Visteon откри високотехнологична лаборатория за тестване на автомобилни технологии в България

17.04.2024 г.3 мин.

In Albanian In English In Macedonian In Romanian In Serbian

Visteon, водещ глобален доставчик на иновативни автомобилни технологии, официално откри първата в България високотехнологична лаборатория за тестване на автомобилни технологии, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com. Инвестицията надхвърля 10 милиона долара, като в нея ще бъдат ангажирани над 70 висококвалифицирани български специалисти.

Събитието по откриването на лабораторията на Visteon в България беше удостоено с присъствието на редица официални гости, сред които бяха изпълнителният директор на компанията Сачин Лаванде, посланикът на Съединените американски щати в България Н. Пр. Кенет Мертен, министърът на иновациите и растежа Милена Стойчева, както и зам.-кметът по финансите и здравеопазването на Столична община Иван Василев.

В своето изявление по време на церемонията, изпълнителният директор на Visteon Сачин Лаванде подчерта необходимостта от иновации в автомобилната индустрия, където дигитализацията, свързаността и електромобилността играят ключова роля. Той подчерта решимостта на Visteon да бъде водеща фигура в тази трансформация, като разработва висококачествени и надеждни технологии. Лаванде също така постави акцент и върху значението на лабораторията в София и експертната екипировка, която тя предоставя.

Лабораторията ще извършва разнообразни тестове, обхващащи целия продуктов цикъл – от ранната фаза на проектиране до серийното производство. Продуктите, разработвани за водещите немски, френски и британски автомобилопроизводители, ще бъдат подложени на различни изпитвания, симулиращи реални условия и екстремни ситуации. Целта е да се гарантира тяхната максимална надеждност и сигурност. Специалистите по електроника, електротехника и механика на Visteon ще извършват различни видове изпитвания за устойчивост при различни климатични условия, вибрации, проникване на частици и вода, както и за устойчивост на електромагнитни смущения. Лабораторията в София ще бъде основна точка за изпитвания по електромагнитна съвместимост и устойчивост.

Новото съоръжение е важно допълнение към богатото портфолио от услуги, предлагани от технологичния център на Visteon в София, като подчертава значението на инженерния хъб в България, който играе ключова роля в дейността на компанията в цяла Европа и продължава да се развива активно.

Източник на снимковия материал: economy.bg, canva.com

Тагове: автомобилна индустрия, инвестиция