Немската PWO Group започва строежа на нов завод за метални компоненти в Чачак, Сърбия

11.06.2024 г.2 мин.

In Romanian In Albanian In English In Serbian In Macedonian

Германският производител на метални компоненти PWO Group официално стартира изграждането на нов инженерен и производствен обект в град Чачак, Централна Сърбия, научи Борса.bg от BalkanEngineer.com. Съоръжението ще формира технологичен клъстер с компанията за инструменти, придобита от PWO Group през 2023 г. Заводът в Чачак, който ще бъде разположен върху парцел от 100 000 m², ще бъде десетата локация на PWO Group в света.

Планиран да започне производство до края на 2025 г., новият завод има за цел да произвежда и доставя модерни компоненти и системи на клиентите. Очаква се проектът да създаде над 500 работни места през следващите години, укрепвайки местната икономика и технологичната инфраструктура. Въпреки че инвестиционната стойност остава неразкрита, стратегическото значение на този ход е значително.

Присъствието на PWO Group в Сърбия се разшири през 2023 г. с придобиването на активите на Gorenje MDM в Крагуевац, град, разположен на 50 km североизточно от Чачак. Това придобиване включваше оборудване за разработване, конструиране, производство и тестване на инструменти за студено формоване на ламарина. Стратегията на PWO Group в Крагуевац се фокусира върху създаването на интелигентни инструменти в контекста на Industry 4.0, допринасящи за интелигентната фабрика на бъдещето.

Източник на снимковия материал: seenews.com, canva.com

 

Тагове: нов завод, производство, Сърбия