Сръбската провинция Войводина инвестира 7.3 милиона евро в пречиствателна станция за отпадъчни води

11.04.2024 г.2 мин.

In Albanian In English In Macedonian In Romanian In Serbian

Сръбската автономна провинция Войводина съобщи, че е подписала сделка за изграждането на пречиствателна станция за отпадъчни води в северния град Врдник, научи BalkanEngnieer.com от SeeNews.com. Проектът е на стойност 850 милиона динара (7.3 милиона евро).

Според Игор Мороник, ръководителят на местната управа, това е много важна инвестиция за провинцията, защото ще допринесе за опазването на водите и околната среда в областта, а също и за развитието на икономиката и подобряването на туристическите услуги в този регион.

Председателят на правителството на провинцията Игор Мирович коментира още че Община Ириг, която е част от провинция Войводина, има голям потенциал във винения и спа туризъм, с възможност за разширяване през следващите години, а изграждането на пътя Фрушкогорски коридор ще допринесе за това.

Пътният проект за 606 милиона евро за Фрушкогорски коридор, който представлява надграждане на участъка Нови Сад-Рума от държавния път IB-21 на Сърбия, ще бъде изпълнен от China Road and Bridge Corporation (CRBC).

Източник на снимковия материал: canva.com

Тагове: инвестиция, пречиствателна станция, Сърбия