Окадо България развива ново звено за поддръжка на автоматизирани складове в София

15.05.2024 г.3 мин.

Високотехнологична компания Окадо България, част от Ocado Technology, открива нова дивизия в софийския си офис, съобщиха за Борса.bg от фирмата. Звеното се нарича „Център за техническа поддръжка на дейностите в автоматизираните складове“ и е допълнение към вече съществуващите екипи в страната. Целта на новата дивизия е да осигурява постоянен мониторинг и техническа поддръжка на всички компютърни системи, ботове, роботи и др. електронни съоръжения в складовете на фирмата за изпълнение на онлайн поръчки.

Екипът за направлението е в процес на сформиране и фирмата търси нови попълнения. Окадо България насърчава желаещите реализация в сферата на техническата поддръжка да кандидатстват за отворените позиции в компанията, тъй като ролята е подходяща и за хора без познания в програмирането и предходен опит в роботиката.

Центърът за техническа поддръжка е базиран в софийския офис, като от там предстои да се следят дейностите в автоматизираните бази. Към момента складовете на компанията са общо 16 и са разположени във Великобритания, Канада, САЩ, Франция, Япония и др. 

Ocado Technology е високотехнологична компания, която цели трансформация на глобалния сектор на онлайн търговията. Нейно дело е Ocado Smart Platform –усъвършенствана платформа за електронна търговия, която включва онлайн магазин, автоматизирани складове за изпълнение на клиентски поръчки, както и логистика. В автоматизираните складове едновременно се движат хиляди мобилни роботи със скорост от 4 m/s, които се разминават на разстояние 5 mm един от друг. Te транспортират стоки на територията на целия склад бързо и ефективно, след което продуктите се комплектоват в съответните клиентски поръчки. В този тип складове има хардуер, софтуерни системи за управление в реално време, системи базирани на AI, както и компютърно зрение. Автоматизациите позволяват една клиентска поръчка от 50 продукта да бъде изпълнена в рамките на 5 минути. 

С цел осигуряване на безупречното и непрекъснато функциониране на всички системи във високоавтоматизираните складови бази, компанията създава своето ново звено в столицата.

Източник на снимковия материал: ocadogroup.com

 

Тагове: автоматизация