Festo получава отличие за устойчивост в 16-ото издание на German Sustainability Award 2024

16.11.2023 г.2 мин.

Festo SE & Co. KG – световен лидер в областта на автоматизираните технологии и интелигентните индустриални решения, е победител в категорията „Хидравлика, помпи и компресори” на German Sustainability Award 2024, като сред останалите номинирани бяха утвърдени компании като Mader и Wilo. Наградите ще бъдат връчени на официалната церемония на 23 и 24 ноември т.г., научи Борса.bg от компанията. В България Festo оперира чрез дъщерните си дружества Фесто и Фесто Производство.

Победителите в 16-ото издание на German Sustainability Award 2024 са вече определени и публикувани в сайта на Deutscher Nachhaltigkeitspreis. Експертното жури на German Sustainability Award 2024 избра Festo за най-добрия устойчив пионер, като подчертава положените усилия на компанията за подпомагането на трансформацията на индустриалното производство в Германия.

Наградата German Sustainability Award отличава избраните компании в немската икономика, а федералното правителство в страната я приема за еталон за устойчивост.

През следващите години Festo планира да намали крайно своя CO2 отпечатък. Предвижда се до края на 2026 г. всички сгради на компанията в Германия, както и глобалните производствени и логистични центрове на групата, да бъдат въглеродно неутрални. Докладът на Festo за мерки в посока устойчивост за изминалата и предходни години е достъпен на сайта на компанията.

Източник на снимковия материал: Festo, canva.com

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Фесто ЕООД
www.festo.bg

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Фесто Производство ЕООД
www.festo.com/bg