, чиито мечти се издигат най-високо! Най-добре представилите се ще получат като подарък от компанията лаптоп. „По този начин искаме да демонстрираме вярата ни в безграничното изследване и създаване. С този подарък дружеството има за цел да оборудва младите визионери с инструментите, от които се нуждаят, за да превърнат мечтите си в реалност“, поясниха от компанията.

Но инициативата се простира отвъд обикновената материална подкрепа. Всяка участничка, независимо от резултата, е добре дошла да се запознае с производствените бази на АББ България в София, Петрич, Раковски и Пловдив, където ще имат възможност да надникнат във вътрешното функциониране на един от най-големите технологични центрове у нас и да изградят връзки с хора с подобно мислене в споделено пътуване.

Целия материал можете да прочетете в Инженер.bg ТУК.

Източник на снимковия материал: АББ България, canva.com

Тагове: HR, кариера, производство

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

АББ България ЕООД
www.abb.bg